Top
  >  Handig   >  Zo werkt de makkelijke reisapp Polarsteps
polarsteps app

Een van mijn best gelezen blogs op Strandmeisje is hoe je een fotoboek maakt met Polarsteps. Ik heb inmiddels drie stuks in de kast prijken, van Noord-Amerika, Cuba en Zwitserland, en more to come. Ik ben simpelweg gek van de app Polarsteps en hij groeit in populariteit. Maar hoe werkt Polarsteps nu precies en hoe kun jij hem ook gebruiken voor je eigen reis (én fotoboek?).

INLOGGEN OP POLARSTEPS

Een account aanmaken bij Polarsteps is zó gedaan. Aangezien het als app is gebouwd, kun je dat ook het beste op je telefoon doen. Dan zie je gelijk hoe alles eruit ziet. Je vult gewoon even de nodige gegevens in en schrijft een korte bio over jezelf. Dat kan handig zijn, want net zoals op Instagram weten gebruikers dan meteen voor wat voor soort reizen ze bij jou moeten zijn!

Staat je profiel klaar, dan kun je zoeken naar inspirerende reizigers, of natuurlijk je vrienden of familie. Je kunt elkaar namelijk ook volgen op Polarsteps. Leuk, hier vind je mijn profiel :-). Als je app opent, krijg je updates van de reizen die je volgt. Superleuk!

JE REIS KLAARZETTEN

Yes, het is zo ver! Je hebt geboekt of stapt bijna het vliegtuig in. Je kunt je reis in Polarsteps aanmaken door op het plusje bovenin het scherm te klikken. Je geeft je reis een naam, omschrijving en het belangrijkst: de reisdata. Vul deze correct in, want vanaf dat moment zal de app je reis gaan tracken. Dat leg ik straks nog even verder uit. Hou dus ook rekening met een eventueel tijdsverschil; als je vanuit Amerika naar huis vliegt, kom je vaak de volgende dag aan. Dan moet je dus ook de dag van aankomst invullen.

Nog een ‘must’, vergeet de knop ‘Travel Tracker’ niet aan te zetten. Althans, als je graag wil dat de hele route die je maakt onderweg wordt bijgehouden. Staat deze uit? Dan trekt hij een rechte lijn tussen de ‘steps’ die je gaat zetten. Maar een precieze route is natuurlijk veel leuker! Je Travel Tracker kun je ook een intensiteit geven: Ultra Light, Gebalanceerd of Hoge Nauwkeurigheid. Dat heeft natuurlijk met je locatie te maken; hoe nauw wil je dat je telefoon je volgt? Ik zet hem altijd op Gebalanceerd en dat gaat eigenlijk altijd goed. De batterij gaat dan ook niet snel leeg, dus dat is wel fijn!

Vervolgens kun je ook nog aangeven wie jouw reis kunnen zien. Misschien vind je het fijn dat alleen jouw volgers het zien in plaats van de hele wereld; dat kun je dan hier aangeven. Met oog op wat privacy ;-).

TRACKEN MAAR!

Whoooo! Je bent klaar om de Polarsteps te gebruiken. Je klikt je reis aan en maakt een eerste Step aan. Nu hoor ik je denken: “wat is een step?”. Een Step zijn de punten waar jij bent geweest. Heb je 5 minuten een plaspauze gehouden, dan zegt dat niet zoveel, maar als je een rondreis maakt en onderweg mooie fotostops maakt, kun je deze dus toevoegen als Step. Ik vul eigenlijk alleen de plekken in waar ik echt overnacht – anders wordt het mij veelste chaotisch ;-). Daardoor heb ik soms veel foto’s op een locatie. Vind je het fijner om juist specifieke locaties bij te houden, kan dat natuurlijk ook.

Ik vind het megaleuk om elke dag een stukje te schrijven bij de foto’s – die kunnen je volgers ook zien. Van langere reizen wil ik uiteindelijk een fotoboek maken en dan komt deze tekst er ook bij te staan. Je kunt deze achteraf nog aanpassen.

Bij een Step gebruikt Polarsteps de temperatuur op dat moment. Plaats je, zoals ik, vaak ’s avonds een update? Dan is het soms leuker om even te bladeren in de locaties die Polarsteps heeft herkend en hier een tijd te kiezen die overdag was, dan pakt hij de temperatuur die het overdag was. Daar heb je veel meer aan! Je ziet in het screenshot hoe dat eruit ziet.

STATISTIEKEN VAN JE REIS

Polarsteps houdt van alles over je reizen bij. Zoals ik al schreef, weet hij de temperatuur, maar als je een fotoboek ervan maakt zul je ook hoogte, aantal dagen en de afstand tot thuis zien. Superleuke details! Overall houdt hij ook leuke facts bij, zoals hoeveel landen je al hebt bezocht, welke continenten en hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

HEB JE INTERNET NODIG VOOR POLARSTEPS?

Dat is heel simpel; nee! Hij meet op basis van je Wi-Fi en GPS. Op de ene plek is dat beter dan de ander – in de Amerikaanse woestijn was hij een stuk minder accuraat dan in de stad. Logisch. Je hebt dus geen internet nodig om deze app te gebruiken en dat is wel zo fijn in het buitenland. Wil je echt een bepaalde Step erin hebben? Open dan even de app, vaak synchroniseert hij dan even je locatie. Dat is dus hoe Polarsteps werkt.

Je batterij gaat er iets sneller van leeg trouwens, maar ik vind dat echt minimaal. Vaak is je telefoon op de achtergrond al bezig met je GPS locatie. Alleen als je je tracker op Hoge Nauwkeurigheid zet, gaat het harder.

EEN FOTOBOEK MAKEN MET POLARSTEPS

Een blijvende herinnering aan je reis? I love it. Mijn boeken staan trots in de kast en ik blader er regelmatig even doorheen. Het is een stuk leuker, want anders blijven je foto’s achter op een of andere harde schijf waar je nooit meer naar omkijkt. Hoe je een fotoboek maakt van je reis, heb ik in deze blog uitgelegd.

fotoboek polarsteps

Comments:

 • Riny

  25 maart 2023

  Mijn geplaatste heldere foto’s op polarsteps worden later wanneer ik ze weer bekijk, vaag. Helemaal niet geod.waar ligt dat aan?

  reply...
 • Sylvia Schaffrath

  29 april 2023

  Leuk om je verhalen te lezen! En ik heb ook een vraag: hoe kan het dat op mijn app een ander aantal dagen tot vertrek staat dan op de desktop? Heb drie keer gecontroleerd, ook gekeken of op de app misschien de ‘duur’ van de reis staat, dus aantal reisdagen, maar dat is het ook niet… Heb je dat al eens vaker gehoord / gezien?

  reply...
 • Diny

  27 mei 2023

  Polarsteps geeft niet aan hoe we gereden hebben. Alleeen de plaats van aankomst

  reply...
 • Mariella Bouts

  14 juni 2023

  Kan ik vooraf aan de reis geen info en foto’s bij een step plaatsen? Zie alleen datum en aantal nachten vermeld staan..

  reply...
 • Guus Reening

  19 juni 2023

  Hoi wij zijn op de derde dag begonnen. Nu geeft hij een vliegtuig aan voor de eerste drie dagen
  Hoe kunnen we dat wijzigen?

  reply...
 • Suzanne

  25 juni 2023

  Hoi hoi,
  Ik heb voor onze reis naar Canada een Polarstepreis aangemaakt maar ik kan niet ontdekken hoe.ik. bij een step ook tekst kan teovoegen. Wat doe ik fout?
  Groetjes, Suzanne

  reply...
 • Petra

  25 juni 2023

  Ik gebruik de app sinds vandaag en er zijn verschillende mensen die gereageerd hebben op mijn foto’s en verhaal maar ik zie de reacties niet volledig hoe kan ik ze lezen?

  reply...
 • Sigrid Loenen

  30 juni 2023

  Hi,
  Ikkrijg soms wel temperatuur vermelding en soms niet, waar kan dat aan liggen?
  Kan ik dat later nog aanpassen?

  Groetjes Sigrid

  reply...
 • Annette

  1 juli 2023

  Hoe kan ik reageren op commentaren van specifieke personen. En krijgt diegene daar ook bericht van?

  reply...
 • Luuk

  19 juli 2023

  Ik heb een step geplaatst maar er staat bij dat het geregend heeft terwijl er niet eens een wolkje aan de lucht was hoe kan ik dat aanpassen?

  reply...
 • Marloes

  26 juli 2023

  Hi, nuttige blog, thanks.
  Kan je er in polar steps ook voor kiezen om de “auto route” te laten zien van reeds gemaakte step maar step? Voor de geplande steps doet ie dat wel maar naderhand krijg ik alleen maar rechte strepen. Ik zou in m’n fotoboek liever het echte weggetje zien, wat ie van tevoren aangeeft.

  reply...
 • Lilian

  28 juli 2023

  De gemaakte reizen in mijn polarsteps account zijn niet meer zichtbaar. Is gebeurd bij het overzetten van de app naar een nieuwe telefoon. Hoe maak je deze reizen weer zichtbaar?

  reply...
 • Nicole

  29 juli 2023

  Vraagje:
  Onze reisdata 1 dag te vroeg laten eindigen. Kunnen we de data van onze ingevoerde reis verlengen?

  reply...
 • Tessa

  5 augustus 2023

  Hoi Rianne,
  Leuke blog heb je!
  Ik heb ook een vraag over polarsteps. Gebruik is erg fijn alleen krijg ik bij het uploaden van video’s een synchronisatie fout. Op internet word ik er alleen niet wijzer uit hoe dit te verhelpen. Heb jij hier ervaring mee?

  reply...
 • Co

  15 augustus 2023

  Hallo,ik ga zondag met de fiets naar Santiago en wil polarsteps gebruiken,kan ik zelf bepalen welke fotos er bij komen te staan,want ik wil niet alles openbaar plaatsen,maar eventueel fotos prive houden.

  reply...
 • Hans van Sterkenburg

  19 augustus 2023

  Kan ik de naam van een trip wijzigen?

  reply...
 • 29 augustus 2023

  Bij sommige foto’s staat een oranje uitroepteken er staat dan bij de originele foto van de versie is nog niet geüpload. Weet je wat ze hier mee bedoelen? want op de app geeft die dat niet aan.

  reply...
 • Ludo

  29 augustus 2023

  Hi, de travel tracker van mijn trip staat “aan” en de mode op “balanced” . Niettemin krijg ik alleen rechte lijnen en geen gedetailleerde stukjes van de betroffen trip..
  Wat doe ik fout?

  reply...
 • Martha Winters Limburg

  3 september 2023

  Hi Rianne, ik ga nu van dag 3 naar dag 5 , loop nu dus op Polarsteps een dag voor kan ik dat nog veranderen?
  Leuke blog trouwens!

  reply...
 • @nnelies

  23 september 2023

  Hoi Rianne.
  Mijn man en ik hebben allebei een PS-account.. Het mijne verschijnt in de app die op m’n i-Phone staat.. De app op onze i-Pad geeft het account van mijn man. Maar…. ik wil daar ook graag m’n eigen account zien. Hoe kan ik in 1 app twee accounts zichtbaar maken.?
  Ik had al geprobeerd de app nogmaals te downloaden maar dat kan kennelijk niet. Dus toch maar beide accounts in 1 app, maar hoe.????
  Dank voor je antwoord

  reply...
 • Anita

  27 september 2023

  Hoi Rianne,
  ik ben pas begonnen met Polarsteps. Als ik achteraf reizen toe wil voegen kan ik die dan op volgorde van datum zetten? Of blijft de volgorde staan waarin je ze aangemaakt hebt?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  reply...
 • Emmy

  19 oktober 2023

  Hoe sluit ik mijn reis af? Heb van tevoren de hele reis erin gezet, maar hij blijft maar nieuwe dagen aanvoeren.
  Gr. E. P.

  reply...
 • Joep

  25 oktober 2023

  Hoi Hoi,
  Ik gebruik Sids kort Polarsteps. Leu programma. En de bovenstaande uitleg die ik net gelezen heb is zeer nuttig. Echter, 1 vraagje: In het overzicht van followers staan minder mensen dan i daadwerkelijk volg.. Hoe kan ik dat oplossen?

  reply...
 • Vera Lustig

  29 oktober 2023

  Hoe kom ik van die serie meldingen af?

  reply...
 • Janet

  2 november 2023

  Hoi Rianne, even een vraagje over het weergeven van deze reis. Ik ben nu in Malaga en ik heb 3 lijnen met vliegtuig, 2 heen en ook al 1 terug. Weet jij hoe ik dit kan wijzigen?
  Komt misschien omdat ik met 2 apparaten werk, vaak typ ik het verslag op de iPad nadat ik eerst de foto’s via de telefoon heb geplaatst.

  reply...
 • 4 november 2023

  Ik kan niet meer inloggen op mijn polarsteps account.
  Bij inloggen met mijn e-mailadres krijg ik de melding “zo te zien is je e-mail of wachtwoord verkeerd”
  . Als ik een nieuw wachtwoord aanvraag (via mijn gebruikersnaam) krijg ik die wél op dat e-mail adres binnen. ??

  reply...

post a comment