steden met meeste zonuren
5 Europese steden met de meeste zonuren
steden-zonuren-valencia

5 Europese steden met de meeste zonuren

Een Europese citytrip kiezen is niet heel moeilijk: hoe zuiderlijker, hoe lekkerder weer. Hoewel dat in de zomer juist ook weer de spuigaten uit kan lopen ;-). Maar in welke steden ben je nu echt verzekerd van de meeste zonuren? Daar heb ik even een onderzoekje op losgelaten. Dit zijn de 5 zonnigste steden van Europa!

Oh, en tip van mij alvast: ga vooral in het voor- of najaar naar deze plekken. In de zomer zijn ze vaak echt te heet.. :-).

Alicante, Spanje

Spanje is een van mijn favoriete landen. Dat is om 3 redenen: het eten, de cultuur en het weer. Het is er bijna altijd goed! Alicante heeft met zo’n 350 uur dan ook de meeste zonuren in Europa. Daarnaast ligt Alicante in een soort kuil, waardoor je ook weinig regen hebt. In juli en augustus mis je die wel een beetje door de warmte, maar in februari is het ook gewoon al 17 graden hier. Lekker overwinteren dus!

Om in Alicante te komen kun je een directe vlucht nemen vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven (Rotterdam Airport beviel mij echt enorm!). In de stad heb je superveel historische bezienswaardigheden en leuke plekjes. Daarom ben ik altijd heel erg fan van een fietstour op de eerste dag, zodat je een goed gevoel krijgt van de stad. Ik boek fietstour bij Bajabikes en het is altijd een groot feest. Verder kun je een foodtour doen en verder zou ik vooral lekker genieten van de leuke tentjes in Alicante.

>> Het nabijgelegen Murcia staat ook in de lijst met de meeste zonuren!

>> Tip! Heb je al een reisperiode in gedachte en wil je weten waar in de wereld het dan ideaal vakantieweer is? Kijk dan op Waarschijntdezonwel.nl voor nog veel meer zonnige vakantiebestemmingen!

Catania, Italie

Deze fijne stad vind je op het Italiaanse eiland Sicilië, aan de neus van de laars. Jaaa, we gaan stad en eiland combineren! Catania doet met 347 zonuren niet af aan Alicante, maar hier ruil je de Spaanse sferen in voor de Italiaanse. In de wintermaanden kun je hier beter wegblijven, maar van april t/m juni en september t/m november is het prima vertoeven hier.

Catania is de bereiken met een directe vlucht vanaf Amsterdam. En wat je dan hier allemaal kunt doen? Oh, zo veel! Door de ligging aan de voet van de Etna is een wandeling de vulkaan op onmisbaar en het helemaal waard. Zo vaak loop je immers niet op een vulkaan. Verder is het heerlijk door de stad struinen, maar nóg lekkerder is om er een wat langere reis van te maken en met een huurauto rond te touren. Sicilië heeft namelijk veel te bieden. En je bent er dan toch al!

–> Tip: Bij GetYourGuide kun je wandelingen naar de Etna met een gids boeken.

Malaga, Spanje

Oh, Málaga. De stad waar ik mijn hart aan verkocht. Voor mij is dit een ideale combinatie tussen stad, strand en de bergen in de achtertuin, waar ik de Caminito del Rey heb gelopen. Het is een knusse, gezellige stad en juist dat is de magie hiervan. Ook voor deze bestemming kun je weer kiezen tussen vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.

Uiteraard heb ik hier ook een fietstour gedaan, die brengt je op plekken waar je lopend net niet komt. Naast de Caminito Del Rey en de fietstour hebben we vooral lekker veel winkeltjes aangedaan en een middagje op het strand gelegen dat direct aan de stad vast zit. Heer-lijk.

malaga

Messina, Italie

Een switch terug naar Italië, naar een stad die mij ook nog niet zo bekend is! Maar met 345 jaarlijkse zonuren hoort hij echt in dit lijstje. Messina ligt echter ook gewoon op Sicilië, heel dicht bij het vasteland. Je kunt vanaf daar dus zelfs nog de overstap maken naar de neus van de laars, haha! Het is een historische stad, waarvan helaas veel het niet heeft overleefd door aardbevingen. Doordat niet veel reizigers Messina op hun bucketlist hebben, profiteer je van rust en kalmte.

Om hier te komen, vlieg je ook gewoon op Catania. Dan komt die huurauto dus toch goed van pas!

Valencia, Spanje

Last, but suuuurely not least: Valencia! Een van de populairste steden van Spanje en met een fijne ligging aan het water is dat zo gek nog niet. Veel digital nomads weten deze plek te vinden en je kunt uren rondlopen in de straten van deze Spaanse stad. Ben je dat zat? Dan kun je uitwijken naar de nabijgelegen stranden. En daarna aanschuiven voor tapas… Tja, ik kan ergere dingen bedenken ;-).

Valencia is beter te bereiken van Messina en je hebt weer de opties tussen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. In oktober zijn de tickets vaak het voordeligst en is het weer ook nog goed. Zo kun je je zomer lekker verlengen!

Gebaseerd op onderzoek van Holidu.

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

Parkeerplek RTM

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie