review easybreath decathlon
easybreath decathlon
sint maarten friars bay

Review: snorkelen met het snorkelmasker Easybreath

Je ziet hem de laatste tijd steeds vaker: het fullface snorkelmasker. Langzaamaan nemen de snorkelbrillen met aparte snorkelpijp af en maken deze plaats voor supersonische, ultra galactische snorkelmaskers. Of nouja, zo zien ze eruit. Alsof je uit 2050 komt. Of rechtstreeks uit de Teletubbies.

Ik moet eerlijk zijn: ik stond niet te springen om de Easybreath van Decathlon éindelijk eens te testen. Maar ik deed het toch… en hoe dat is bevallen, lees je hier.

Het draagcomfort

Of het sexy eruit ziet? Zeker niet. Laat die Baywatch taferelen op vakantie maar achterwege. Aan de andere kant: wie ziet er met een ‘normale’ snorkelbril wél sexy uit? Precies.

De Easybreath bedekt je gehele gezicht. Met een rubberen rand sluit hij waterdicht aan op je huid en dat zorgt er ook voor dat het best comfy zit. Hoe strak je hem draagt, kun je zelf bepalen met de elastieken band waarmee je hem op je hoofd zet. Wel merkte ik dat, zodra er wat haar tussen de rand zit, hier een klein beetje water doorheen sijpelt. Absoluut niet veel hoor en je kunt gewoon door snorkelen, maar dan heb ik het toch even gezegd :-).

Het snorkelmasker komt in twee maten: S/M en M/L. Ik heb ze beide geprobeerd en moet eerlijk zeggen: ik heb weer zo’n hoofd dat ertussenin zit. Eigenlijk zitten ze allebei fijn op hun eigen manier. De kleine maat sluit beter aan, maar met de M/L voel ik hem minder zitten. Over het algemeen geldt wel dat de kleine maat voor vrouwen is en de grote voor mannen. Twijfel je? Pas hem dan in de winkel.

easybreath decathlon
Even lachen

Ervaring in het water

En dan is het tijd om het water in te gaat. De ultieme test: verdrink ik of zwem ik? En gelukkig: ik kan ademen. En verrassend goed ook. Je kunt met het masker via zowel je neus als mond ademen, in tegenstelling tot de normale snorkelset. Dat zorgt ervoor dat het eigenlijk heel natuurlijk voelt allemaal.

Zodra ik in een sterkere stroming ga zwemmen, ga ik wat zwaarder ademen. Logisch ook, dat heeft iedereen. Ik merk wel dat het ademen dan iets moeilijker gaat en dat ik een keer even zonder masker moet ademen om voldoende zuurstof te krijgen. Snorkelen gebeurt gelukkig vaak in een kalme zee, maar wel goed om te weten.

Ook kun je er gemakkelijk mee onder water. In je luchtpijp zit een klepje die dicht gaat zodra het onderwater komt, zodat je niet kunt ademen en er geen water naar binnen stroomt. Zodra je boven komt, loopt het water eruit en klapt hij meteen weer open. Superhandig!

Het beeld dat je heb is breed. Bij een normale snorkelbril heb je een beetje een geblokt beeld door de randen, maar bij de Easybreath kijk je heel gemakkelijk rondom. Van de kap om je neus heb je helemaal geen last.

Oke, maar wat vind je nu echt van de Easybreath van Decathlon?

Ondanks ik niet stond te springen om dit snorkelmasker, ben ik heel positief! In veel opzichten is het een absolute vooruitgang op de normale snorkelset.

Pro’s:

 • Natuurlijk ademen door mond & neus
 • Breed en helder zicht
 • Onder water gaan is gemakkelijk
 • Beslaat niet
 • Betaalbaar en voelt aan als goede kwaliteit
 • Randen & band snijden niet

Cons:

 • Als er alleen al een haar tussen zit, sijpelt er wat water binnen
 • Als je zwaar ademt, krijg je minder snel voldoende zuurstof
 • Wel vrij groot om mee te nemen
 • Door de rubberen randen is het soms lastig om helemaal schoon te maken
 • Ziet er niet uit (maar goed, wie wel met snorkelen)

Overtuigd? Lekkar. Je kunt hem bij Decathlon aanschaffen.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

Parkeerplek RTM

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie