strandmeisje
kos
UK-Press-kits4

Dit zijn de beste smartphones voor op reis

Smartphones: door de bomen zie je het bos niet meer. Er is enorm veel aanbod, nieuwe merken komen als kool uit de grond en het voelt vooral als een obstakel om er eentje te kiezen. Als je veel reist, heb je bepaalde eisen aan je telefoon. Daarom heb ik een lijstje voor je gemaakt van de 5 beste smartphones voor op reis!

Waaraan moeten deze smartphones voldoen?

Op reis wilt je een handzaam dingetje van hoge kwaliteit. Je wilt goede foto’s kunnen maken voor al je herinneringen en natuurlijk voor op The Gram. Een batterij die een tijdje meegaat is fijn, net zoals een snellaadfunctie als je onderweg éven moet bijtanken. Dit lijstje is samengesteld op basis van de volgende filters:

  • Formaat van de telefoon is klein of gemiddeld. Een bakbeest heeft niemand wat aan; deze telefoons passen in je broekzak of tasje
  • De camerakwaliteit is heel goed of uitstekend. Een logische voor op reis!
  • De opslag is 256GB of meer. Er is niets vervelender dan een volle opslag als je lekker foto’s aan het maken bent en aan het genieten bent.
  • Ze hebben een Snellaadfunctie. Tussendoor even bijtanken is dus geen probleem.
  • Ze zijn (enigszins) waterbestendig. Dan kun je dus veilig foto’s maken bij een waterval in de buurt, in zee of in het zwembad.

Check wel even alle specs van de telefoon, misschien heb ik iets over het hoofd gezien :-). Ik koop zelf vaak m’n gadgets bij Coolblue, omdat ik die service gewoon top vind qua reparaties en dergelijke. Nooit problemen gehad!

Samsung Galaxy S24

Sinds kort prijkt de Samsung Galaxy S24 in m’n handen, die in januari 2024 is uitgekomen. Ik had hiervoor een aantal opkomende merken, maar die gingen net niet zo lang mee als ik wilde. Samsung heeft een goed track record en overtuigde me met hun nieuwe S24.

De telefoon voelt super steady aan, heel stevig. De bediening is soepel en ik ben aan het experimenteren met de Galaxy AI software. Hij maakt bijvoorbeeld uit zichzelf foto’s beter, door de horizon recht te zetten of reflecties van ramen eruit te halen. Hoe handig is dat! :-). Ook qua maat vond ik deze goed, met 6,2 inch een tikkie kleiner dan ik eerst had, maar hij ligt dus gewoon goed in 1 hand. De Qua prijs-kwaliteit kwam deze voor mij als beste uit de test.

Van de Galaxy S24 zijn ook nog 2 andere versies: de Plus (groter scherm) en Ultra (heeft meerdere kwaliteitsverschillen). Je betaalt voor beiden natuurlijk wat extra. Gezien het grotere formaat van die 2 vielen ze voor mij af.

>> Bekijk bij Coolblue
>> Bekijk bij Bol.com
>> Bekijk bij MediaMarkt

iPhone 15

Android vs iOS, je hebt vaak van tevoren al een voorkeur en dat is helemaal prima. Uiteindelijk gaat de kwaliteit gelijk op, hopelijk trap ik nu niemand op de tenen ;-). Je keuze tussen het vlaggenschip van Samsung, de S24, en die van iPhone, nummertje 15, zou ik richten op je keuze voor het besturingssysteem en hoe dit verder te koppelen is met bijvoorbeeld smart accessoires of je laptop.

Leg ik de via Coolblue naast elkaar, dan is de S24 ietsjes sneller, o.a. door een groter intern werkgeheugen. Ook heeft de S24 3 camera’s en de 15 2. De iPhone 15 Pro is een directere concurrent van de S24, al moet je dat geld er wel voor over hebben. iPhones laden wel weer een tikkie sneller op.

>> Bekijk bij Coolblue

>> Bekijk bij Bol.com

>> Bekijk bij MediaMarkt

Fairphone 5

New kid on the block! Maar wel eentje die we serieus kunnen nemen als het gaat om de beste smartphones voor op reis. Het bijzondere aan de Fairphone is dat hij gemaakt is van duurzame, hergebruikte materialen en dat je ‘m gemakkelijk zelf kunt fixen als er wat is. Je kunt namelijk de onderdelen los bestellen en zelf gemakkelijk repareren. Well, that’s a first, want iPhones krijg je met geen mogelijkheid uit elkaar. Een duurzamere keuze dus als je dit belangrijk vind in je keuze!

Verder heeft deze eco telefoon alles wat je nodig hebt en wat de concurrenten ook hebben: een sterke batterij met snellaadfunctie, 3 camera’s en voldoende opslag. De prijs vind ik ook erg netjes! Hij is bij Coolblue nu beoordeeld met een 8,4 en dat is helemaal niet slecht.

>> Bekijk bij Coolblue

Samsung Galaxy A54

Vind je de S24 te prijzig, dan is de A54 een top alternatief. Het verschil tussen de S-serie van Samsung en de A-serie zit hem voornamelijk in het materiaal. De A54 voelt dus wellicht iets minder stevig/sterk en oogt minder luxe, terwijl hij qua functionaliteiten aardig overeenkomt. Ook heeft deze wat grotere schermranden, daar waar de S-serie vaak het hele scherm benut.

>> Bekijk bij Coolblue

>> Bekijk bij Bol.com

>> Bekijk bij MediaMarkt

Motorola Edge 40

Last but surely not least, de Motorola Edge 40 is ook een goede optie als beste smartphone voor op reis als je niet teveel geld eraan wilt uitgeven. Met 6,5 inch is het de grootste van dit rijtje, maar dit is alsnog een mooi formaat voor mee op vakantie. Qua opladen is dit ook de topper; binnen 30 minuten is hij bijna weer vol.

>> Bekijk bij Coolblue

>> Bekijk bij Bol.com

>> Bekijk bij MediaMarkt

Onderstaande specs nog even op een rij! Deze details komen van Coolblue.

Samsung Galaxy S24iPhone 15Fairphone 5Samsung Galaxy A54Motorola Edge 40
Prijs959,-1.019,-699,-539,-599,99
Grootte6,2 inch6,1 inch6,46 inch6,4 inch6,55 inch
CamerakwaliteitUitstekend, 3 camera’sZeer goed, 2 camera’sZeer goed, 2 camera’sZeer goed, 3 camera’sZeer goed, 2 camera’s
OplaadsnelheidGemiddeld, in 30 minuten tussen 51% en 60%Gemiddeld, in 30 minuten tussen 41% en 50%Snel, in 30 minuten tussen 61% en 70%Gemiddeld, in 30 minuten tussen 51% en 60%Heel snel, in 30 minuten tussen 81% en 90%
Opslag256GB, anders kiezen voor Plus of Ultra256GB, anders kiezen voor Plus of Ultra256GB256GB256GB

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

TICKET BOEKEN

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie