pego do inferno portugal
pego do inferno
pego do inferno

Pego do Inferno: een verborgen parel in de Algarve

De Algarve staat bekend om de mooie stranden, ruige rotsen, en verstopte baaitjes. En wat daar nog bijkomt, is dat het ook best een ‘ontdekt’ gebied is, waar vele Nederlanders vakantie vieren, en het binnenland wordt regelmatig vergeten. Zon, zee, strand: welkom in Algarve? Of niet? Tijdens een 2-weekse roadtrip langs de Portugese kust hebben wij zo’n week in de Algarve doorgebracht. We genoten van de stranden en de mooie kustlijn, maar we wilden er ook op uit in het binnenland. Van een kennis hadden we over Pego do Inferno gehoord, een verstopte waterval die nergens aangegeven staat, maar wél prachtig mooi is. Eens zien of we die kunnen vinden!
pego do inferno
Op ontdekking nabij Tavira
Pego do Inferno ligt nabij Tavira, een geliefd, klein dorpje op een stukje rijden van Faro. “Pego do Inferno” betekent ook wel de Poort naar de Hel. De legende gaat dan iedereen die in het water duikt, er niet meer uit komt… ;-). Dit omdat meerdere vermiste lichamen van mensen én dieren, nooit zijn teruggevonden op de bodem. Toch maken zulke mysteries deze plekken extra bijzonder, toch? Alright, Pego do Inferno ligt op maar zo’n kwartiertje rijden van Tavira en onze Google Maps kende de naam wel gewoon. Gelukkig! We rijden het binnenland in, en op een gegeven moment vertelt Google ons rechtsaf te slaan, maar daar staat een gigantisch hek… Later hoorden we dat een bosbrand in 2012 het gebied erg heeft aangetast en dat de oorspronkelijke routes en wegen hier nooit zijn aangepakt. De “oude route” geldt dus niet meer, maar gelukkig kom je met een beetje gezond verstand er alsnog. Om het nog makkelijker te maken, hierbij een kaartje: Iets voor de bocht zal je telefoon aan kunnen geven dat je rechtsaf moet, maar als je gewoon de weg blijft volgen kom je zelf  een parkeerplaats aan je rechterhand tegen.
Aan de wandel naar Pego do Inferno
Vanaf de parkeerplaats is het een kwestie van schoenen aan en lopen! De route is niet de meest voordehandliggende, maar als je iets wilt zien, moet je er wat voor over hebben. Je zult de waterval eerst horen en aan de bovenkant uitkomen. Als je dan gewoon het pad blijft volgen, kom je vanzelf beneden bij het meer aan. Met een beetje geluk kom je nog mensen tegen om te volgen, maar dit plekje is nog zo onontdekt dat je ook best de enige kunt zijn! Pego do Inferno is rustgevend, afgesloten en gewoon heel erg mooi. Er zijn geen faciliteiten meer sinds de bosbrand en het is geen plek op lekker je handdoekje neer te leggen, maar op wat boomstammen en rotsen kun je wel even lekker zitten. Neem waterschoentjes mee, want de bodem van het meer bestaat vooral uit stenen. En ja, het is een waterval, dus het water is koud! :-). Ik zou zo’n 2 uur uitrekken voor een trip naar Pego do Inferno. Het is even zoeken, heel mooi, maar door de afwezigheid van faciliteiten kun je er niet eeuwig blijven. Neem dus ook al je troep (van eten/drinken) gewoon lekker mee terug en laat het vooral niet achter. Wil je dit stukje Portugal ontdekken? Dan kun je bij Transavia voor lage prijzen een ticket naar Faro in Portugal kopen. Dit is de makkelijkste luchthaven om de Algarve te ontdekken!

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.

Vliegduur

3 uur

Beste reistijd

april-juni en september-oktober

Visum nodig?

Tijdsverschil

1 uur vroeger

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie