naif zonnebrand
naif-3
naif-2

Oceaanvriendelijk smeren met Naïf zonnebrand

Als je denkt dat je er nog omheen kunt, heb je het mis. We moeten liever zijn voor de wereld. Al is het maar een beetje: ook dat helpt. En we kunnen ook op veel kleine gebieden simpele aanpassingen doen om de wereld wat langer bij ons te houden. Denk maar eens aan je badkamer; al die flesjes, verpakkingen, zeepjes, scheermesjes.. heb je enig idee waar het vandaan komt? Of je zonnebrand. Gezien de Nederlandse zomer zul je niet veel hebben gebruikt, maar weet je wel wat je smeert? Ik had deze zomer Naïf zonnebrand in m’n tas. En ik maak ook jou graag bewust van een juiste keuze in zonbescherming!

Altijd geldt: smeren!

Als mensen aan me vragen hoe ik toch zo bruin kom voor een Hollandse, is m’n eerste antwoord vaak ‘altijd smeren’. Ja, ik ben het liefst 24/7 in de zon, dus als ik op m’n 50e geen perkamenten huidje wil, is die zonnebrand hard nodig! Maar natuurlijk is de grootste reden het voorkomen van verbranding en dus ook huidkanker. Een kleine moeite, groot gebaar. Dus hierbij dé tip van hét Strandmeisje: smeren!

Waar we alleen niet bij stilstaan, is dat ook zonnebrand vervuilend is. Er zitten vaak stofjes in die slecht zijn voor de oceanen en haar koralen, of zelfs microplastics. En wat denk je van de verpakking an sich? Het exacte voorbeeld dat we op kleine dingen verstandigere keuzes kunnen maken.

Smeren met… Naïf zonnebrand

Naïf staat bekend om haar natuurlijke producten en ze hebben ook een zonnebrandlijn. Hun smeerseltje bevat geen (micro)plastics of andere schadelijke materialen zoals Oxybenzone, wat koraal veel aantast. Ook als je geen Naïf wil; check eens of dit op de ingrediëntenlijst van jouw zonnebrand staat. Ja? Weg ermee! Lang verhaal kort; Naïf zonnebrand is mega oceaanvriendelijk. En een beetje strandpersoon houdt daar rekening mee. Toch?

Overigens scoren ze ook punten op de verpakking; deze bestaat namelijk uit bioplastic op basis van suikerriet. Zo vet! Al hun producten zitten in deze tubes, dat vind ik zelf ook een groot voordeel. Als je namelijk een spray gebruikt, komt er een deel niet op je huid, maar direct in de natuur.

Maar werkt ‘ie ook een beetje?

Laat ik beginnen met het feitelijke stukje dat deze zonnebrand, net als alle andere, gewoon beschermd tegen UVA (“aging”, speelt een rol in huidveroudering en huidkanker) en UVB (“burning”, speelt een rol in verbranding, DNA-schade en huidkanker). Je levert dus absoluut niet in op kwaliteit.

Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk ook wel fijn als hij een beetje meewerkt. Dat je niet een uur staat te smeren en vervolgens alles aan je blijft plakken, bijvoorbeeld. Heel eerlijk: ik moest er een beetje aan wennen. Het is best een dikke substantie dat zich niet in een keer feilloos laat uitsmeren. Wat bleek; met gewoon iets meer geduld en liefde, ging het prima. Ik ben type ‘snel smeren en naar buiten maar’, terwijl je met de zonnebrand van Naïf met rustige, lange halen beter smeert. Het duurt ook wel even voordat hij echt volledig is ingetrokken, maar ik heb ze erger meegemaakt.

Ook was hij voor m’n gezicht te vet. Nu heb ik dat héél snel, want ik heb een enorm vette huid en gebruik daar altijd een ander merk voor, omdat ik anders binnen 3 dagen 30 pukkels rijker ben. Van Naïf had ik zowel de normale lichaamszonnebrand als de zonnebrand voor het gezicht, maar toch is hij voor mijn gezicht niet geschikt. En dat is prima! Ik weet dat ik daar heel gevoelig ben.

Oké, dus wat vind je er nu eigenlijk van?

Ik ben tevreden over de zonnebrand! Die voor m’n gezicht laat ik voor wat het is, maar de normale gaat vanaf nu mee in de tas (Curaçao, here we come!). Ja, het smeren vergt iets meer geduld dat andere zonnebrandjes en ja, intrekken ook. Maar dat is echt een kwestie van wennen en ligt ook aan wat je gewend bent. Ik vind het daarnaast ook vele malen belangrijker dat m’n huid de juiste zorg krijgt en dat ik de oceaan niet nog meer pijn doe. Die heeft het al moeilijk genoeg. Prioriteiten.. ;-). Je kunt de zonnebrand kopen in hun eigen webshop, of bijvoorbeeld via Bol.com.

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

TICKET BOEKEN

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie