santa monica budgettips amerika
laguna beach house
portie-spareribs-san-francisco

10 budgettips voor West-Amerika

West-Amerika is geweldig. Dat woord omschrijft deze bestemming het beste. En helaas, iets wat er óók bij hoort, is ‘duur’. Amerika is een relatief dure vakantiebestemming. En dat is niet erg, maar je moet er wel rekening mee houden en gelukkig zijn er ook een aantal manieren om je kosten iets te onderdrukken. Een vakantie tegen een backpacktarief á la Azië wordt het niet, maar alle beetjes helpen. Dus hierbij mijn budgettips voor West-Amerika!

Neem geen vrede met het eerste-de-beste vliegticket

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Stop met het verwijderen van je cookies, het boeken op dinsdag of woensdag en houdt al helemaal niet vast aan één vertrekdag, want juist die ene dag kan je honderden euro’s schelen. Ga je naar Amerika op vakantie? Top, houd dan vanaf dat moment de vliegtickets in de gaten rond de periode dat je wilt gaan. Dit doe je bijvoorbeeld op Vliegtickets.nl, Skyscanner, of gewoon op de websites van United. Via United heb ik zowel naar LA als naar New York City een topprijsje gevonden, puur door het in de gaten te houden. Je kunt de KLM Werelddeal Weken ook in de gaten houden. Wees ook flexibel in je luchthaven als je op rondreis gaat: vaak maakt het niet uit voor je rondreis of je op LA, San Francisco of Las Vegas vliegt. Je komt er toch wel!

Mocht je écht alles eruit willen halen qua low-budget, dan kun je ook het boek “Thuisblijven is Duurder” van Jelmer de Boer bestellen

Autohuur

Een auto huren in Amerika is de normaalste zaak van de wereld en ook prima betaalbaar. Houd ook hierbij de prijzen in de gaten en boek ruim van tevoren, dat kan echt veel schelen. Check hierbij of er een limiet zit aan het aantal miles dat je mag rijden – in Amerika rijd je veel meer dan verwacht en het is niet fijn als je voor verrassingen komt te staan achteraf! Bij Sunny Cars betaal je altijd een all-in prijs en hoef je je dus ook nergens druk om te maken.
autohuur USA

De welbekende doggy bags

De porties in Amerika waren niet zo groot als dat ik ze had verwacht, maar het is zeker een aantal keer voorgekomen dat ik het niet opkreeg en een doggy bag meekreeg. Als je een appartement of keuken tot je beschikking hebt is dat ideaal voor de volgende dag én scheelt je een hoop geld!

Koop een Annual Pass voor de nationale parken

Een jaarlijkse kaart voor alle Nationale Parken in Amerika kost maar €80 en door 3 parken te bezoeken, heb je dat er al uit. Tijdens een roadtrip in West-Amerika doe je er al snel meer aan (Yosemite, Sequoia, Death Valley, Joshua Tree Park, Grand Canyon…). Scheelt je absoluut een paar tientjes én wachttijd bij de ingangen. Je kunt zo overigens vaak ook op Marktplaats krijgen voor nog een lager tarief.

budgettips amerika huurauto

Gebruik Uber in de steden

In de steden is autorijden reteduur. Parkeren kost een godsvermogen en het is nog veelste druk ook. Zet je auto in een parkeergarage en beweeg je tijdens je verblijf in de stad met Uber. Uber is heel populair in Noord-Amerika en echt heel er betaalbaar. En snel. En makkelijk. Doen dus! Wel van tevoren even je creditcard eraan koppelen en natuurlijk zorgen dat je internet hebt.

Wissel je accommodatietypes af

Dan kun je een beetje compenseren. In deze steden betaal je heel veel, maar dan kun je ook onderweg voor dat ene nachtje wel iets minder luxe overnachten, toch? Een motelletje hoeft je nog geen €100 per nacht te kosten. Compenseert weer, zonder dat je al teveel inlevert op je comfort!

Tip: in Laguna Beach nabij LA overnachtten wij tegen een prima tarief in Laguna Beach House

laguna beach house

Houd in de gaten waar je tankt

Tanken in Amerika is niet duur, maar het is wel goed om in de gaten te houden wáár je tankt. In de steden en nabij/in de Nationale Parken schieten de benzineprijzen namelijk vaak omhoog. Tank dus vooral in dorpen of kleinere stadjes en neem desnoods meteen een jerrycan mee, zodat je niet zonder komt te zitten. Wij hebben één keer vlak voor de woestijn getankt onderweg naar Palm Springs en dat kostte een rib uit ons lijf – niet goed opgelet!

Sharing is caring

Daar hebben we de porties weer. Pizza time? Bestel dan samen een Medium of Large. Een paar eurootjes meer, maar dan heb je wel direct genoeg voor z’n 2. Vraag het personeel in het restaurant hoe groot porties zijn, want soms kun je ze prima delen.

Kijk ook buiten het hart van je bestemming

In het hart van San Francisco, een kamer met uitzicht op Hollywood of je bedje aan het uiteinde van Yosemite Falls: klinkt voorbeeldig. Maar ook heel duur. Zet je zoek ‘range’ even iets breder, want dat kan je heel veel geld schelen. Wij verbleven in Yosemite bijvoorbeeld op een uurtje van het park, maar dat hinderde ons niet eens. Je bent toch al heel erg gewend om veel te rijden. Een uurtje is dan niets meer! Kun je voor dat geld weer een lunchje doen. In Los Angeles verbleven wij in Santa Monica, dat aan LA grenst. Nouja, eigenlijk ís het gewoon LA, maar dan nóg leuker, schattiger, rustiger en betaalbaarder.

santa monica budgettips amerika

Houd je creditcard in de gaten en zet een limiet voor jezelf

De creditcard trekken is simpel. Je betaalt toch nog niet ‘echt’! Totdat aan het eind van de maand de verrekening gebeurd.. Oeps. Zet voor jezelf een dagelijkse limiet of gebruik hier en daar cash. Dan blijf je toch iets beter binnen de lijntjes.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Vliegduur

De kortste vlucht is ongeveer 8,5 uur (naar New York).

Beste reistijd

April-juni en het najaar september-oktober zijn het beste in het zuidwesten. In de zomer (juli-augustus) kan het er erg heet zijn (40°C) en is het erg druk.

Visum nodig?

Tijdsverschil

Eastern time (6 uur eerder), Central time (7 uur eerder), Mountain time (8 uur eerder), Pacific time (9 uur eerder), Alaska time (10 uur eerder) en Hawaii time (11 uur eerder)

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie