sup-curacao-5
sup-curacao-6
sup-curacao-1

Must do: SUP’pen op Curaçao!

Dat ik gek ben op Stand Up Paddle, SUP’pen, is vast geen verrassing. Ook op m’n eigen strandje in Wijk aan Zee ga ik regelmatig even te water voor een goede work-out, maar ook om gewoon even te genieten van de stilte die de zee biedt. Ik vind SUP’pen op vakantie ook heerlijk; het is net even een andere manier van sightseeing. Lekker vanaf het water! Dus op Curaçao kon dit natuurlijk niet achterblijven.

De Spaanse wateren

Omdat we al veel van de kustlijn en Westpunt hadden gezien, kozen we voor een SUP tour over het Spaanse Water, vlak bij Jan Thiel, dus niet op open zee. De tour boekten we via SUP Curaçao en ik kan ze zeker aanraden; het is een megaleuk team en het was goed geregeld! Een ruim halfuur van tevoren verzamelden de we bij hun ‘crib’, mede doordat het verkeer eindelijk een keer meezat. Als je in Jan Thiel verblijft, kun je lopend naar het verzamelpunt. Als je verderop op het eiland verblijft, zoals wij deden bij Coral Estate, dan is een huurauto wel handig.

We kregen een korte uitleg over de tour, deden alle onnodige spullen in de tas, smeerden nog even een dikke laag zonnebrand op en there we go! We zijn met een mooie groep vandaag; 8 man. Als je overigens nog nooit op een plank heb gestaan, hoef je je geen zorgen te maken. Alles wordt bij de start goed uitgelegd en je draait nog een paar proefrondjes voordat de tour echt begint.

SUP’en langs de mangroves

Het Spaanse Water is meer een lagune, waarvan de randen worden gevormd door mangroves. Daarnaast liggen er miljoenenvilla’s (qua waarde dus, he..) langs de route, wat ook nog zorgt voor wat mooi uitzicht. Je gaat tijdens deze tour voornamelijk langs de mangroves en dus niet per se erin, op een paar plekken na. Maar dat maakt het niet minder gaaf. Onderweg wist onze guide veel te vertellen over de geschiedenis van het Spaanse Water, hoe het is om op Curaçao te wonen en welke sterren de miljoenenvilla’s bezitten (we hebben even gezwaaid naar Hardwell).

Ik vind het zelf dus echt zo fijn om even actief te zijn op vakantie! Ik kan ook heel goed luieren, maar een ochtend op pad maakt zo’n luiermiddag nog lekkerder ;-). Wij konden rond 12 uur aanschuiven voor een lunch bij Jan Thiel, dus qua tijdsbestek was het ook net goed. Even de wind in je haren en je lichaam wat laten doen! Als je op Curaçao bent, ga dan dus zeker een ochtendje SUP’pen. You won’t regret.

Zo regel je je vakantie naar Curaçao

Voor beide keren dat ik op Curaçao ben geweest, heb ik mijn ticket via TUI geboekt. Hun vliegtijden zijn simpelweg gewoon goed, net als hun prijzen. Je kunt kiezen voor een los ticket en zelf je accommodatie regelen, of een pakketreis. In deze tijd is het boeken van een pakketreis voordeliger, omdat je dan gedekt bent door SGR mocht er iets gebeuren. Voor een ticket bij KLM betaal je iets meer, maar dan heb je ook iets meer service aan boord. De huurauto regelden wij as usual bij Sunny Cars, wegens hun duidelijk all-in formule.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

Januari t/m juni

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie