Top
  >  Handig   >  Zo werkt de makkelijke reisapp Polarsteps
polarsteps app

Een van mijn best gelezen blogs op Strandmeisje is hoe je een fotoboek maakt met Polarsteps. Ik heb inmiddels drie stuks in de kast prijken, van Noord-Amerika, Cuba en Zwitserland, en more to come. Ik ben simpelweg gek van de app Polarsteps en hij groeit in populariteit. Maar hoe werkt Polarsteps nu precies en hoe kun jij hem ook gebruiken voor je eigen reis (én fotoboek?).

INLOGGEN OP POLARSTEPS

Een account aanmaken bij Polarsteps is zó gedaan. Aangezien het als app is gebouwd, kun je dat ook het beste op je telefoon doen. Dan zie je gelijk hoe alles eruit ziet. Je vult gewoon even de nodige gegevens in en schrijft een korte bio over jezelf. Dat kan handig zijn, want net zoals op Instagram weten gebruikers dan meteen voor wat voor soort reizen ze bij jou moeten zijn!

Staat je profiel klaar, dan kun je zoeken naar inspirerende reizigers, of natuurlijk je vrienden of familie. Je kunt elkaar namelijk ook volgen op Polarsteps. Leuk, hier vind je mijn profiel :-). Als je app opent, krijg je updates van de reizen die je volgt. Superleuk!

JE REIS KLAARZETTEN

Yes, het is zo ver! Je hebt geboekt of stapt bijna het vliegtuig in. Je kunt je reis in Polarsteps aanmaken door op het plusje bovenin het scherm te klikken. Je geeft je reis een naam, omschrijving en het belangrijkst: de reisdata. Vul deze correct in, want vanaf dat moment zal de app je reis gaan tracken. Dat leg ik straks nog even verder uit. Hou dus ook rekening met een eventueel tijdsverschil; als je vanuit Amerika naar huis vliegt, kom je vaak de volgende dag aan. Dan moet je dus ook de dag van aankomst invullen.

Nog een ‘must’, vergeet de knop ‘Travel Tracker’ niet aan te zetten. Althans, als je graag wil dat de hele route die je maakt onderweg wordt bijgehouden. Staat deze uit? Dan trekt hij een rechte lijn tussen de ‘steps’ die je gaat zetten. Maar een precieze route is natuurlijk veel leuker! Je Travel Tracker kun je ook een intensiteit geven: Ultra Light, Gebalanceerd of Hoge Nauwkeurigheid. Dat heeft natuurlijk met je locatie te maken; hoe nauw wil je dat je telefoon je volgt? Ik zet hem altijd op Gebalanceerd en dat gaat eigenlijk altijd goed. De batterij gaat dan ook niet snel leeg, dus dat is wel fijn!

Vervolgens kun je ook nog aangeven wie jouw reis kunnen zien. Misschien vind je het fijn dat alleen jouw volgers het zien in plaats van de hele wereld; dat kun je dan hier aangeven. Met oog op wat privacy ;-).

TRACKEN MAAR!

Whoooo! Je bent klaar om de Polarsteps te gebruiken. Je klikt je reis aan en maakt een eerste Step aan. Nu hoor ik je denken: “wat is een step?”. Een Step zijn de punten waar jij bent geweest. Heb je 5 minuten een plaspauze gehouden, dan zegt dat niet zoveel, maar als je een rondreis maakt en onderweg mooie fotostops maakt, kun je deze dus toevoegen als Step. Ik vul eigenlijk alleen de plekken in waar ik echt overnacht – anders wordt het mij veelste chaotisch ;-). Daardoor heb ik soms veel foto’s op een locatie. Vind je het fijner om juist specifieke locaties bij te houden, kan dat natuurlijk ook.

Ik vind het megaleuk om elke dag een stukje te schrijven bij de foto’s – die kunnen je volgers ook zien. Van langere reizen wil ik uiteindelijk een fotoboek maken en dan komt deze tekst er ook bij te staan. Je kunt deze achteraf nog aanpassen.

Bij een Step gebruikt Polarsteps de temperatuur op dat moment. Plaats je, zoals ik, vaak ’s avonds een update? Dan is het soms leuker om even te bladeren in de locaties die Polarsteps heeft herkend en hier een tijd te kiezen die overdag was, dan pakt hij de temperatuur die het overdag was. Daar heb je veel meer aan! Je ziet in het screenshot hoe dat eruit ziet.

STATISTIEKEN VAN JE REIS

Polarsteps houdt van alles over je reizen bij. Zoals ik al schreef, weet hij de temperatuur, maar als je een fotoboek ervan maakt zul je ook hoogte, aantal dagen en de afstand tot thuis zien. Superleuke details! Overall houdt hij ook leuke facts bij, zoals hoeveel landen je al hebt bezocht, welke continenten en hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

HEB JE INTERNET NODIG VOOR POLARSTEPS?

Dat is heel simpel; nee! Hij meet op basis van je Wi-Fi en GPS. Op de ene plek is dat beter dan de ander – in de Amerikaanse woestijn was hij een stuk minder accuraat dan in de stad. Logisch. Je hebt dus geen internet nodig om deze app te gebruiken en dat is wel zo fijn in het buitenland. Wil je echt een bepaalde Step erin hebben? Open dan even de app, vaak synchroniseert hij dan even je locatie. Dat is dus hoe Polarsteps werkt.

Je batterij gaat er iets sneller van leeg trouwens, maar ik vind dat echt minimaal. Vaak is je telefoon op de achtergrond al bezig met je GPS locatie. Alleen als je je tracker op Hoge Nauwkeurigheid zet, gaat het harder.

EEN FOTOBOEK MAKEN MET POLARSTEPS

Een blijvende herinnering aan je reis? I love it. Mijn boeken staan trots in de kast en ik blader er regelmatig even doorheen. Het is een stuk leuker, want anders blijven je foto’s achter op een of andere harde schijf waar je nooit meer naar omkijkt. Hoe je een fotoboek maakt van je reis, heb ik in deze blog uitgelegd.

fotoboek polarsteps

post a comment