Top
  >  amerika   >  De mooiste Californische steden op een rij
Centrum San Diego

Tijdens m’n roadtrip door West-Amerika hebben we echt alles gehad: steden, bergen, woestijn en strandjes. Juist dat maakt die trip ook zo ongelooflijk vet natuurlijk. Ondanks dat ik wel echt meer een natuurpersoon ben dan een stadsmens, kun je LA, San Fran en San Diego natuurlijk niet overslaan als je eenmaal die kant op gaat. Ik had ze voor geen goud willen missen! Juist ook omdat ze zo enorm verschillend zijn. Dus hierbij even m’n gedachten over de drie steden in Californië: LA, San Francisco en San Diego.

What about Los Angeles?

Tijdens mijn research voor deze trip kwam ik erachter dat zo’n 80% San Francisco bóven LA verkiest. Nu wil ik niet teveel op de feiten vooruit lopen, maar ik ben echt verliefd geworden op Los Angeles. De sfeer, de gebouwen, de diversiteit… alles klopt. Tuurlijk, ik ben sowieso gek op strand en surfvibes en die heb je hier gewoon in grote mate, maar ook doordat de stad relatief lage gebouwen heeft, vond ik dit een hele fijne plek om te zijn. Niet zo benauwend, het komt allemaal niet zo op je af. Plus het feit dat je bij Santa Monica en Venice Beach een geweldige boulevard langs de kust hebt, en je aan de andere kant van de stad naar het Hollywood Sign kunt hiken.. Ja, LA has got it all for me!

Wat je kunt verwachten van Los Angeles? Een zonnige, laid back stad! Waar je lekker kunt eten, van de zon kunt genieten en kunt genieten van eindeloos shoppen, strand en bergen. Het blijft wel een grote stad, dus installeer Uber om de stad te verkennen en plan een fietstour in met Baja Bikes, grote aanrader! Het is immer wel gewoon stadse drukte.

steden californie

Hi San Fran!

The trip continues naar San Fran. Zoals ik al zei, echt compleet anders! Ik zag in deze stad veel meer overeenkomsten met New York: hoogbouw, drukke wegen, smalle straten en echt veel meer het Amerikaanse business gevoel. Die hectiek kun je prima ontsnappen door een fietstour over de Golden Gate Bridge te doen (sowieso een vette aanrader!) of een van de parkjes te bezoeken. Misschien was het ook het mindere weer wat we in San Fran hadden, maar na drie nachtjes in USA Hostel vond ik het hier wel weer genoeg geweest.

San Fran was de duurste plek van onze hele trip. Dus verwacht zeker hoge accommodatiekosten! Ook vond ik de mensen hier wat onrustiger en gehaaster dan in Los Angeles. Al het al is het een typische stad, een die je niet wil overslaan, maar waar ik ook niet rouwig om was om weer te verlaten. En in deze stad heb je overigens écht Uber nodig!

Het zonnige San Diego

We sluiten af met nog een zonnige plek! Want daar staat San Diego wel een beetje om bekend. Ik vond het echt een ultiem fijne plek waar ik eigenlijk langer had willen blijven. Maarja, keuzes… J. Ook San Diego is wat lager gebouwd en dus minder benauwend, vind ik. Met het Balbao park heb je hier wel een heel mooie historie en krijg je hier echt een vakantiegevoel van, alsof je ergens in Spanje loopt, waar de roots van de architectuur hier ligt. 

Qua kosten valt San Diego ook wel mee. Ook hier weer de auto geparkeerd, maar hier kun je alles beter te voet af! Het is iets kleinschaliger en goed te bereiken.

Een conclusie? Die ga ik je niet geven, simpelweg omdat het allemaal zo verschillend is en het volledig afhankelijk is van wat je wil. Ik zou zeggen; bezoek ze lekker allemaal J. Bij LA voel ik me enorm thuis door het strandgevoel en de tropische Californische sfeer die hier hangt, terwijl San Fran drukker is met een groter stadsgevoel. San Diego, tja, the underdog in mijn ogen. Maar een die je zeker niet mag overslaan en waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Wil je m’n hele reis door West-Amerika lezen? Dan vind je hier de blog inclusief route!

post a comment