Roy's Peak track
roys peak track
wanaka nieuw-zeeland

Wat te doen in Wanaka in Nieuw-Zeeland

Als je een rondreis maakt door Nieuw-Zeeland, dan zijn sommige plekken onmisbaar. Zo ook Wanaka, op het zuidereiland. Vanuit Wanaka kun je namelijk heel veel kanten op, je kunt van alles doen én het is gewoon een hele gezellige plek om van je vakantie te genieten. Maar wat moet je precies doen als je in Wanaka in Nieuw-Zeeland bent? Ik geef je tips.

Hike Roys Peak Track

Lengte: 16 kilometer
Duur: 5 á 6 uur
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

De Roys’ Peak Track is een van de bekendste wandelingen van Nieuw-Zeeland, vooral vanwege het waanzinnige uitzicht dat je hebt als je er bijna bent. Over Instagrammable spots gesproken… ;-). Je doet het ook echt voor het uitzicht, want de route an sich is niet heel spectaculair. Vanaf de parkeerplaats loop je zigzaggend naar boven, met continu een aardige stijging. Een aanslag op je benen, vooral omdat je dezelfde route weer terug naar beneden moet. De ‘Instagram spot’ is overigens niet de echte top, daarvoor moet je nog 20 minuten verder omhoog. Pas dan kun je zeggen dat je echt op Roys Peak bent geweest! Maar het is het allemaal waard. Hou wel rekening met spierpijn in elke spier van je been.

Roy's Peak track
roys peak track

Hike de Rob Roy Glacier

Lengte: 10 kilometer
Duur: 3 á 4 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Met deze hike ga je meer de bergen rondom Wanaka in. Een hike die prima te doen is, maar wel met de nodige uitdagingen en, zoals de naam al doet vermoeden, uitzicht op de Rob Roy Glacier. Een prima tijdsbesteding dus. De parkeerplaats is het best te bereiken met de auto, aangezien het laatste stuk een gravelroad is.

Spot #ThatWanakaTree van Wanaka in Nieuw-Zeeland

Dit is dé highlight van Wanaka die je eigenlijk niet mag missen: #ThatWanakaTree spotten in het meer! De boom is bekend geworden door een awardwinnende foto en tja, dan wil je die natuurlijk zelf ook op een kiekje hebben. Hij is niet moeilijk te vinden, het is namelijk de enige boom die ín het water staat. Met een zonsondergang of een miste dag kan het in ieder geval een mooie foto opleveren. Het is een symbool van de regio geworden.

Pluk je eigen verse aardbeien

Zoek op Google even de Red Bridge Berries Farm en rijden maar! Deze aardbeienplantage ligt kort buiten het centrum van Wanaka en is zeker de moeite waard als je een dagje rustig aan wilt doen. Je krijgt je eigen emmer mee en die mag je vullen met zoveel aardbeien je maar wilt! Uiteindelijk reken je af op basis van gewicht en kun je dus lekker de meest verse aardbeien snacken die je ooit hebt gehad. En with a view.

Bezoek de lavendelboerderij

Een mooie om te combineren met het aardbeien plukken is de lavendelfarm. Rijen met uitgestrekte, paarse bosjes lavendel, hmmm! Het ruikt zo lekker, en het is ook zo mooi om te zien. Je mag over de boerderij lopen, wat lavendel plukken en hun boerderijdieren een aai over hun bol geven. Ze verkopen ook veel producten die gemaakt zijn van hun eigen lavendel, zoals thee, zeep en ijs. Let wel even op de openingstijden, want het staat niet altijd in bloei.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wānaka Lavender Farm (@wanakalavenderfarm)

Haal een vers ijsje

Vers schepijs kom je veel tegen in Nieuw-Zeeland; ze zijn er gewoon best goed in! Struin lekker door het centrum om bij wat locals rond te snuffelen, en haal vervolgens een ijsje bij Black Peak. Echt heer-lijk! Ga voor de Hokey Pokey smaak; dat is typisch Nieuw-Zeelands en gebaseerd op een soort honeycomb toffee. Sowieso zijn vrijwel alle smaken gemaakt van lokale producten, dus je zit altijd wel goed.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Black Peak Gelato (@blackpeak_gelato)

Rij door de Haast Pass

Vanuit Wanaka in Nieuw-Zeeland kun je in noordelijke richting de Haast Pass rijden. Dit is een mooie bergpas die je richting de westkust brengt. Ga je sowieso al richting de westkust, dan mag je al van dit natuurschoon genieten. Heb je besloten om een andere route te nemen tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland? Dan kun je ervoor kiezen om wel een klein stukje van de bergpas te rijden, bijvoorbeeld t/m Lake Hawea. Het is een prachtige route en de moeite waard!

Overnachten in Wanaka, Nieuw-Zeeland

Qua overnachtingen kun je meerdere kanten op. Wij verbleven een keer op de freedom camping bij Red Bridge (deze vind je de CamperMate app). Dit is iets buiten het centrum, maar wel gratis en een prima plek als je met een camper door het land reist. In het centrum zelf mag je niet wildkamperen. Verder zijn er ook nog een paar betaalde campings, je vindt ze allemaal op de lokale website van Wanaka of in CamperMate.

Je kunt ook overnachten in het Wanaka Hotel, dan heb je wat meer luxe en als je met een huurauto Nieuw-Zeeland ontdekt, is het ook een prima optie. Richting Lake Hawea heb je ook nog een mooi hotel.

Geef een reactie

Praktische informatie over Nieuw-Zeeland

Vliegduur

Amsterdam-Auckland is gemiddeld 25 uur.

Overstap

Kan op Singapore, Dubai, Abu Dhabi of Melbourne en is afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij.

Visum nodig?

Verder?

Bekijk heel goed de bagageregels en vul je inreisformulier eerlijk in. Geef al je eten aan en zorg dat je wandelschoenen schoon zijn (ze mogen niet vies het land in!)

Handige linkjes

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie