Charco Chochos Tenerife
Charco de la Laja Tenerife
Vienda

De natuurlijke zwembaden van Tenerife

In het najaar zijn we even een weekje ertussenuit geweest naar Tenerife met vrienden. Niet per sé onze eigen keuze, maar met z’n vieren was het zó gezellig en soms merk je ook pas hoe erg je eraan toe bent, als je er eenmaal bent. Zo fijn om in het najaar de zon op je bol te voelen! We vlogen van Rotterdam naar Tenerife en hadden een appartement in Playa de las Americas. Met onze huurauto zijn we twee dagen over het eiland gaan crossen. Op zoek naar de natuurlijke zwembaden op Tenerife! En trust me: dit wil je ook. Ik wist helemaal niet dat je deze op Tenerife had! Een extra leuke verrassing. 

De zwembaden worden gevormd door de rotsen – ze schermen het water als het ware af en dit creëert een natuurlijk zwembad, vaak zonder golven of stromingen. Ideaal dus voor een duik! Je vindt ze voornamelijk langs de noordkust van het eiland.

Charco Los Chochos

Charco los Chochos was onze eerste Charco tijdens onze roadtrip langs de noordkust en we werden direct beloond. Charco’s zijn lang niet altijd écht veilig/zwembaar, maar deze wel! Je kunt er gratis parkeren en eigenlijk is er verder niks in de buurt, op een verlaten beach club na. Charco los Chochos is erg afgesloten van de zee en heeft dus vrij rustig water waar je gerust in kunt plonsen. Koud is het water niet eens! Je kunt er staan, maar kijk wel uit voor een verstopte zee egel ;-). Ik vond dit zelf de fijnste die we hebben gezien, en het is ook zo rustig bij deze!

Charco Chochos Tenerife

Charco de la Laja

Charco de la Laja is een bekendere Charco en ik snap wel waarom: het uitzicht is waanzinnig. De noordkust van Tenerife is namelijk wat ruiger en vanaf hier zie je dat goed. En daar zwem je dan tussen! Al moet ik bekennen: ik heb hier geen duik durven nemen, de mannen wel. Bij de trap naar beneden wordt aangegeven waar in het natuurlijke zwembad je het beste kunt dobberen en als je je daaraan houdt, kan er weinig fout gaan. Echter komt bij deze Charco met enige regelmaat een flinke golf binnen, wat een sterke stroming op het water zet. En je wint het nooit van de natuur. Is de zee rustig, dan kun je hier prima dobberen en genieten van het uitzicht. Parkeren doe je gewoon in de wijk en is gratis.

Laja
Laja water

Andere natuurlijke zwembaden op Tenerife

Natuurlijk zijn deze twee niet de enige, zo hebben wij ook nog een stop gemaakt bij Charco del Viento en je hebt er nog veel meer. Pak simpelweg Google Maps erbij of let op de bordjes, en je komt op de mooiste plekken! Juist daarom is een huurauto zo handig om te hebben op Tenerife, anders moet je dit allemaal missen. Zorg dat je je huurauto regelt via Sunny Cars, want dan ben je goed verzekerd, heb je altijd een noodnummer en kom je niet voor verrassingen te staan. En met verrassingen bedoel ik bijvoorbeeld extra verzekeringen die je ineens ter plekke moet afsluiten; die zitten er allemaal dus al bij in :-). Geen kleine lettertjes en dat is wel zo fijn.

Besluit je inderdaad om deze roadtrip ook te doen, zorg dan natuurlijk wel dat je je badkleding, slippers en een handdoek mee hebt. Needless to say I guess, maar je weet maar nooit.

 

Waar op Tenerife moet ik verblijven?

De Charco’s vind je langs de noordkust. Wil je daar in de buurt verblijven, dan kun je op zoek naar een plekje bij Puerto de la Cruz (overigens ook echt een te leuk dorpje). TUI biedt het een en ander aan in dat gebied. Wij verbleven zelf Playa de las Americas, waarschijnlijk het meest toeristische gedeelte van Tenerife. Máár, I have to admit: ik vond het wel even heerlijk voor een weekje. Alles bij de hand, lekker reuring als je de deur uit gaat en allerlei lekkere eettentjes. Ik vond het wel best! Ik vond Costa Adeje overigens ook heel leuk (qua sfeer en er zaten echt wat mooie hotelletjes tussen) en natuurlijk het Hard Rock Hotel, die je kunt boeken bij TUI en De VakantieDiscounter. De vlucht hadden wij geregeld via Transavia.

De drukte van Schiphol vermijden? Vlieg dan eens vanaf Rotterdam Airport.

Lees deze blog.

 

Vienda

Geef een reactie

Vliegduur

2-5 uur (ligt eraan waar je heen vliegt).

Beste reistijd

April, mei, september, oktober en november (midden Spanje). In het Zuiden is het vrijwel het gehele jaar lekker weer.

Visum nodig?

Tijdsverschil

Geen tijdverschil

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie