Top
  >  griekenland   >  Fietsen op Kos: routes en alle info
fietsen op kos

Kos is een écht fietseiland: dat is ook wat mij werd verteld toen we onze vakantie naar dit kleine, Griekse eiland hadden geboekt. Uiteindelijk hebben wij 4 van de 7 dagen een fiets gehuurd en we waren er echt enorm blij mee! Kos is namelijk best klein en op de meeste routes vlak, waardoor fietsen een ideale manier is om meer te zien. En voor de heuvelachtige stukjes neem je gewoon een elektrische fiets! Ik deze blog vertel ik je alles over fietsen op Kos dat je moet weten.

Een fiets huren op Kos

Dat is overigens echt het makkelijkst van alles, want in elke straat staat wel een verhuurder waar je je tweewieler op de kop kunt tikken. Tegen prima prijzen ook: voor 3 dagen een normale fiets betaalden wij €21. Voor een dag een elektrische fiets €16. Wat duurder, maar niet meer dan logisch. De prijzen van alle concurrenten liggen vrij dicht bij elkaar. Wij hebben uiteindelijk bij Moto Harley gehuurd, dit zijn Nederlandse eigenaren. Mocht er dan wat gebeuren, dan kun je tenminste gemakkelijk communiceren. Moto Harley zit op de Kanaristreet. Twijfel je tussen het huren van een normale vs elektrische fiets? Lees dan even verder qua routes, dan weet je wat je nodig hebt!

Automobilisten zijn fietsers gewend. Op drukkere plekken langs de kust fiets je op een fietspad, maar het kan ook zijn dat je op een gegeven moment op de weg beland. Dat is normaal! Blijf lekker achter elkaar fietsen en you’ll be fine. Vermijd wel de snelweg. Verder gelden alle regels die ook voor auto’s gelden, zo mag je ook niet een eenrichtingsweg in (wat in NL vaak wel mag). Let daar goed op!

Fietsroutes op Kos

Tijdens onze vakantie verbleven wij in Kos-Stad, in Blue Lagoon City Hotel, via TUI geboekt. Een vette aanrader :-). Kos-Stad is een geliefde plek om je vakantie door te brengen, dus grote kans dat jouw basis daar ook zit. Ook is Tigaki populair, of Psalidi. Elk van deze plaatsen is een goede startplek voor meerdere routes! Als je nog geen hotel hebt gevonden, heb je misschien wat aan deze blog over de mooiste hotels op Kos.

TIGAKI / KOS-STAD -> PARALIA THERMOS

Een van de mooiere plekken waar wij naartoe zijn gefietst, is Paralia Thermos, aan de oostkant van het eiland. Dit is een mooie warmwaterbron, wel een tikkie toeristisch, maar de moeite waard. Vanuit Kos-Stad waren wij zo’n 2 uur onderweg, want deze route gaat halverwege de hoogte in. Voor deze richting heb je dus een elektrische fiets nodig. Waanzinnig uitzicht gegarandeerd! Ga onderweg voor een koppie koffie bij Beach Club Ammos of Agios Fokas – ontspannende plekjes waar je echt even tot rust komt.

Kom je vanuit Tigaki? Dan kun je er een uurtje bij optellen. Maar je komt dan wel lekker door Kos-Stad: een bezienswaardigheid an sich!

Je bent aangekomen bij Paralia Thermos als je aan de linkerkant een taverne met parkeerplaats ziet. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen naar beneden (doe dit aub niet met de fiets ;-).

fietsen op kos
Uitzicht along the way richting de thermaal baden
Paralia Thermos
Naar de thermaal baden lopen

PSALIDI / KOS-STAD -> TIGAKI

Tussen Psalidi en Tigaki ligt een lang, vlak fietspad waar veel toeristen met liefde gebruik van maken. Een makkelijke route met onderweg veel leuke plekjes om even te stoppen en vakantie te vieren! Echt een ‘route’ is het niet; een lange rechte weg met het water aan je rechterhand. Halverwege richting Tigaki laat je de kust los en volg je de bordjes ‘Tigaki’, terwijl je door de landerijen fietst. Voor je het weet, ben je weer bij de zee en fiets je langs de zandstranden met eindeloos veel bedjes. Verdwalen kan eigenlijk niet!

Kustlijn tussen Kos-stad en Tigaki

FIETSEN NAAR ZIA

Zia is een hooggelegen bergdorpje dat geliefd is vanwege haar fantastische uitzichten tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Maar gedurende dag is dit ook een feestje: het is een typisch Grieks dorpje met alle gezelligheid die daarbij hoort. Vanaf Tigaki en Kos-Stad is het goed aan te fietsen, maar wel alleen met een elektrische fiets. Een vette tip om te doen.

  • Zia is een van de populairste en meestgezochte plekken van Kos. Niet heel gek, want vanaf Zia kun je een prachtige zonsopkomst of zonsondergang bekijken, alsof je alleen op de wereld bent. Je kunt ruim over het eiland heen kijken

  • fietsen op kos

    Fietsen op Kos: routes en alle info

    Kos is een écht fietseiland: dat is ook wat mij werd verteld toen we onze vakantie naar dit kleine, Griekse eiland hadden geboekt. Uiteindelijk hebben wij 4 van de 7 dagen een fiets gehuurd en we waren er echt enorm

  • Wat heeft Kos mij verrast! Ik ging een weekje heen met m'n moeder en we verbleven in het laatste hotel van deze blog. Vlak bij de oude stad dus! Op de fiets hebben we nog aardig wat kustlijn afgefietst en

post a comment