playa larga
Zwemmen in Varadero, Cuba
havana_cuba

Cuba, Travel Guide

Travel Guide voor een zorgeloze planning naar Cuba

Ontdek de mooiste stranden, kosten, planning en must know tips & tricks. Alles voor een zorgeloze en dreamy reis! Ontdek o.a.:

In mijn online travel guides geef ik je informatieve en praktische informatie mee. Met mijn insider tips, aanbevolen routes en de kleinste details die een wereld van verschil kunnen maken op voor jouw reis.

Hoofdstad

Havana

Taal

Caraïbisch-Spaans

Valuta

Cubaanse peso

Vliegduur

10 uur

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Beste reistijd

November t/m april

Visum nodig

Ja voor Cuba heb je een visum nodig.

Stopcontacten

Type A, B, C en L. Je hebt een reisstekker nodig op Cuba.

Alles wat je moet weten over Cuba

Cuba is one of a kind. Een bijzondere plek, voornamelijk vanwege de bijzondere geschiedenis die ook nog eens heel recent is. Het is letterlijk een wereld van verschil met wat wij zijn gewend, waardoor een reis over dit eiland er eentje wordt voor in de boeken. Dat is ook goed om je te beseffen van tevoren: je gaat hier geen luxe vinden die we in Nederland hebben. Wi-Fi is beperkt, als het er wel is kost het je vaak wel een paar euro, óók in hotels. Winkels zijn open als ze er zin in hebben en is er iets op? Dan is het op en heb je pech, er is geen eindeloze voorraad zoals wij kennen. Het land is gewoon volop op ontwikkeling en dat is prachtig om van dichtbij te zien, maar je moet wel met de juiste mindset erheen.

Ze zeggen dat nú het moment is om naar Cuba te gaan, maar dat zeggen ze al jaren. Het land verandert echter minder snel dan gedacht (en gehoopt door de bevolking). Ze hebben gewoon heel veel invloed van bijvoorbeeld Amerika, waardoor hun groei en ontwikkeling tegenslagen kent. Niemand weet hoe snel het ineens kan gaan, maar ook dan zal het nog mooi zijn. Je hoeft er dus niet direct heen, maar het is er wel eentje voor op je lijstje! Hieronder lees je m’n allerbeste tips om je voor te bereiden en natúúrlijk begin ik met de beste stranden, want daar is Cuba rijk aan!

Mijn Favoriete Stranden in Cuba

doen_in_trinidad_playa_ancon

Playa Ancon

Cayo Levisa Cuba

Cayo Levisa

cayo levisa zee

Cayo Coco

playa_larga

Playa Larga

Route Cuba Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria

Zwemmen in Varadero, Cuba

Varadero

bestemmingen-huurauto

Playas del Este

playa larga

Guardalavaca

Prijsniveau in Cuba

havana_cuba

4 Beste Tips: Cuba

Reisverhalen, Reistips & inspiratie over Cuba