fotoboek_polarsteps_cover
fotoboek polarsteps
fotoboek_polarsteps_pagina

Een fotoboek maken met Polarsteps

Je hebt een toffe reis gemaakt en je suf geklikt voor de mooiste foto’s. En dan? Zonde om er niets mee te doen: via Polarsteps kun je supergemakkelijk een tof, uniek fotoboek maken!

Op vakantie klikken we erop los: die perfecte foto voor op Instagram, of een mooi kiekje ter herinnering aan de mooie reis. En dan? Wat doe je ermee als je thuis bent? Een fotoboek maken staat vaak ergens onderaan het lijstje. Over het algemeen laten we een keertje de foto’s zien aan familie, en dan belanden ze op een harde schijf om virtueel te verstoffen.

Een fotoboek maken lijkt ouderwets, maar mensen vinden ook dat het veel tijd kost. Ja, als je hem from scatch in elkaar wil zetten wel, maar via Polarsteps is het véél makkelijker! Voor mij persoonlijk is dit het eerste fotoboek dat ik van een reis heb gemaakt. Maar de 30-daagse rondreis door Amerika was zó vet, dat ik het het waard vond om dit te laten afdrukken en zo een tastbare herinnering ervan te maken. Tijdens de reis gebruikte ik sowieso de app van Polarsteps al, als een ‘reisdagboek’, en via die app kun je dus ook supermakkelijk je hele reis laten omtoveren tot een boek!

Al je steps tot een fotoboek.

De app Polarsteps houdt via GPS jouw locatie bij en waar je bent geweest. Vervolgens kun je per locatie een ‘step’ toevoegen met een verhaaltje en foto’s. Uiteindelijk heb je dus een volledige kaart van je hele route en alle bijbehorende verhalen over wat je waar hebt gedaan. De app is dus sowieso op zichzelf al supergaaf.

Aan het einde van je reis, kun je ervoor kiezen om een Travel Book te maken. Het makkelijkst is om dat via je laptop te doen. Polarsteps genereert al jouw steps en maakt een voorstelletje qua opbouw. Vervolgens kun jij alle foto’s nog schuiven en teksten aanpassen, totdat het helemaal naar je zin is. Het is dus niet alleen een fotoboek, maar ook veel meer details.

Vervelende verrassing: Verzekering die je zeker niet nodig hebt

Zelfs met temperatuur en hoogteverschillen.

Het leukste aan dit fotoboek van Polarsteps vind ik dat het niet alleen foto’s zijn: ook je verhalen staan erbij, en per bestemming zelfs de temperatuur die je op dat moment had en het hoogteverschil! Daarnaast begint je boek met de gehele route die je hebt afgelegd en dat is zó gaaf om te zien. Dat hoort er toch bij! En als je over 10 jaar dit boek er weer bij pakt, weet je weer precies wat je hebt gedaan, waar en wanneer. Want zonder tekst, gaat dat toch een beetje verwateren…

Praktische informatie.

De kosten van je fotoboek hangen af van het aantal pagina’s en variëren van €30 tot €80. Voor mijn maand Amerika kwam ik in de categorie van €60, al had het zeker beknopter gekund. De kwaliteit is uitstekend: het is mooi, stevig papier, de foto’s zijn scherp en de kaft is ook heel sterk. Je moet wel even geduld hebben, want de levertijd is zo’n 2 á 3 weken. Maar dan heb je ook wat! Ik heb er inmiddels al 3 in m’n kast staan; ook Cuba en Zwitserland prijken op m’n boekenplank.

Via Polarsteps kun je elkaar ook volgen. Hier vind je mijn account! Ook leuk als je geen boek wilt maken :-).

Hier kun je de app voor iOS downloaden en hier vanuit de Playstore. Hij is overigens helemaal gratis in gebruik!

Dit bericht heeft 44 reacties

 1. Roos

  Hee.

  Ik heb een vraagje; ik ben bezig met mijn fotoboek, alleen ik wil teksten veranderen en soms fotos toevoegen, kan dit alleen via de polarstep reis ? Of kan het ook als je fotoboek maakt? Lukt mij namelijk niet tijdens het maken van het fotoboek. Anders moet ik dus alle teksten en foto”s toevoegen via mn reis?

  1. Strandmeisje

   Hoi Roos! Nee, dan moet je inderdaad echt aanpassingen doen in je reis. Polarsteps maakt nog niet heel lang fotoboeken, dus er zitten nog wat onhandigheidjes in. Waaronder dus dat! Dus voor aanpassingen moet je steeds terug naar je reis en dan weer opnieuw je fotoboek genereren.. Daarin kun je vervolgens nog spelen met de volgorde van je foto’s.

   1. Cindy

    Goedemiddag,

    Ik heb 352 pagina;s en moet het terug brengen naar max 298 pagina;s. (Hele klus, vooral als het niet pakt en het elke keer weer opnieuw probeer)
    Als ik naar kijken en bestellen ga, heb ik een aantal foto.s in 1 kader gedaan ipv meerdere. Maar ik kom geen stap verder!
    Foto;s bijelkaar gedaan/gewijzigd maar pakt niet, en opslaan en genereren is en blijft grijs.
    Wat moet ik doen? Email is voornaam beginnende met kleine c

    1. Strandmeisje

     Hoi Cindy, sorry voor mijn late reactie! Ik heb eigenlijk niet zo een goed beeld van wat je bedoelt.. Misschien kun je contact opnemen met de support van Polarsteps? https://support.polarsteps.com/

 2. Sabrine

  Hi Roos,
  Weet jij toevallig ook of ik dit van een ander persoon kan laten afdrukken en als cadeau kan geven?
  Groetjes Sabrine

  1. Strandmeisje

   Hoi Sabrine, sorry voor mijn late reactie! Voor zover ik weet kan dat niet… Vooral omdat je de reis nog wel wat moet aanpassen voor het fotoboek en het is natuurlijk wel een beetje gek als iedereen dat zomaar kan doen! Maar met een leuke zelfgemaakte cadeaubon om het fotoboek zelf te maken zijn ze vast ook heel blij :-).

 3. Jeta

  Hoi, hoi, kan je zelf formaat foto’s aanpassen in het album?
  Groetjes Jeta.

  1. Rianne

   Hoi Jeta, nee, dat kan helaas niet!

 4. joni sneyers

  kan je ook nog achteraf foto’s toevoegen die genomen zijn met een fototoestel dat niet gelinkt was aan de polarstepsapp?

  1. Rianne

   Hi Joni, nee, dat kan niet. Je kunt wel achteraf de foto’s toevoegen aan Polarsteps, maar ze moeten dus wel echt in je app staan wil je ze in je fotoboek krijgen.

 5. Françoise Laroye

  Graag een handleiding om fotoboek van Polarsteps aan te passen a.u.b. Waar vind ik dat? Ik wil graag foto’s verkleinen/vergroten/verplaatsen…. Wat is het maximum aantal blz in een fotoboek van Polarsteps?

  1. Rianne

   Hoi! Foto’s verkleinen/vergroten/verplaatsen kan tot dusver niet bij Polarsteps.

 6. Fen

  Hier wil ik graag op reageren. Ik ben erg blij met mijn fotoboek van Polarsteps, prachtige kwaliteit papier, mooie kleuren, maar vind het echt een groot nadeel dat je het formaat van de foto’s niet kunt wijzigen. Ook de grote witte delen op de tekstpagina’s vind ik zonde van het papier. Dit zou voor mij de reden kunnen zijn om niet meer een boej via Polarsteps te maken.

  1. Rianne

   Hoi Fen! Snap ik heel erg goed! Het is heus niet voor iedereen weggelegd. Ik vind het juist fijn dat het allemaal lekker strak is, en zo is iedereen weer anders! Dankjewel voor je reactie.

 7. Sandra

  Hoi, weet jij wat een fotoboek van polarsteps doet met de videos die je hebt geüpload? Gewoon helemaal niets of blijft bijv het eerste shot als foto staan?
  Dank alvast!
  Sandra

  1. Rianne

   Mijn ervaring is deze gewoon niet worden getoond in het fotoboek!

 8. ans

  Hallo,
  mijn telefoon en ipad zijn gekoppeld, op beide staat polarsteps, toch komt het reisverslag niet in de app op de ipad, hoe kan ik dit goed koppelen zodat ik het fotoboek beter kan klaarzetten om te laten afdrukken ?

  1. Rianne

   Hi Ans, dat is gek! Mijn vader had een tijdje hetzelfde probleem. Achteraf bleek dat hij per ongeluk een ander account had aangemaakt, waardoor hij dus op 2 verschillende accounts was inlogd. Heb je dat al gecheckt?

 9. Harrie

  Ik zoek nog waar ik precies moet zijn om mijn polarsteps om te zetten naar boek.
  Andere vraag: welk formaat heeft het boek en zijn daar meer mogelijkheden in?

  1. Rianne

   Hi Harrie, als je op de app op je Trip-instellingen klikt van je reis, is er een kopje ‘Mijn Travel Books’. Op die manier kun je je boek aanmaken. Ik raad echter aan dit via desktop (pc of laptop) te doen, dat werkt veel gemakkelijker.

 10. Lidia Korenblik

  Wie kan me helpen? We hebben het foto boek zo goed als klaar maar er staan vaker 2 grote foto’s naast elkaar zonder wit er tussen . Kunnen we daar zelf iets in aanpassen?

  1. Rianne

   Hi Lidia, dat is gek. Is het inmiddels opgelost? Sorry voor mijn late reactie, ik was in Nieuw-Zeeland!

 11. Linda D

  Hoe krijg ik Polarsteps op de pc (windows11)., om het fotoboek te bewerken? Het aanpassen is niet te doen op m’n iPhone.. Hij slaat niets op, één verkeerde klik en alles is weg en dus moet je steeds overnieuw beginnen! Prijs is best hoog 174 pagina’s €96,- Maar het ziet er wel mooi uit.

  1. Rianne

   Hi Linda, je kunt gewoon online inloggen via internet, geen app of installatie voor nodig

 12. Hans

  Kan ik de eerste 3 pagina’s ook weglaten uit mijn fotoboek.
  Dat ik zelf de auteur ben weet ik wel. Daarbij ook nog een lege pagina. De afstanden in de trip summary kloppen niet dus de trip summary wil ik er ook uit.

  1. Rianne

   Hi Hans, voor zover ik weet, zijn dit ‘standaard’pagina’s in het fotoboek die je er niet uit kunt laten…

 13. Kim

  Hoi hoi!!

  Hoeveel betaal je ongeveer voor 100 pagina’s??

 14. Karin

  Hoi Rianne,,
  Ik heb een nieuw e-mailadres en het oude e-mailadres komt binnenkort te vervallen, weet jij toevallig waar ik mijn e-mailadres kan wijzigen zonder dat ik al mijn reizen kwijt ben?
  Groetjes Karin

  1. Rianne

   Hi Karin, ik zou even contact opnemen met Polarsteps’ klantenservice! Lijkt mij geen probleem 🙂

 15. Ada

  Hoi, ik lees op internet dat je op de computer ook fotos van andere camera kunt toevoegen aan je travelreis. Toch krijg ik deze optie niet. Weet jij hoe dat moet?

  1. Rianne

   Dat werkt het makkelijkst via de computer. Je kunt dan elke step wijzigen en dan nieuwe foto’s toevoegen!

 16. Marieke

  Dag! Hoe kan ik een foto toevoegen naast een tekst op een half lege pagina? Het lukt me niet maar zie op foto’s op internet over Travelbooks zie ikdat het wel kan.

  1. Rianne

   Hi Marieke, dat is geloof ik heel erg afhankelijk van het formaat van de foto.. Misschien is hij net te breed, of kun je hem wisselen voor een staande foto? Dan zou het automatisch moeten gaan.

 17. Roelie

  Hoi
  Ik heb geen computer of laptop, kan ik ook een travelbook maken op mijn mobiel?
  Groetjes Roelie

  1. Rianne

   Voor zover ik weet is die functie alleen op computer/laptop..

 18. A.J.van Klaveren

  Hoi Karin,
  Filmpjes worden wel in Polarsteps geplaatst, maar hoe gaat het boek ermee om? Moet ik die alsnog skippen?
  Albert Jan

  1. Rianne

   Ja, in de fotoboeken slaat hij video’s over.

 19. Hans Boersma

  Hoi Rianne wij zijn op een wereldcruise van 4 maanden . Kunnen wij onze fotos / verhalen ook in twee boeken laten drukken ? Groetjes Hans en Nelly

  1. Rianne van Baarsen

   Hi Hans, je kan een boek wel 2x drukken, maar je kunt voor dezelfde reis geloof ik niet 2 verschillende boeken aanmaken… Dan zouden jullie het op 2 telefoons moeten bijhouden. Veel plezier op jullie reis!

 20. Tamara

  Mijn vrienden gaan op reis en als cadeautje wil ik dus een boek maken voor hu . Kan dat?

  1. Rianne van Baarsen

   Hi Tamara, zij zullen dan zelf via Polarsteps kun reis moeten bijhouden. Wil je achteraf een fotoboek maken, dan moet dat ook via hun account.. Het kan dus wel, maar het wordt lastig om het een verrassing te houden denk ik 🙂

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

TICKET BOEKEN

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie