hiken hollywood sign
hiken_hollywood_sign_la
Tour hike hollywood sign

Hiken naar het Hollywood Sign in LA

Het overslaan van het Hollywood sign is geen optie als je in Los Angeles bent. Net zoiets als de Eifeltoren skippen in Parijs of Times Square in New York passeren. Het Hollywood Sign kun je op een aantal plekken van een afstandje bekijken en even een leuk kiekje maken. Maar hoe tof is het als je naar de letters toe kunt wandelen? En zelfs tot achter de letters kunt hiken, met uitzicht over de stad? Ik boekte deze trip via Airbnb (also a first) en het was géweldig.

Excursie boeken via Airbnb

Ik weet niet waarom, maar ineens had ik het idee om eens een excursie via Airbnb te boeken. We wilden naar het Hollywood Sign en deze excursie was nog beschikbaar op de dag en tijd die wij wilden. Boeken was zo gedaan, je kunt zien wie je host is en zelfs wie er nog meer meegaan. Wel zo leuk tijdens een reis; andere reizigers ontmoeten! Er stond ook een duidelijke uitleg bij en via de mail ontvingen we de avond voorafgaand aan de trip de laatste details.

Dus, daar dingen we. In de ochtend richting de bergen van Los Angeles waar Joe ons op zou wachten.

Hiken naar het Hollywood Sign

We waren met een kleine 10 man toen Joe zich bij de groep voegde voor een introductie, uitleg en het uitdelen van wat granola bars voor onderweg. De wandeling zou, heen en terug, zo’n 2,5 uur duren. Ondertussen konden we wat leuke verhalen over de stad verwachten en grapjes, want als werk doet hij stand-up comedy shows. Maar goed, daar hadden we hem natuurlijk ook op uitgekozen.

We hadden geluk met het weer: geen volle zon, maar wel lekker genoeg om zonder vest te wandelen. De route is prima te doen: vooral vlakke zandwegen die je met een lichte stijging omhoog brengen.

Tijdens de hike naar het Hollywood Sign komen we een paar fotoplekjes tegen waar je het allemaal goed kunt zien, Joe kent die natuurlijk met z’n ogen dicht en staat dan ook meteen klaar met de camera’s om iedereen op de foto te zetten. Goede foto’s zijn dus gegarandeerd! Het einde van de wandeling brengt ons helemaal naar de top, tot achter het Hollywood Sign. Hoe vet! Goals! Deze excursie kun je hier boeken. Ik raad hem zeker aann het is zo vet om die letters uit de films met eigen ogen te zien en van het uitzicht te genieten. Blij dat we dit hebben gedaan!

Tegen lunchtijd waren we weer terug bij onze auto, ready for the next trip, aangezien we een rondreis van 30 dagen in Amerika maakten maakten.

Nog even wat vragen beantwoorden

Hoeveel kost deze excursie?

Deze excursie via Airbnb kost €22 per persoon

Is de excursie voor iedereen te doen?

De hike naar het Hollywood Sign en terug duurt 2,5 uur over relatief vlakke wegen, dus iedereen met een gemiddelde conditie kan deze in mijn opzicht afleggen!

Wat moet ik mee?

Je krijgt water en een granola bar, opzich prima om die 2,5 uur mee te overbruggen. Anders kun je altijd nog extra meenemen natuurlijk.

Kan ik ook zelfstandig naar het Hollywood Sign lopen?

Jazeker! Dat is alleen wel minder gezellig. Daarnaast weet Joe precies de route en de mooie fotoplekjes, én je hebt iemand om jullie samen op de foto te zetten. Ook wat waard!

Moet ik deze excursie ver van tevoren boeken?

Nee, dat valt best mee. Wij hebben deze ook een dag van tevoren geboekt, je kon zelfs op de ochtend zelf nog boeken.

Hoe weet ik waar ik moet zijn?

Dat staat allemaal heel goed uitgelegd in de excursie informatie!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Vliegduur

De kortste vlucht is ongeveer 8,5 uur (naar New York).

Beste reistijd

April-juni en het najaar september-oktober zijn het beste in het zuidwesten. In de zomer (juli-augustus) kan het er erg heet zijn (40°C) en is het erg druk.

Visum nodig?

Tijdsverschil

Eastern time (6 uur eerder), Central time (7 uur eerder), Mountain time (8 uur eerder), Pacific time (9 uur eerder), Alaska time (10 uur eerder) en Hawaii time (11 uur eerder)

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie