boeken-blog
Strandmeisje-Instagram-4.5
vakantie

Deze 6 boeken wil je deze zomer lezen

We hebben de zomer in ons bol! Mocht ook wel na zo’n nat voorjaar. Hoe fijn is dit om deze zonnige dagen door te brengen met een fijn en zomers boek? Heerlijk toch? Als je tenminste het juiste boek weet te vinden. Kan me voorstellen dat je soms door de bomen (aka boeken) het bos niet meer ziet. Daarom geeft boekenfanaat Fleur je met alle liefde 5 tips voor feelgood boeken om de lekkere zomerse dagen en/of je vakantie mee tot rust te komen.

Flessenpost – Chantal Claassen

We beginnen met een boek om even lekker in de zomerse vakantiestemming te komen. Flessenpost van Chantal Claassen speelt zich namelijk groot en deels op het strand af. In Flessenpost draait het om Chloe die na een mislukte relatie bij een vriendin intrekt en spontaan bij  Beachclub Esperanza gaat werken. Deze spontane nieuwe uitdaging, het strand, de sfeer in de beachclub en een nogal leuke baas zijn de ultieme ingrediënten voor een zomers boek met hier en daar een diepgaander randje!

Facade – Esther Verhoef

Zit je liever in de zon met een boek met een wat scherper verhaal?Met heerlijke cliffhangers waardoor je niet kunt stoppen met lezen, maar ook misschien niet zo goed kan slapen als je te lang doorgaat? Dus een boek dat het prima op het strandv doet, in combinatie met het rustgevende geluid van de zee? Dan is Facade van Esther Verhoef je next read. Ik zat op het punt van m’n stoel, dorst hem ‘s avonds niet te lezen (al denk ik dat het voor de fervent thrillerlezers niks is;)) en had hem binnen no-time uit!

Wat we achterlaten – Rebecca Yarros

Of ook wel ‘The things we leave unfinished’ sinds hij opnieuw is uitgegeven in het Nederlands met de Engelse titel. Als je op zoek bent naar een boek met wat geschiedenis en een rauw randje dan is ‘Wat we achterlaten’ wat voor jou. Dit is een boek waar ik helemaal ingezogen werd en die een diepe indruk heeft gemaakt. Vanwege de combinatie met het heden, het verleden en het boek dat gaandeweg vorm krijgt, kon ik echt niet stoppen met lezen. Het is echt bizar en de plottwist maakt ‘m helemaal af! Verder zeg ik niks ;-). Lezen maar!

Vensterbankflirt – Fabienne Swinkels

Niet zo’n zin in veel nadenk-werk op je ligbedje?Maar wel zo’n verhaal dat je voor je kan zien gebeuren en of dat jou zelf zou kunnen overkomen (fijne herkenbaarheid)? Dan is dit boek hét boek om te lezen tijdens deze zomer. Het is luchtig, herkenbaar, geniaal en gewoon simpel maar heel erg gezellig én lachwekkend!

Belofte maakt schuld – Gillian King

Belofte maakt schuld is zo’n boek dat bij mij nog lang nagesudderd heeft. Het is een verhaal waar oude liefdes elkaar ontmoeten inclusief een gezamenlijke deler, in een andere omgeving met zo hun eigen geheimen. Dat, in combinatie met de heerlijke en diepgaande schrijfstijl van Gillian is dit echt een boek om tijdens een  zonnetje en een fijn briesje te lezen.

The seven husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Wil je lekker op het strand even helemaal kunnen verdwijnen in een andere wereld terwijl de zon en rust zijn werk doet? Dan kan ik The Seven Husbands of Evelyn Hugo je van harte aanbevelen. Dit is een verhaal dat je van het begin tot het eind meesleurt. Het zit, mede door de verschillende verhalen die er zich afspelen, bizar goed in elkaar. Dit is zo’n perfect boek dat je zó uit kunt hebben als je er eenmaal in zit en dat je dan ook écht niet meer kunt stoppen. Echt: dikke vette aanrader!

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

Parkeerplek RTM

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie