Top
playa porto marie varkentjes

Wat is er nou meer ‘Instagramable’ dan zwemmen met schattige varkentjes? Even #animallover erbij en #bountyisland en je hebt weer een lading likes en volgers erbij. Maar ‘daar doen we het niet voor’.. ;-).

Wat stiekem zijn diertjes gewon heel erg leuk! Vooral op plekken waar je ze niet verwacht. Op de Bahama’s is het een welbekend iets om met varkentjes op het strand te liggen, maar wist je dat het ook kan op Curaçao? Namelijk bij Portomari!

Knor, knor, knor en met je voeten in het zand.

Portomari ligt een stukje bij Willemstad en Jan Thiel vandaan, maar is prima te doen als je een huurauto hebt (wat ik sowieso iedereen aanraad op Curaçao). Het is een klein strandje, maar wel met de nodige faciliteiten. Je kunt hier ook (volgens mij wel tegen een kleine betaling) een strandbedje claimen. Toch ook wel fijn om even echt te relaxen.

En ineens zijn ze daar: varkentjes! Ze laten zich niet altijd even graag zien, maar ze lopen altijd wel ergens. Ik was echt mega verbaasd toen ik ineens geknor bij m’n voeten hoorde, maar het is echt zo! Bang zijn zo ook niet – ze zijn toeristen intussen wel gewend. Reken er echter maar niet op dat ze gezellig bij je komen knuffelen. Ze komen vooral je tas doorzoeken op eten en anders nemen ze gewoon je slipper mee. Maar op zulke koppies kun je niet echt boos worden, toch?

 

Wat is er verder te doen op Portomari?

Ondanks dat het een kleiner strandje is, heb je hier alles wat je nodig hebt. Er is een toffe beachbar waar je heerlijke cocktails en een toplunch kunt krijgen, en voor de gram maak je hier een foto op dé Curaçaose gekleurde stoeltjes. Te leuk!

Duikliefhebber? Dan kun je hier met een gids het water in! Ik ben zelf stiekem een schijterd om te duiken, maar m’n zus kwam heel enthousiast terug. Orkaan Lenny heeft in 1999 veel schade aangericht aan het rif, maar er zijn veel projecten gedaan om dit te herstellen en ze zijn er nog lang niet mee klaar. Ik dook met mijn snorkelmasker gewoon het water in om te snorkelen en dat is hier ook heel erg mooi! Je kunt ook snorkelgear huren bij Porto Mari. Voor de wandelliefhebbers starten er ook een aantal hikes vanaf het strand, maar dit heb ik zelf niet gedaan #lazysunday :-).

Hier vind je overigens alle informatie over Porto Mari.

. Wij verbleven in Coral Estate Resort, wat maar 15 minuten rijden is van Playa Porto Mari.

playa porto marie

post a comment