Top

Een auto huren in Amerika is waarschijnlijk een van de meest populaire manieren om het land te ontdekken. Het is gi-gan-tisch, dus met een huurauto het land verkennen is ideaal. Toen ik een auto ging huren voor Amerika had ik ook heel veel vragen, wil ik veel weten en was ik naar allerlei zaken op zoek. Dus om het je wat makkelijker te maken: hier vind je alles omtrent een auto huren in Amerika!

Antwoord geven op de vraag “Wat kan ik verwachten van Noord-Amerika” vind ik dan ook lastig. Ik heb tot nu toe alleen New York en het zuidwesten van Amerika gezien. Dus op basis daarvan lees je hieronder mijn ervaringen, tips en aanbevelingen!

Mooiste routes met de auto

Highway 1
Van San Diego naar Los Angeles
Valley of Fire
Yosemite-Sequoia-Death Valley

Wat zijn de kosten van autohuur in Amerika?

Huurauto – Een auto huren in Amerika is niet bijzonder goedkoop of duur. Ik vond het zelf een vrij gemiddelde prijs, vaak zijn het vooral de extra’s waar je meer voor betaald. Bij Sunny Cars heb je een all-in prijs, zodat je alle verzekeringen erbij hebt. Daarnaast geldt vaak: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is.

Tanken – Tanken in Amerika is een stuk leuker dan in Nederland! De prijzen zijn vrij voordelig, wij hadden een vrij ruime SUV en betaalden zo’n 40 dollar voor een volle tank.

Parkeren – Dit is een vrij lastig onderwerp, aangezien het maar het is waar je bent. Parkeren in San Francisco is héél duur (denk aan >30 dollar per dag), maar in kleinere dorpjes is het gewoon gratis. Tip: boek een accommodatie waar je bij kunt parkeren, scheelt je veel geld. In San Francisco en Los Angeles hebben wij de auto langdurig op één plek gezet (is vaak goedkoper) en zijn met Uber de stad rondgegaan. Zet je hem nét op en dure plek, dan kost je dat al snel 20 dolla per uur (!).  

 

Aanbevolen dagelijks budget – 80-100 euro per dag – Amerika is nou eenmaal gewoon heel erg duur! Bij dit budget ben ik uitgegaan van afwisseling in accommodaties (dus ook soms een motel), en ook af en toe een fastfood keten. Ben je wat meer een luxepoes, dan kan dat budget zomaar hoger uitvallen. Lees hier m’n blog met 10 budgettips voor West-Amerika.

4 beste tips voor autohuur

1
Neem een automaat Voor velen even wennen, maar na 2 dagen rijden ben je eraan gewend. Een automaat rijden scheelt je veel gedoe in de bergen, want daar heb je eindeloze haarspeldbochten.
2
Gebruik Uber in de steden Scheelt je een hoop verkeerstress en parkeerkosten.
3
Blijf altijd je tank in de gaten houden Gebruik je GPS of Google Maps om in de gaten te houden waar tankstations zijn. Soms kan het uren duren voordat je iets tegenkomt en een lege tank gaat je niet helpen. Je kunt ook een jerrycan meenemen.
4
Extra bestuurder In je eentje rijden is niet te doen, de afstanden zijn groot. Check bij je boeking of een extra bestuurder is inbegrepen
5
Neem een USB kabeltje mee Vooral in de bergen en op het platteland is radio ontvangst niet perfect, dus sluit je telefoon aan om zorgeloos van je roadtrip playlist te genieten.
6
Huur zonder limiet aan km's

Verkeersregels in Amerika

1
Stick to your lane Op de snelweg mag je aan beide kanten inhalen en zolang je geen afslag hoeft te nemen, blijf je gewoon lekker op je plek. Let op: dus wél aan beide kanten goed controleren als je van rijbaan wisselt.
2
Rechts door rood? Vaak mag je op kruispunten door rood rijden als je de korte bocht naar rechts hebt. Voelt gek, maar bevordert de doorstroming wel. Natuurlijk wel even stoppen als er iemand van links aankomt 😉
3
First come, first serve Kruispunten zijn vaak gelijkwaardig. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Rechts heeft dus geen voorrang - het rijden gaat op volgorde van wie er het eerste was
4
Car Pool Lane Zit je met z'n 2e of meer in de huurauto in Amerika? Dan mag je soms gebruikmaken van de Car Pool Lane op de snelweg! Check de borden hiervoor
5
Neem een USB kabeltje mee Vooral in de bergen en op het platteland is radio ontvangst niet perfect, dus sluit je telefoon aan om zorgeloos van je roadtrip playlist te genieten.
6
Houd je tank in de gaten Ja, ook wij vergaten dat onderweg even terwijl we net de woestijn in reden. Altijd even tanken of een jerrycan achterin!

 

Autorijden in Amerika is prima te doen. De wegen zijn over het algemeen goed, de verkeersregels zijn duidelijk. Het is niet eng en er rijden veel toeristen op deze manier rond. Ook in je eentje is het prima te doen.

Amerika kent tolwegen, laat je bij je autohuur informeren hierover. Vaak is het makkelijk om dit meteen bij je huurauto te regelen, dan hoef je niet overal te stoppen.

Maak bij het ophalen van je huurauto foto’s van eventuele beschadigingen en de auto zelf. Je wil niet de schuld krijgen van schade die jij niet hebt aangericht!

 

Gerelateerde artikelen

0

post a comment