Bixby Creek Bridge
McWay Falls
morro rock in morro bay

Deze stops moet je maken langs de westkust van Amerika

De westkust van Amerika wordt beschreven als een van de mooiste ter wereld om af te leggen met de auto. Ruige kliffen, witte stranden, onbereikbare baaitjes en palmbomen: klinkt als een ideale vakantie, toch? Niet heel dus ook dat het een bizar populaire trip is om te maken en één die zeer waarschijnlijk ook op jouw lijstje staat. En anders moet je het erop zetten en met wat prioriteit omhoog schuiven naar #1.
Voor het stuk tussen Los Angeles en San Francisco moet je wel een dag uitrekken. Ja, vriendelijke vriend Google Maps zegt 2 uur, maar als je onderweg de stops en pauzes incalculeerd, is het lekker om een hele dag de tijd te hebben. Ook voor je eigen rust. Dus smeer ’s ochtends een broodje (onderweg zul je niet veel tentjes tegenkomen), gooi je tank vol en karren maar! Wat overigens nog goed is om te vermelden, is dat de route van San Francisco naar LA, dus zuidwaarts, het mooiste is. Dan heb je de mooiste vergezichten en rijd je het dichtst langs de kliffen. Wij reden hem van LA naar San Francisco, maar ook dat is echt bizar vet en zeker niet minder waardig! Klik hier om de route in Google Maps te openen.

1: Santa Barbara

De eerste is vrij snel na LA, al op een uurtje rijden, maar één van mijn favoriete plekjes van de trip. Santa Barbara is een Spaansachtig stadje en zó mooi en sfeervol. Een mooi strand en vooral hele mooie architectuur om even doorheen te wandelen.

2: Morro Bay

Niet erg bijzonder, maar als je de rit even wil onderbreken een prima pauzepuntje. Natuurlijk doe je dat bij Morro Rock, een gigantische rots voor de kustlijn.

3: Elephant Seal Vista Point

De eerste is vrij snel na LA, al op een uurtje rijden, maar één van mijn favoriete plekjes van de trip. Santa Barbara is een Spaansachtig stadje en zó mooi en sfeervol. Een mooi strand en vooral hele mooie architectuur om even doorheen te wandelen.
Elephant Seal Point

4: Ragged Point

Winderig, maar vanaf hier heb je mooi uitzicht over een lang stuk kust met een ruige klif! Ook een prima plekje voor een plaspauze tijdens je roadtrip Californië en je kunt hier wat te eten en drinken kopen.

5: McWay Falls

Als je iemand me deze foto liet zien en zei dat het in Thailand lag, had ik het geloofd. Deze baai is zó mooi, dat het bijna niet in het plaatje past van de rest van de kust. Een wit zandstrand waar een waterval op het strand eindigt, turkoois water en omringd door tropische bloemen en planten… Het strand is niet bereikbaar, maar dat is waarschijnlijk beter ook. Natuurschoon ten top! Je ziet McWay Falls op de foto bovenaan het artikel.

6: Bixby Creek Bridge

Dit is dé brug van de ‘Big Sur’, zoals dit stukje ook wel wordt genoemd. De populariteit heeft ze vooral te danken aan de mooie ligging en het ontwerp, die gemaakt is uit beton. Na het passeren van de brug kun je langs de weg je auto kwijt voor een kiekje vanaf het uitkijkpunt, maar vergeet niet ook even naar de grond te kijken: het wemelt hier van nieuwsgierige eekhoorntjes.
Bixby Creek Bridge
Bixby Creek Bridge

7: Point Lobos

Point Lobos is een onwijs mooi Staatspark langs de Westkust van Amerika. Je betaalt 10 dollar entree, maar dat is het meer dan waard. Je kunt naar diverse plekken rijden, maar ook gewoon lekker rondwandelen. Op meerdere parkeerplekken zijn wc’s – ook wel fijn! Wij zagen hier zelfs walvissen langs de kust!

8: Carmel / Monterey

Carmel en Monterey worden vrijwel overal aangeraden. Het is een heel ander landschap dan langs Highway 1, want hier wordt afgedaan van het ruige. Mijn tip? Ga hier gewoon lekker rondcruisen.

9: Santa Cruz

Santa Cruz wordt misschien wel je meest kleurrijke stop langs de westkust van Amerika! Je vindt hier namelijk de boulevard met tal attracties, games en lekkere snacks. Uiteraard alles in kermis-kleuren en zeker Instagramable. Klik hier om de route in Google Maps te openen.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Vliegduur

De kortste vlucht is ongeveer 8,5 uur (naar New York).

Beste reistijd

April-juni en het najaar september-oktober zijn het beste in het zuidwesten. In de zomer (juli-augustus) kan het er erg heet zijn (40°C) en is het erg druk.

Visum nodig?

Tijdsverschil

Eastern time (6 uur eerder), Central time (7 uur eerder), Mountain time (8 uur eerder), Pacific time (9 uur eerder), Alaska time (10 uur eerder) en Hawaii time (11 uur eerder)

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie