top christoffelberg
christoffelberg curacao top
top christt

De Christoffelberg op Curacao beklimmen

Dan zie ik mezelf al helemaal liggen op een bedje, met een boek en af en toe een duik in zee. Lekker veel eten, niets doen en luieren. Dat is immers het imago van Curaçao, maar gelukkig kunnen we ook iets actiever op pad gaan. En stiekem is dat toch ook wel lekker, tussen al die strandjes door. Curaçao kent namelijk ook wat bergen, de Christoffelberg is de bekendste, en die kun je beklimmen voor een geweldig uitzicht!

De Christoffelberg beklimmen

Ben je frequent hiker, dan vind je de tocht waarschijnlijk appeltje-eitje, maar het uitzicht is waanzinnig en de tocht heel vet. Met een hoogte van ruim 300 meter is de Christoffelberg het hoogste punt op het eiland en je kunt je dus wel voorstellen wat voor uitzicht je vanaf daar hebt. Tijd dus om de wekker te zetten! Deze tocht wil je namelijk in de ochtend doen. In de middag word je namelijk echt niet blij van die brandende zon op je hoofd en je mag zelfs na 10.00 of 11.00 uur de berg niet op. Zorg dus dat je rond een uur of 7 klaarstaat bij de voet van de berg! No worries: je bent op tijd weer terug ;). Genoeg tijd om bij te komen!

route christoffelberg
Het pad begint vrij simpel

Om het park van de Christoffelberg en het pad naar boven te kunnen onderhouden, koop je tegenover de ingang van het park je ticket; deze kost 20 gulden per persoon. Je krijgt hier ook een uitleg waar je naartoe moet rijden voor je hike naar boven. Luister goed naar deze instructies, anders kun je nog wel eens op een andere plek uitkomen. Je parkeert je auto op een grotere open vlakte, waar ook duidelijk het bord met Christoffelberg staat aangegeven.

Zorg voor stevige schoenen en veel water, want onderweg kom je niets meer tegen! De route naar de top is over het algemeen niet moeilijk, maar er zitten wel wat uitdagingen in waarbij je ook je handen moet gebruiken en ook elkaars hulp. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender de klim wordt. Ben je echt slecht te voet, dan kun je deze trip beter overslaan.

Onderweg kun je uitrusten op bankjes of rotsen en gelukkig loop je dankzij de natuur redelijk beschut. En het is het echt meer dan waard! Eenmaal aangekomen heb je namelijk fantastisch uitzicht en je kunt jezelf natuurlijk even een schouderklopje geven: you did it!

Alles wat je moet weten

Hoelang duurt het voordat je boven bent?

Maximaal 1,5 uur. Wij stapten met een gemiddeld tempo door en waren met een uurtje boven.

Hoelang ben je in totaal weg tijdens deze excursie op Curaçao?

Dat ligt grotendeels aan je eigen tempo, maar met ongeveer 3 uur ben je weer beneden. Daar moet je nog je reistijd tot je accommodatie bij optellen natuurlijk. Wij gingen om 08.00 uur lopen en waren met de lunch weer terug in Coral Estate.

Hoeveel kost een ticket?

Een ticket om de Christoffelberg op te mogen kost 20 gulden.

Wat is de beste kleding?

Stevige schoenen! Sneakers zijn voldoende, wandelschoenen zijn ook weer nog nodig. Je gaat ook aardig zweten! Ik vond zelf een korte broek en een sportbh heel fijn om aan te hebben. Neem je een tas mee, zorg dan wel dat het een rugtas is. Je hebt je handen nodig!

Is de Christoffelberg voor iedereen te doen?

Nee, het is soms aardig steil en het laatste stuk is letterlijk klimmen en klauteren. Ben je slecht ter been, vertrouw je je eigen lichaam niet, ben je snel moe of heb je evenwichtsproblemen, dan kun je het beter niet doen. Máár, ben je 60+ en nog lekker fit? Dan kan het prima!

Wat is er op de top?

Een prachtig uitzicht! Het is een soort ‘kam’ met een diep dal, so be careful ;-).

Hoe kom je bij de Christoffelberg?

Je kunt hier alleen met de huurauto komen, of boek een excursie via TUI of GetYourGuide, dan komen ze je vaak ophalen bij je accommodatie. Wil je een huurauto, dan boek je die het beste via Sunny Cars, dan weet je dat je goed gedekt bent.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

Januari t/m juni

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie