the-rif-mangrove-beach-curacao-strand
the-rif-mangrove-beach-curacao-zwembad
the-rif-mangrove-beach-curacao-strandbar

Het nieuwe hotel op Curacao: The Rif at Mangrove Beach

Het tropische Curaçao is een nieuw hotel rijker! Touroperator Corendon opende in december de deuren van hun nieuwe stulpje ‘The Rif at Mangrove Beach’. Natuurlijk ga ik je er alles over vertellen. De echte foto’s staan nog niet live, maar wel artist impressions en vaak geven die een prima indruk.

Foto header: Corendon

De ligging van het hotel

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk: is de plek van dit hotel wel waar je op Curacao wilt zijn? Je vindt The Rif op het strand net naast de hoofdstad Willemstad. Een ietwat drukkige plek dus, al ben je ook weer snel bij de gezelligheid van het centrum. Het is dus eigenlijk maar net wat je wilt. Als je liever echt in de rust van het eiland wilt verblijven, kun je beter kiezen voor Coral Estate, bijvoorbeeld. De ligging van dit hotel is prima, mits je het geen probleem vindt dat de stad in je achtertuin ligt en een cruiseterminal in je voortuin. Het hotel is overigens ook best groot, dus ik denk dat je er weinig van door hebt (totdat je de deur uit gaat natuurlijk).

Impressie receptie. Foto: Corendon
Hotelkamer. Foto: Corendon

Faciliteiten van The Rif at Mangrove Beach

Corendon noemt hun nieuwe hotel ‘ulta all inclusive’. Je kunt namelijk kiezen uit maar liefst 7 a la carte restaurants en dat is niet niks. 3 daarvan zitten op het eigen hotelterrein, de andere op het naastgelegen Corendon hotel. Hier kun je een opsomming van alle restaurants vinden. Verder zit gewoon alles er bij in en hoef je je geen druk te maken over eten en drinken. Maar je hebt ook Willemstad om de hoek en ook daar wil je zeker een keertje eten hoor.

Verder vind je bij dit hotel een privéstrand (inclusief Instagrammable schommel in zee), veel verschillende activiteiten en veel keuzes uit kamers, zoals met zeezicht en suites. Ze hebben zelfs een vette swim-up room en is dat niet waar we allemaal stiekem van dromen? Oh, en over gillende kids hoef je je geen zorgen te maken, want dit hotel heeft geen glijbanen etc. Al ben je daarvoor wel welkom bij de buren. Je hoeft stiekem het hotelterrein niet af, want alles is er wel. Maar natuurlijk wil je dat wel, want er is simpelweg echt wel veel te zien en te doen op het eiland ;-). Neem die huurauto er dus ook gewoon zeker bij. Je kunt die ophalen bij Willemstad of laten afleveren bij The Rif.

Impressie kamer. Foto: Corendon
Impressie zwembad. Foto: Corendon

Qua prijzen vind ik The Rif ook wel prima. Op het moment dat ik dit schrijf, kun je met z’n tweeën voor ongeveer 1700 euro p.p. naar dit stulpje. Je kan ook korter, maar ik zou je aanrader om in ieder geval een weekje te gaan. Dan heb je ook genoeg tijd om het eiland te ontdekken en tot rust te komen, want je moet ook de jetlag niet vergeten.

Is The Rif at Mangrove Beach iets voor mij?

Als je een onbezorgde vakantie wilt waar alles voor je geregeld is, op het fijne Curaçao, dan is The Rif your place to be. Je hoeft niet ver buiten het hotel voor alle gemakken en je kunt hier echt ultiem relaxen. Heerlijk als huwelijksreis misschien ook wel, of juist na een drukke tijd. Het hotel is van Corendon, dus je kunt ook alleen bij hen boeken. Dan heb je meteen je vlucht erbij en ben je ready to gooo!

Verblijf je liever op een rustigere plek, of kleinschaliger? Dan kun je beter andere opties bekijken. Het hotel is best groot en wat massaler, en ook nog eens bij zowel stad als cruiseterminal. Dat moet je dus wel willen.

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

Januari t/m juni

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie