Top
  >  reisblog   >  5 verborgen stranden op Sint Maarten
cupecoy beach sint maarten

Oke, de term ‘verborgen’ is wellicht voor een eigen interpretatie vatbaar, maar in deze blog laat ik je 5 stranden zien op Sint Maarten (Nederlandse en Franse kant) die je misschien niet zo snel zou bezoeken. De een omdat er geen faciliteiten zijn, de ander omdat ze wat beter verstopt liggen. In any way, stuk voor stuk zijn het 5 pareltjes waar ik graag kwam en waar het eigenlijk nooit druk is.

Happy Bay

Happy Bay was by far m’n favoriete verborgen strand op Sint Maarten! Deze is wat meer afgesloten van de toeristen, omdat je hier alleen kunt komen via een wandelpad via Friar’s Beach. Navigeer dus lekker daarheen, loop naar het andere uiteinde van het strand en volg het pad. Deze leidt je vanzelf naar Happy Bay – een mooi, breed strand met hooguit wat locals en dagjesmensen die dit strand ook weten te vinden. Zorg wel dat je wat eten, drinken en een parasol mee hebt, want er is helemaal niks, noppes nada. Tijd om je even een dag(deel) terug te trekken!

Happy Bay Beach
Uitzicht onderweg naar Happy Bay!

Plum Bay

Een andere favoriet zonder enige faciliteiten, is Plum Bay. Plum Bay ligt in de afgesloten community Les Terres Basses. Leuke fact: de buurt en de weg zijn privé, maar de stranden openbaar. De guard zou je dus in principe binnen moeten laten, maar het kan ook zijn dat hij z’n dag niet heeft. Maar zeker even proberen! Plum Bay is namelijk een fijn strandje om van het zonnetje te genieten. Er ligt hier wel een flinke rotspartij in de branding, dus als je wil zwemmen, kun je beter even verder zoeken.

plum bay sint maarten
Plum Bay (met Trump’s huis op de horizon!)

Baie Rouge

Baie Rouge ligt net als Plum Bay in de community Les Terras Basses, maar deze is een stuk toegangelijker en hiervoor hoef je geen gates door. Baie Rouge is een lang strand en heerlijk om even met een boek te liggen. De opgang van het strand is geliefd: daar hebben ze met een kleurrijke trap een Instaproof locatie gemaakt. Ga je hier wat uurtjes vertoeven? Leg je handdoekje dan niet pal voor de ingang neer, aangezien deze nogal wat fototoeristen trekt.

baie rouge sint maarten
De fotogenerieke entree van Baie Rouge

Cupecoy Beach

Dit is misschien wel mijn fave! Cupecoy Beach is niet per se een onbekende, maar het leuke hieraan is, is dat hij verspreid ligt over allerlei kleinere baaitjes. Zorg dat je je auto parkeer bij Dany’s Beach Bar en loop vanaf hier langs de kliffen. Je zult zien dat je regelmatig een trappetje naar beneden vindt, naar een ministrandje waar je met z’n tweetjes even kunt liggen (als hij niet al bezet is). Ga dus lekker vroeg om zeker te zijn van een plekje, of bekijk vanaf hier de zonsondergang! Als je wilt, kun je ligbedjes ter plekke huren. Parkeren kost je 5 dollar.

Little Bay

Ons huis keek uit op Little Bay en druk was het hier nooit. Elke ochtend zagen we wat zwemmers en gedurende de dag misschien 2 of 3 auto’s, maar daar bleef ook ook steeds bij. Little Bay heeft het strand opgedeeld in drie stukken: het grootste stuk hoort bij Divi Resort, een prachtig hotel waar je als dagtoerist ook gewoon naar binnen mag. Het middelste deel behoort toe aan Hotel Bel Air en het laatste stuk is.. leeg! Geen faciliteiten, wel een rustig strand met een even fijne zee als die 2 drukke plekken. Een drankje kun je ‘om de hoek’ doen bij Gingerbread Cafe. Een fijne aanrader, want ook parkeren is gratis.

Ook op vakantie naar Sint Maarten?

Gute idee! Sint Maarten is een enorm fijne vakantiebestemming en heel anders dan bijvoorbeeld Curaçao. Vliegen naar Sint Maarten doe je het best met KLM. De heenvlucht is vaak direct en duurt zo’n 9 uur. Op de terugweg hadden wij een tussenlanding en duurde de totale reis 12u30m. Maar bij KLM zit je dan ook wel comfortabel! Wil je liever een pakketreis boeken? Dan kan dat bij TUI. Je vliegt dan alsnog met KLM, maar hebt wel het comfort van een volledig geregelde reis die beschermd is door ANVR en SGR (helemaal in deze gekke tijd wel fijn!).

Ter plekke raad ik je ab-so-luut aan om een huurauto te nemen. Zonder huurauto kom je op dit eiland nergens, al helemaal niet bij deze verborgen stranden op Sint Maarten. Regel je huurauto via Sunny Cars, dan zitten alle verzekeringen erbij. Niet iedereen op Sint Maarten is goed verzekerd, dus het is fijn als jij dat wél bent :-).

Qua reisduur heb je, wat mij betreft, aan 10 tot 14 dagen genoeg om dit eiland te zien.

post a comment