dode zee jordanie
rondreis_jordanie_dode_zee
uitzicht-jordanie-hotel

Zwemmen in de Dode Zee: alles wat je moet weten

Zwemmen in de Dode Zee is iets wat je een keer gedaan moet hebben. Het is zo’n bizarre ervaring, zo gek om gewichtsloos te zijn. Dat gevoel, dat kan ik hier wel gaan omschrijven, maar dat is zinloos. Het is toch anders als je het echt zelf doet.

Tijdens onze rondreis in Jordanië verbleven we, uiteraard, ook een paar nachten aan de Dode Zee. Het is behoorlijk-best-wel-relaxed om tijdens zo’n roadtrip even tot rust te komen, met een geweldig uitzicht over zo’n bucketlist plek. Even uitslapen, bikini aan en zo het water in duiken!

Hmm, of toch maar beter niet? Zwemmen in de Dode Zee is anders dan in de Noordzee, of de Caribische Zee. Ja, dit vergt wat meer voorbereiding. Dus, hierbij mijn tips!

Scheer niet op de dag zelf

Heb je wel eens gehoord van dat strandmeisje dat heel enthousiast haar benen had geschoren, zo’n twee uur vóórdat ze in de Dode Zee ging zwemmen? Man, wat prikte dat. Ik had het gevoel alsof er allemaal naaldjes in mijn benen werden gestoken. Met het scheren maak je eigenlijk héle kleine wondjes op je benen en de Dode Zee bestaat voor een groot deel uit zout. Dus je snapt het al: scheer al het nodige éven de dag van tevoren, zodat je huid weer hersteld is.

Hoofdje boven water

Gek genoeg vinden ook je ogen dat zout niet zo lekker. Hoofd boven water, dus. En dat betekent ook dat je niet lekker moet wrijven in je ogen terwijl je natte handen hebt, of vrolijk naar water naar elkaar moet gaan spatten. Klinkt duf, maar het is écht geen lekker gevoel.

Bodylotion all the way

Van het zoute water van de Dode Zee kan je huid behoorlijk uitdrogen. Smeer goed met zonnebrand, maar gebruik achteraf ook aftersun of bodylotion om je huid weer even te voeden. Blijf ook niet al te lang in het water dobberen, maar doe het in etappes.

Spoel goed af

Water komt overal, dus spoel alles even goed af. Vooral de intieme plekken en eventuele wondjes, daar kan het water nog wel eens gaan irriteren.

Waar kun je zwemmen in de Dode Zee?

De Dode Zee kun je vanuit twee landen bezoeken: Israël en Jordanië. Beide landen zijn uitstekend voor rondreizen. Omdat er in de omgeving van de Dode Zee niet erg veel te doen is, is het niet leuk om hier erg lang te zitten. Overnacht een paar nachten, en ga dan weer verder eropuit.

Hier vind je alle praktische reisinformatie over Jordanië.

Geef een reactie

Vliegduur

4,5 uur

Beste reistijd

Half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december is een rondreis prima mogelijk.

Visum nodig?

Tijdsverschil

1 uur eerder

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie