restaurants curacao
de-buurvrouw
bahia curacao

5 favoriete restaurants op Curaçao buiten de drukte

Op Curaçao kun je zó heerlijk eten. Man man man, in combinatie met een vrij hoog level van ‘niks doen’ is het niet goed voor je gestel, maar wel voor het ultieme vakantiegevoel. Veel geliefde restaurants zitten in Willemstad, zoals het Cubaanse Mundo Bizarro, of bij Jan Thiel, waar menig toerist graag een lunch naar binnen schuift bij Zanzibar. Maar ook buiten die toeristen plekken kun je echt heerlijk eten. En aangezien wij verbleven bij Coral Estate, ook buiten de toeristische gebieden, genoten wij daar extra van. Hierbij m’n 5 favoriete restaurants op Curaçao, maar dan niet in Willemstad of Jan Thiel!

Don’t mind de foto’s trouwens. Ik had bewust, voor wat mentale rust, geen camera meegenomen. Maar wilde toch deze blog schrijven… dus hier moet je het even mee doen.

Eetcafe De Buurvrouw

Dit is echt een begrip op Curaçao! En dat is ook niet zo gek, want het eten is hier fantastisch goed. En veel ook! Met alles wat je besteld zit je veilig. Ze zijn overigens enorm goed in steak hier, maar gelukkig staan er ook vegetarische opties op het menu. Qua setting kom je niets tekort: lekker open met een frisse wind, onder een gigantische palapa en het personeel is overigens heel vriendelijk en zelden gestrest. Dushi life, dus. Overigens moet je wel écht reserveren, want wat ik zeg: het is een begrip en dus altijd vol.

Foto: De Buurvrouw

Bali Restaurant

Een stukje verderop zit het vrij nieuwe Bali Restaurant. Dé aanrader voor iedereen die wel een beetje van Thais, Surinaams, Indonesisch of Aziatisch houdt. Ze hebben een mega uitgebreide kaart, dus be prepared! Ik kon niet kiezen, dus ik ging voor de Nasi Rames zodat ik een beetje van alles kon proeven. Ook de Pad Thai viel goed in de smaak. Geen zin om te tafelen? Zoals het hoort: bij Bali kun je ook gewoon gaan voor de afhaal! Van tevoren even bellen en het staat voor je klaar.

bali restaurant curacao
Foto: Bali Restaurant

Restaurant Karakter

Had je m’n blog over ons verblijf op Coral Estate al gelezen? Dan weet jij al waar Karakter zit! Het is namelijk geen voor de hand liggende locatie. Het restaurant ligt namelijk op het terrein van Coral Estate en daarvoor moet je even een slagboom door. Maar no worries: ze willen alleen even weten wie je bent en dan mag je gewoon doorrijden. Daarna kun je ontbijten, lunchen of dineren met je voetjes in het zand! Ik heb echt enorm genoten van het ontbijt: zoete pompoenpannenkoekjes met een verse smoothie. Al hebben hier geen enkele keer een blauwtje gelopen, hoor. En we hebben er aardig wat tijd vertoefd.. :-). En ben je er toch voor het ontbijt, blijf dan meteen een dagje. De ligbedjes gaan namelijk hard en er is een mooi snorkelrif voor de deur. Ga je ’s avonds? Dan is reserveren aan te raden.

coral estate strand

Bahia Restaurant

Tja, wie droomt er niet van een maaltje ‘with a view’? Dat kan dus gewoon bij Bahia Restaurant, op de klif bij Playa Lagun. Je kunt het gele gebouw echt niet missen! Reserveer van tevoren even en geef aan dat je een plekje aan de rand wil, dan kijk je letterlijk uit op de zee, strand en horizon. En dan nog een ondergaande zon erbij… zie je jezelf al zitten met een (alcoholvrije) cocktail? Wauw!

bahia curacao

Porto Mari

Ik heb eigenlijk geen idee of dit restaurant een naam heeft? Maar voor ’t gemak houden we het gewoon even bij Porto Mari. Los van het feit dat dit een van mijn favoriete stranden is, is ook het restaurant lekker beachy, ontspannen én lekker. Je kunt hier met een ondergaande zon heerlijk borrelen met een bitterballetje en een kan sangria. Voor een diner moet je snel zijn, want het strand (en de weg er naartoe) sluiten om 19.00 uur. Maar met die zonsondergang.. is dat echt een aanrader.

Geef een reactie

Vliegduur

10 uur

Beste reistijd

Januari t/m juni

Visum nodig?

Tijdsverschil

5 uur vroeger in wintertijd en 6 uur vroeger in zomertijd

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie