Top

Jordanie

Wat moet ik verwachten van Jordanië?

Verbaast om Jordanië hiertussen te zien? Snap ik! Het is niet de typische strandbestemming, maar tóch.. Ik ben tijdens mijn rondreis door Jordanië simpelweg verliefd geworden op dit land. De cultuur, de natuur, de bijzondere plekken. Verwacht niet teveel van Amman; als je hier eenmaal bent, is het zeker tof om een aantal plekken hier te bekijken, maar het loont om je dagen vooral in de woestijn en aan de Dode Zee door te brengen. Want ja, die is er ook nog! De Dode Zee is een van de bijzonderste plekken op aarde (van wat ik heb gezien althans). Dus dan mag ik er best iets over schrijven bij Strandmeisje, toch? ;-). Want ook in Jordanie heb ik met m’n voeten in het zand aan het water gestaan én gedreven!

Favoriete plekken waar je met je voeten in het zand kunt? Die kan ik kort houden:

Dode Zee
Wadi Rum

Kosten bij het reizen in Jordanië

Accommodation – Overnachten in Jordanië is relatief goedkoop, vind ik zelf. Amman is geen bizar grote stad waar veel te beleven valt, dus deze prijzen vallen best mee. Daarna ga je vaak de woestijn in, waar je sowieso op een bedoeïnenkamp gaat overnachten en die prijzen zijn niet meer dan prima. Je hebt natuurlijk ook de luxere versies – logischerwijs zijn die duurder. Hotels aan de Dode Zee kunnen wel een hoger prijskaartje hebben.

Food – Heel goedkoop! Bij overnachtingen op het kamp eet je daar (het is niet dat er een supermarkt op loopafstand is ofzo) en als je dit gewoon bij je acco boekt zijn die prijzen prima. In de dorpjes of langs de weg tijdens je roadtrip Jordanië betaal je niet veel voor een maaltijd.

Transportation – Het klinkt misschien stom, maar het is in Jordanië heel voordelig én gebruikelijk om een privéchauffeur te hebben. Je betaalt een beetje extra voor de service, maar verder zit alles erbij in en hoef je je ook geen zorgen te maken over het tanken. Een andere optie is om zelf een auto te huren. Rijden in Jordanië is prima te doen, als toerist ben je echter wel een goede prooi voor boetes en ben jij de schuldige als er wel iets gebeurd. Voor een volle tank ben je zo’n 40 euro kwijt. Voor de auto zelf betaal je een redelijk normale prijs, zo 25 á 35 euro per dag.

Deze video maakte ik in 2017 voor Isropa – In 5 dagen reisden we rond en legden we alles op beeld vast. Wie weet helpt het in je inspiratie voor Jordanië!

4 beste tips tijdens het reizen in Jordanië

1
Huur een auto De beste tip die ik je kan geven. Dan kun je alles van het land zien, want met het ov of liftend is dit land lastig te bereizen.
2
Slaap in de woestijn Dit was een van de meest bijzondere momenten die ik in het buitenland heb meegemaakt. Het is heel bijzonder om 's nachts in the middle of nowhere te zijn. En die sterrenhemel.. To die for!
3
Plan meer dagen in voor Petra Petra is gigantisch groot en er is veel meer te zien dan alleen de treasury, dus ontdek dit gebied meerdere dagen. Wie weet kun je ook naar Petra by Night?
4
Eet lokaal Het lokale eten is ge-wel-dig. Vooral bij de tentenkampen in de woestijn!

Vakantie naar Jordanië plannen

Je kunt met diverse airlines naar Jordanie vliegen. Transavia is daar een van. Zij vliegen op dinsdag, donderdag en zondag naar Amman. Je kunt dan zelf alles los regelen, zoals een huurauto via Sunnycars . Accommodaties zijn gewoon via bijvoorbeeld Booking te regelen.

Wil je iets meer zekerheid, of vind je het fijn om alle praktische dingen uit handen te geven, dan kun je er ook voor kiezen om Isropa in te schakelen. Zij zijn gespecialiseerd in het Midden-Oosten, dus kennen Jordanië als geen ander! Ze hebben standaard rondreizen, maar kunnen ook alles op maat doen precies zoals jij dat wil. Met hen vlieg je met Royal Jordanian, die echt een prima service hebben.

Zorg dat je lang genoeg de tijd neemt. Jordanië is behoorlijk uitgestrekt en reistijden kunnen langer duren dan verwacht, helemaal als je in de woestijn reist.

De beste reistijd voor Jordanië is het voorjaar of het najaar. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam.

Visum voor Jordanië

Om naar Jordanië te reizen heb je een toeristenvisum nodig. Boek je via een touroperator, check dan even of zij die voor je regelen. Doen ze dat niet of reis je zelfstandig? Dan hierbij wat je moet weten voor je visum!

Een visum voor Jordanië kun je bij aankomst op de luchthaven verkrijgen. Je zal wat vragen krijgen over wat je komt doen, met wie je reist en hoelang je in het land verblijft. Niet te zenuwachtig doen: dit zijn standaardprocedures die uitgevoerd worden! Het visum kost ongeveer 45 euro, of 40 JD, en is geldig voor minimaal 3 dagen en maximaal 30 dagen. Let wel even op dat je paspoort nog 6 maanden geldig is: dat is een vereiste.

 

Verder goed om te weten

  • Kraanwater is niet drinkbaar
  • Je hebt een wereldstekker nodig
  • Het is in Jordanië een uur later dan in Nederland
  • Kleed je netjes en bedekt, vooral in minder toeristische gebieden
  • Je betaalt met de Jordaanse Dinar. Je kunt overal pinnen, behalve in de woestijn
  • Je hebt geen vaccinnaties nodig

 

0

post a comment