hotels-op-kos
blue lagoon city hotel
zia-kos-2

De mooiste hotels op Kos

Wat heeft Kos mij verrast! Ik ging een weekje heen met m’n moeder en we verbleven in het laatste hotel van deze blog. Vlak bij de oude stad dus! Op de fiets hebben we nog aardig wat kustlijn afgefietst en ondertussen de mooiste hotels op Kos voor jou gespot. We keken echt onze ogen uit, wauw! Kos is een vakantie-eiland dat enorm groeit in populariteit en dat merk je aan de hotels. Er staan hier flink wat parels waar je met je fam of lover kunt verblijven. Hier de mooiste hotels op Kos, volgens ons!

OKU Kos

Zonder twijfel is OKU Kos het allermooiste hotel op het eiland. Geen discussie mogelijk. Hier is zó nagedacht over de inrichting en sfeer, bizar! Niet te strak, maar vooral heel warm en sfeervol. Je bent hier echt even op vakantie. OKU Staat voor ‘laidback luxury’ en dat is dus ook precies wat je hier kunt verwachten. Het is een adults-only hotel, wat betekent dat je dus optimaal van elkaar kunt genieten zonder gegil om je heen (ik ben fan). Qua kamers heb je ook nogal wat keuze, afhankelijk van je budget. Je kunt kiezen voor een standaard kamer, maar voor de échte luxe, ga je natuurlijk voor een van de kamers met een eigen swim-up zwembad. Holy!

tekst

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OKU Hotels (@okuhotels)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OKU Hotels (@okuhotels)

TAF Boutique Hotel

Tijdens onze fietstocht over Kos (het is echt een fietseiland), kwamen we langs TAF Boutique Hotel. Een verstopte parel, en wat voor een. Prachtige boutique kamers die een echte hide away vormen. TAF Boutique Hotel ligt tussen Kos-Stad en Tigaki in, dus je kunt beide plekken bezoeken! Idealiter huur je daarvoor een fiets, maar je kunt ook een of twee dagen een huurauto huren om meer van het eiland te zien.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Taf Boutique Villas (@tafvillas)

Blue Pearls Luxury Suites

Tijdens dezelfde fietstocht als TAF Boutique Hotel, kwamen we ook Blue Pearls Luxury Suites tegen en hebben hier even een koffietje gehad (we kregen er gratis 3 donuts bij, zó lekker). En wauwie, deze appartementen (of eigenlijk villa’s) zijn echt een cadeautje voor het oog. Ze zien er luxe uit, maar tegelijkertijd ook écht heel Grieks met de witte afwerking en de ronde vormen. De binnenkant liegt er ook niet om. Blue Pearls is pas net open (en daardoor nog niet aangesloten bij grotere partijen), hoorden we van de chefkok. En die chefkok kookt op Michelin-niveau, dus je kunt hier prima aanschuiven, plonsen en genieten. Je verblijft aan zee, maar er ligt wel een (rustige) weg tussen jou en de zee als je hier verblijft. Verwachtingsmanagement ;-).

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door B L U E P E A R L S (@bluepearls.luxurysuites)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door B L U E P E A R L S (@bluepearls.luxurysuites)

Pelagos Suites

Tijdens mijn freelance-periode bij Thomas Cook stuurden we een influencer naar dit hotel en ik was zó jaloers. Het is echt waanzinnig mooi, luxe en alles wat je wilt. De influencer reisde met kids en dat was prima bevallen, maar ook als je lekker met z’n tweetjes gaat ben je hier aan een prima advies. De styling heeft hier niet zoveel poespas en is strak en elegant. Je ervaart hier veel ruimte en dat recht aan zee (wel weer met een weg ertussen). Je fietst zo naar onze favoriete beachclub Mylos als je er even tussenuit wilt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pelagos Suites Hotel & Spa (@pelagos_suites_hotel)

D’Andrea Lagoon Suites

Zeker weten dat je echt kunt genieten? D’Andrea Lagoon Suites is een adults-only hotel. Op en top luxe hier! Alle kamers zijn mooi, maar de kamers met swim-up zwembad scoren natuurlijk extra punten. Het hotel heeft een privéstrand waar je onbezorgd je vakantie kunt doorzetten, en om de hoek in Marmari kun je wat winkeltjes afstruinen. Of lekker op de fiets naar Tigaki of Kos-Stad? Youuuu decide, dat het allerfijnste van vakantie. Als dit hotel iets voor jou is, dan kun je hiernaast de prijzen vergelijken (we blijven wel Nederlanders).

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door D’Andrea Lagoon (@dandrealagoon)

Lango Design Hotel & Spa

Eye porn! Dit is toch waanzinnig? Als je ‘design hotel’ en ‘adults only’ leest, is dit wat er in mijn hoofd wordt gecreëerd. Pure luxe, rust en ontspanning. Bedjes met dikke matrassen, aardetinten en goed eten kenmerken Lango Design Hotel. Oh, en een spa is ook lekker om te hebben hoor! Voor ultieme relaxmomentjes met z’n 2. Je kunt lopend naar onze favo beach bar Mylos en naar wat winkeltjes, je zou dus geen huurauto nodig hebben. Hij is overigens prima betaalbaar, ik zie bij De VakantieDiscounter steeds de voordeligste prijzen voor dit hotel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lango Design Hotel & Spa (@langohotel)

Blue Lagoon City Hotel

Oké, Blue Lagoon City Hotel is misschien net zo prachtig mooi als voorgaande hotels. Toch wil ik hem graag met je delen, want het is wél gewoon een heel fijn, strak hotel met een ideale ligging. Vind ik dan. Wij verbleven hier tijdens onze week op Kos en waren dolblij met de locatie. We liepen namelijk binnen 5 minuten het oude centrum in. Ja die ja, met die schattige witte straatjes, eindeloze winkeltjes en verstopte tavernes. Verder hebben we qua city hotels weinig vergelijkbaars gevonden, dus als je graag dicht bij het centrum zit in een modern hotel, raad ik deze absoluut aan.

Wat wordt jou ideale hotel op Kos? Laat het weten in een reactie!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie