voorbeeld polarsteps fotoboek
voorbeeld-polarsteps-fotoboek-binding
voorbeeld-polarsteps-fotoboek-fotoblad1

Voorbeeld van een Polarsteps fotoboek

Al een aantal jaar reis ik met de app Polarsteps aan. De ideale app, in my opinion, om je reisverhalen bij te houden. Het allerleukste vind ik het bijhouden van de route, daar ga ik gewoon wel goed op. En je thuisfront kan gezellig meelezen wat je meemaakt! He-le-maal leuk. Ik schreef al vaker een blog over de app en hun fotoboeken en die worden ruim gelezen door jullie. Daarom dus weer even een update: een voorbeeld van een Polarsteps fotoboek! In deze blog vertel ik je precies hoe het eruit ziet en wat je kunt verwachten als je jouw eigen Polarsteps fotoboek bestelt. Er prijken er nu al 4 in de boekenkast!

De kwaliteit van het fotoboek

Heel simpel: die is gewoon retegoed. De buitenkant is stevig en mat. De matte afwerking vind ik zelf ook een bepaalde luxe uitstralen. Mijn vriend maakt z’n fotoboeken bij Albelli en hoewel daar ook niets mis mee is, is de uitstraling toch anders. En dat terwijl Polarsteps gewoon dezelfde prijs heeft! Niet eens superduur. De pagina’s zijn ook dik en stevig. Maak je een fotoboek van 300 pagina’s of meer? Dan wordt ‘ie wel gedrukt op dunner papier, om de kwaliteit van het hele boek te behouden. Ook wel logisch natuurlijk.

Je kunt ook kiezen voor twee soorten bindingen; een platte of de ‘normale’. Ik heb gewoon de normale binding gekozen, dat zie je op het Polarsteps voorbeeld hieronder.

Voorbeeld Polarsteps indeling

Jij bepaalt natuurlijk de foto’s en de verhalen die erin komen, maar Polarsteps doet zelf ook een hoop qua indeling! Het scheelt je zelf een hoop gedoe. Zo begint je fotoboek altijd met dezelfde paar pagina’s:

 • Een titelpagina. Op deze pagina staat de naam van je reis, jouw naam en een klein fotootje.
 • De landen die je hebt gezien tijdens je reis
 • Je reisdetails: aantal steps, aantal foto’s in het boek, aantal reisdagen; het staat allemaal vastgelegd.
 • Een kaart met je route. Vind ik het allerleukste detail van deze fotoboeken! Hieronder een voorbeeld van mijn Nieuw-Zeeland boek.

Na deze vaste pagina’s, komen jouw eigen foto’s. Op 1 pagina gaat minimaal 1 foto en maximaal 4. Deze kunnen zowel verticaal als horizontaal zijn, al is de ene combinatie mooier dan de ander. Ik vind 4 horizontale foto’s op 1 pagina mooi, maar ook 2 verticale! Ik maak ook regelmatig gebruik van 1 foto op 1 pagina. Deze wordt dan supermooi groot.

Bij elke step kun je je reisverhaal kwijt. Automatisch pakt hij ook de temperatuur, hoogte en de reisdag erbij. Wil je geen reisverhaal bij je step? Dan kun je dit in het proces van het maken van je fotoboek weglaten. Helemaal aan jou dus :-). Je kunt niet bij elke foto een stukje tekst kwijt, alleen aan het begin van de reis.

Klein detail: het maximum aantal pagina’s is 400. Met mijn 2 maanden in Nieuw-Zeeland had ik een boek van ongeveer 280 pagina’s, dus 400 is flink wat. In deze blog leg ik uit hoe het maken van een Polarsteps fotoboek werkt.

Titelpagina

Kosten en levertijd

De kosten van een Polarsteps fotoboek zijn afhankelijk van het aantal pagina’s dat je hebt. Het begint bij €36 en loopt op tot €126. Je krijgt een kortingscode van €12,50 als je binnen 3 dagen na thuiskomst je fotoboek maakt en ze rekenen geen verzendkosten.

De levertijd vind ik helemaal dikke prima: 5 tot 10 dagen. De mijne lag met exact een week in de brievenbus.

Ik ben benieuwd of jij een Polarsteps fotoboek gaat maken! Heb je vragen? Laat het weten, dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden :-).

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Cora

  Hoi! Wat een gaaf fotoboek heb je gemaakt! Ik ben er nu mee bezig van mijn reis naar Japan, maar het lukt me niet om het formaat van de foto’s aan te passen (op telefoon niet en op de pc niet). Hoe heb je dit gedaan?
  Groetjes Cora

  1. Rianne

   Hoi Cora, formaten aanpassen gaat helaas niet via Polarsteps zelf. Bij uploaden behoudt hij het originele formaat en daar moet je het mee doen. Wil je ze in een ander formaat, dan zou je dat dus via een ander programma moeten doen en vervolgens die versie uploaden…

 2. Bianca

  Hoi
  Ik ben niet zo tevreden over het boek.
  De kleuren zijn en beetje rood..
  Ik hoor zoveel positieve verhalen, dat ik me nu afvraag of het een misdruk geweest is. Mijn Albelli albums zijn altijd goed van kleur.

  1. Rianne

   Hi Bianca, ik heb daar nooit problemen mee gehad. Ik zou even contact opnemen met de klantenservice van Polarsteps, misschien is er iets fout gegaan in het productieproces.

 3. Anita

  Hoi,
  Uit hoeveel bladzijden kan het boek bestaan?

  1. Rianne

   Maximaal 400 pagina’s!

 4. Pamela

  Ik heb afgelopen week voor het eerst gebruik gemaakt van Polarsteps. Ik heb nog een praktische vraag. Maak je per dag een step aan en zet je daar al je activiteiten onder (ook al zijn die op verschillende locaties)? Ik heb nu bijvoorbeeld meerdere steps op een dag aangemaakt, maar als je dan later een fotoboek wil maken, krijg je bij elke step dat overzichtje met temperatuur, datum, hoogte enz. Voelt voor mij een beetje veel en je kunt dat volgens mij ook niet verwijderen.
  Ik maak deze zomer een rondreis in Zuid-Afrika. Mijn gevoel zegt dan om één step per dag aan te maken van de eindlocatie. Graag jouw reactie. Bedankt alvast.

  1. Rianne van Baarsen

   Hi Pamela, wat je schrijft klopt inderdaad! Ik zet per dag inderdaad ook 1 step, anders krijg je inderdaad steeds dat overzichtje en dat vind ik ook onnodig. Ik zet de dagelijkse step dan op de ‘highlight’ van de dag, en in de middag, zodat hij een realistisch weerpatroon pakt. Veel plezier in Zuid-Afrika!

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

TICKET BOEKEN

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie