Top
Laguna beach

Los Angeles vind ik, persoonlijk, een hele fijne stad. Niet iedereen is het daar mee eens, maar desalniettemin is het toch een voor op de bucketlist. Sowieso is Californië heerljk! Misschien was ons voordeel dat we niet in de drukte overnachtten, en dat we niet continu alleen de drukke boulevards hebben bezocht. Sterker nog: volgens mij hebben we maar 10 minuten op de Walk of Fame gestaan. De rest van de tijd brachten we door in de Hills, Beverly Hills (ook een stuk rustiger) en Santa Monica. En wil je nou écht even ontsnappen aan die drukte, dan is Laguna Beach ideaal.

Vamos a la Laguna

Laguna Beach heeft qua naam al een beetje een imago. Niet gek: het is echt zo’n hele fijne plek! Echt een stranddorpje; klein en pittoresk. Alles ligt langs één hoofdweg, met een enkele zijstraat. Van plan om wat leuke frusteltjes mee naar huis te nemen? Probleem opgelost: boetiekjes, stuk voor stuk! Er zijn geen grote ketens en stiekem vind je daar toch wel de leukste kleding.

Dan de kustlijn zelf, die is natuurlijk het belangrijkst als je zo’n dag hebt gepland. Je kunt je handdoekje leggen bij Main Beach Park. Het is hier gezellig, weids en er is een strandwacht aanwezig op mooie dagen. Wel zo fijn als je met een kleintje reist bijvoorbeeld. Ook zijn hier openbare toiletten en ben je dicht bij het ‘centrum’.

Wij kozen echter voor een wat meer afgelegen plekje bij Divers Cove. Dit is echt een baai, omgeven door mooie rotsen. Het was een graad of 23, maar doordat je hier meer uit de wind ligt voelt het al snel richting de 27! Ook ligt er een parkje aan dit strand met openbare toiletten en picknick tafels, dus ook nog eens handig voor een lunch om de dag te breken. 1 nadeel: het is geen volledig zacht zandstrand. Bepaalde plekken zijn puur zand, maar er zijn hier ook wel wat rotsen. De zee is wel prima toegankelijk!

Verder langs het water kun je ook nog terecht bij Shaws Cove, Crescent Bay of County Beach. Ik zou zeggen: rij gewoon lekker van strandje naar strandje, kijk welke voor jou goed voelt. Laguna is niet groot, dus een strand is nooit ver weg.

Waar te overnachten?

Ik kan ons hotelletje in Laguna echt meer dan aanraden! Wij sliepen bij Laguna Beach House, een simpel hotel die helemaal op surfstijl is ingericht. Tja, dan ben ik al verkocht. Een surfplank boven je bed, hallo! De kamers zijn ook echt superschoon, modern en er is een zwembad en wat zonnebedjes. Het strand waar wij lagen met het parkje was om de hoek.

Verder nog tips?

Waarschijnlijk kom je met de auto naar Laguna Beach. Houd er rekening mee dat de hoofdstraat, North Coast Highway, heel druk kan zijn. Gewoon even geduldig zijn, dan kom je er vanzelf doorheen. Kies ook wel een hotel met parkeergelegenheid, want anders kun je hem echt niet kwijt.

Lunchen doe je bij Urth Café, ze hebben van alles wat en ook gewoon voor een kopje koffie (met de gekste combinaties, ook lactosevrij) zit je hier meer dan prima. Tijdens onze laatste avond bestelden we pizza bij Gina’s Pizza en aten die op bij Divers Cove. Met zonsondergang. Wat wil je nog meer? Je hebt echt niet meer het idee dat je vlak bij LA zit.

laguna beach sunset

post a comment