bestemmingen-huurauto
tips huurauto
kirsten-velghe-mvpgrgr1Alc-unsplash

5 zonnige bestemmingen om met een huurauto te ontdekken

Ben je klaar om je vertrouwde omgeving (tijdelijk) achter je te laten en just be on the road? Haal je zonnenbril dan maar tevoorschijn, want ik kan je precies vertellen welke 5 zonnige bestemmingen er op jou liggen te wachten om ontdekt te worden! Dit keer niet vanuit het vliegtuig of een tourbus, maar vanachter het stuur van je eigen gehuurde auto.

Er is iets onweerstaanbaars avontuurlijks aan een roadtrip maken. De vrijheid om op je eigen tempo te bewegen, de tussenstops in plaatselijke dorpen en prachtige landschappen, de kans om verborgen juweeltjes te ontdekken buiten de normale routes.

Wat je moet weten als je een auto huurt

Een huurauto regelen klinkt simpel, maar het is een essentieel deel van je reis waar je goed over na wil/moet denken. Allereerst in je keuze: wat voor auto wil je? Op sommige bestemmingen moet je links rijden, dan wil je wellicht een automaat huren zodat je niet met je ‘verkeerde’ hand schakelt. Heb je een bergachtige bestemming? Dan is power belangrijk. Zonnige bestemming? Airco! Kortom: denk goed na over wat voor huurauto je wil, zodat je geen spijt krijgt achteraf.

Daarnaast heb je de kleine lettertjes. Je krijgt een duur item mee op reis en daar komt contractueel nogal wat bij kijken, zoals al die verzekeringen. Mijn állerallerallergrootste advies is daarom: huur je auto bij Sunny Cars. Ze hebben overal aanbod, maar hun papieren zijn gewoon op orde. Je huurt bij hen namelijk altijd all-in, maar ook écht all-in, je leest hier wat inclusief is. Ter plaatse kun je op alle extra verzekeringen ‘nee’ zeggen, ook al vertellen ze je nog zo hoe belangrijk die zijn. Je hebt ze al, je kunt met een gerust hart op reis. Doe jezelf de ellende niet aan van al die bureaucratie, laat staan het gedoe op bestemming als je pech hebt onderweg. Dat is die paar tientjes die je misschien meer betaalt, het helemaal waard.

Huur bij Sunny Cars. Cadeau aan jezelf.

Algarve, Portugal

Een paar jaar geleden maakte ik een waanzinnige roadtrip van Lissabon naar Faro. Lekker met een Fiat Panda op ontdekking langs de mooiste strandjes, de schattigste dorpjes en uitkijkpunten. Een compleet blog over die reis kun je hier lezen. De wegen waren goed en we hebben nergens problemen gehad met bijvoorbeeld parkeren. Bij elke accommodatie hebben ze vrijwel parkeergelegenheid en wat mij betreft is dit daarom een ideale reisroute in Portugal als je met een huurauto op ontdekking wilt. Je kunt dan vliegen op Lissabon en terug vanaf Faro met Transavia.

Kroatie en Montenegro

Wist je dat je Kroatië en Montenegro heel goed kunt combineren op een roadtrip? Je kunt je huurauto bijvoorbeeld ophalen in Zagreb, de Plitvice meren en Krka bezoeken, via de kust richting Montenegro en bijvoorbeeld in Dubrovnik je huurauto weer inleveren. Bij Sunny Cars mag je met de huurauto de grens over, maar check altijd even de voorwaarden voor de zekerheid. Je hebt wel twee waanzinnige bestemmingen in 1 reis!

Cyprus

Het Griekse deel van Cyprus is veelzijdig: je rijdt vanaf het strand zo de bergen in. Rij je naar de noordelijke kust, dan is die ruig met kliffen, terwijl de zuidkust juist prachtige brede stranden heeft. Genoeg te ontdekken met een huurauto op Cyprus, zonde om het niet te doen. Je kunt het best van Larnaca naar Paphos rijden of andersom. Beide steden hebben ook een luchthaven waar Transavia op vliegt, dus je kunt op de een vliegen, en vanaf de ander terug. Let op: op Cyprus moet je links rijden! Overweeg een automaat, dat rijdt een stukkie lekkerder.

Puglia, Italie

De trullo in Puglia wachten op je! Zijn deze skattige huisjes niet te leuk? De trulli is rond 1500 ontstaan en je vindt ze in Alberobello in Puglia. Met een huurauto kun je daar langsrijden, terwijl je ook Lecce, Brindisi, Bari en alle tussenliggende plekjes aandoet. Puglia is waarschijnlijk een van de beste bestemmingen om met een huurauto te bezoeken, en dat ook nog eens in de zon. Je kunt het beste op Bari heen & terugvliegen en daar ook je huurauto ophalen.

Mallorca, Spanje

Velen vinden Mallorca misschien overrated, maar de volgende keer kun je ze vragen of ze het eiland wel écht hebben gezien. Het gros blijft namelijk bij Palma de Mallorca in de buurt en gaat niet de hort op. Zonde, want juist met een huurauto kun je alles zien wat dit mooie eiland te bieden heeft. Een mooie groen landschap, verstopte baaitjes en schattige dorpjes, zoals je van Spanje mag verwachten. Palma de Mallorca is leuk voor een daggie of twee, maar ga daarna op avontuur met je huurauto om veel meer van Mallorca te ontdekken.

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

Parkeerplek RTM

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie