cayo-levisa-haven
cayo levisa zee
cayo levisa kokosnoot

Een dagtrip naar Cayo Levisa op Cuba

Altijd op zoek naar strandjes! That’s me. Dus ook op Cuba wilden we natuurlijk genieten van witte stranden en een zee die lekker op temperatuur is. Tijdens ons verblijf in Viñales deden we daarom een dagexcursie naar Cayo Levisa, een eilandje voor de noordelijke kust van Cuba. En natuurlijk wil ik dat jij dit ook kan doen, dus daarom in deze blog: alles wat je moet weten over deze dagtrip!

Naar Cayo Levisa komen

Wij verblijven in een Casa Particular in de groene vallei van Viñales. In het dorpje stapten we rond 8.00 uur ’s ochtends in de bus om naar de vertrekplaats van de ferry te vertrekken; Palma Rubia. Deze busrit duurde ongeveer 2 uurtjes, zodat we de boot van 10.00 uur hadden. Ging allemaal vrij soepel! En de rit zelf is overigens ook prachtig, dus je verveelt je niet. Wat snacks in je tas en you’re good to go.

Bij Palma Rubia heb je de mogelijkheid om nog even naar het toilet te gaan voordat je de boot op wordt geleid. Hier krijg ik overigens dankzij de kleurige letters al meteen een vakantiegevoel! De bootreis is relaxt, en kort nadat je de mangrove bossen ziet opdoemen, leg je al aan aan de steiger. Dan is het alleen nog een kwestie van een wandelingetje maken door de mangrove en je bent in paradise!

boottocht cayo levisa

Een dagje doorbrengen op Cayo Levisa

Het witte strand heeft zat ligbedjes en, helaas, ook zat zeewier. Dat is het enige minpunt aan ons bezoek aan Cayo Levisa; zowel het strand als de zee zat onder het zeewier. Maar hey, je bent in de natuur! En tegelijkertijd is dat dus ook weer een mooi kenmerk van het onaangetaste karakter van het eiland. De zon doet hier in ieder geval haar uiterste best. We hebben hier heerlijk een dagje vertoefd, een korte wandeling gemaakt en geluncht. Tegen torenhoge prijzen overigens; er zijn immers maar twee restaurantjes waar je wat naar binnen kunt werken en daar horen de nodige prijzen bij. Verwacht daar dus zeker niet teveel van en neem vooral een lekker stuk fruit of een snackje mee! 

cayo levisa zee

 

Wat je verder nog moet weten

Het boeken van een dagtrip naar Cayo Levisa hebben wij gedaan via YourWay2Go, waar wij onze hele Cuba reis hebben geboekt. Die organisatie bestaat niet meer, klop daarom aan bij 333travel en Riksja Travel. Je kunt er ook een of twee nachtjes verblijven, dus ook daar kun je voor kiezen! Ik zou dat zelf niet aanraden – wij hadden het na een dagje wel gezien namelijk. Maar hey, als je voor ultieme rust gaat, is het misschien juist wel lekker! 

Wat ik ook superleuk vond, is dat er mannen met verse kokosnoten rondliepen. Op het strand een verse kokosnoot drinken; dat is toch heerlijk? Je betaalt hier een paar CUC voor. Maar als het goed is, heb je altijd al cash op zak. 

Zou Cayo Levisa iets voor jou zijn?

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

November t/m april

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie