Catamaran Curacao
klein curacao gebouw
klein curacao

Met de catamaran naar Klein Curaçao

Een boottocht naar Klein Curaçao: een echte must als je voor het eerst dit mooie land bezoekt. De meeste mensen nemen de ‘standaard’ Mermaid boot, maar die trip naar Klein Curaçao kan zoveel vetter! Ik ging met Bounty Adventures met de catamaran naar dit stukje natuurschoon.

De overtocht

Samen met een groep andere reizigers (wij waren met z’n 20e) installeer je je op de catamaran, klaar voor een speech van de captain: Jerry. Een onwijs leuke man waar ik stiekem een beetje verliefd op ben geworden.. Na de nodige instructies wat onderweg wel en niet mag, ga je het water op.

In de haven is het water rustig, maar hoe verder je de oceaan op vaart, hoe ruiger de oceaan wordt. En dan had hij het bij ons nog over een ‘rustige zee’. Right. Je mag voor op de boot zitten, dus dat is wat wij deden. Binnen 10 minuten waren we zeiknat door het opspattende water. Ach, met de gedachte dat je over een uur op een bounty beach ligt maakt dat ook niets meer uit. Heen en weer lopen kan alleen als je óf professioneel koorddanser bent of veel ervaring hebt met dronken de straat over.

Catamaran Klein Curacao

Wat te doen op Klein Curaçao

Klein Curaçao is voor een dag leuk, want er is eigenlijk nauwelijks wat te doen. Perfect natuurlijk als je van plan bent om de hele dag op je handdoekje te liggen van dit bounty eiland! Want dát kan natuurlijk anders beter.

Als je wel even op ontdekking wil, dan kun je bij verschillende wrakken en gestrande schepen rondneuzen. Het strand ligt aan de westkust en aan de oostkust vind je een vergaande, aangespoelde tanker met al het puin er nog omheen, zoals hij hier ooit vastliep. Best een gaaf beeld! Als je nog een stukje verder loopt naar de noordpunt, zul je ook nog wat gestrande jachten aantreffen.

Vanaf de wrakken kun je via de vuurtoren teruglopen. Deze ligt midden op het eiland en is aangelegd omdat het eiland zó laag ligt, dat het vroeger voor schippers te laat gezien werd. Vandaar dus ook de vele scheepswrakken: het was vaak onmogelijk om dit eiland nog te ontwijken. Na een orkaan in 1877 is er weinig meer van de vuurtoren over en nu dient het vooral als monument. Het is echt een soort ‘urbex’ plekje geworden, wat onwijs fotogeniek is. Instagram-waardige shots gegarandeerd!

Het pad vervolg je weer richting de kust, waar je ook nog wat strandjes met palapa’s aantreft. En verlaten hutjes! Leuk om even langs te wandelen, leuk voor een kiekje en een heerlijke strandwandeling terug naar je eigen dagstulpje.

Bounty beaches!

Mini-urbex wandeling

Wat neem je mee?

Wat belangrijk is om te weten, is dat Bounty Adventures nauwelijks faciliteiten heeft op het strand van Klein Curaçao. Er staan enkel drie palapa’s (soort grote parasols van riet) en het drinken wordt op het strand uitgestald. Er zijn dus geen strandbedjes! Voor de lunch en het toilet moet je terug naar de boot. Gedurende de hele reis kun je cola, sinas, Sprite en water krijgen en voor de lunch staat een barbecue op de planning.

Wat je mee moet in a nutshell:

Bekijk hier de site van Bounty Adventures en boek je trip! Ze verzorgen ook veel andere activiteiten op Curaçao.

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

Januari t/m juni

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie