Top
  >  curacao   >  De 5 mooiste stranden van Curaçao
Strand Jan Thiel Curacao

Curaçao vind ik echt een ideale vakantiebestemming als je gewoon even helemaal niets wil. Het is zo’n relaxt eiland, niet te groot, en heel eerlijk ook niet al teveel te beleven. Maar soms is dat juist even wat je nodig hebt. Gewoon een beetje strandhoppen over Curaçao en haar vele mooie, witte stranden verkennen. De keuze is reuze, maar toch heb ik wel een paar favorietjes om m’n handdoekje uit te leggen. Hierbij de 5 mooiste stranden van Curaçao, door het ogen van dit Strandmeisje.

Klein Curacao

Oei, een beetje gemeen. Want dit prachtige bountystrand ligt niet op Curaçao zelf, maar op een eilandje voor de kust: Klein Curaçao. We hebben hier een waanzinnige dagexcursie van gemaakt door met de cataman hier naartoe te varen en de dag te spenderen. I kid you not: het is het mooiste strand wat ik tijdens m’n vakantie op Curaçao heb gezien. Echt een bountystrand die je in films ziet! Op het eiland zelf kun je nog een mooie wandeling maken naar de verlaten vuurtoren of naar de andere kant van het eiland, waar een scheepswrak ligt. Genieten!

Porto Mari

Weet je die varkentjes op de Bahama’s? Die heb je ook op Curaçao! Op het strand van Porto Mari lopen een paar lieve varkentjes rond, genietend van het leven en van het lekkers wat ze af en toe krijgen van de toeristen. Dat maakt zo’n stranddag toch even helemaal af. Verder kun je hier ook heerlijk snorkelen, een drankje bestellen, een lesje duiken plannen. Het is een strand met alle nodige faciliteiten, maar toch met niet teveel drukte. Ik kom hier graag! Ik heb ook nog een uitgebreider blog over Porto Mari geschreven.

portomari curacao

Playa Kalki

Curaçao kent ook haar wat ongereptere kant en Playa Kalki is daar een mooi voorbeeld van. Dit strand ligt namelijk iets meer in een baai en is omgeven door een rotspartij. De bar bestaat uit niet meer dan hout met allerlei tierenlantijntjes, dus je krijgt hier echt een fijn natuurgevoel van. Een beetje zo’n hidden hem gevoel en het zelden echt druk. Wel even waterschoentjes dragen!

Cas Abao

Cas Abao op Curaçao is een drukker en bekender strand, maar dan ook waanzinnig mooi. Wit zand, helder blauwe zee, parasolletjes van stro en alle faciliteiten bij de hand. Je komt er ook niet voor niets binnen: bij het parkeren betaal je een fee om van dit strand te mogen genieten. Maar eerlijk; het is het best waard voor een dagje genieten!

Playa Lagun

Het woord ‘lagun’ of ‘laguna’ doet altijd iets met me. Heeft het te maken met mijn toffe verblijf in Laguna Beach in USA? Wie weet. Ik krijg er altijd een heel tropisch gevoel van. Playa Lagun op Curaçao kan daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje! Het is een van de kleinere strandjes, omgeven door kliffen en wat rustiger. Je kunt er mooi snorkelen en als je geluk hebt, doet een schildpad met je mee. Eten doe je bovenop de klif, inclusief het fantastische uitzicht wat je je nu inbeeld.

stranden curacao
Waar boek je het beste een vakantie naar Curaçao?

Ik boek mijn vlucht bij TUI of KLM, afhankelijk van de prijs. M’n accommodatie regel ik vaak via Airbnb, omdat ik ervan hou om een eigen keukentje te hebben en ik hoef ook niet in de drukte van een all-in hotel te zitten. Je kunt ook bijvoorbeeld Momondo gebruiken om een goede vlucht te vinden.

Welke activiteiten raad je het meeste aan op Curaçao?

Beklim de Christoffelberg, doe een mountainbike tour en bezoek Klein Curaçao met een catamaran!

Moet je een auto huren op Curaçao?

JA! Een huurauto op Curaçao maakt je vakantie écht beter. Er is zoveel te zien buiten het centrum om waar je zonder huurauto niet komt. Het openbaar vervoer is niet goed genoeg om dit allemaal te kunnen zien of doen.

post a comment