Top
  >  cuba   >  Wat te doen in Trinidad op Cuba
doen in trinidad

Hee reisliefhebber! Het feit dat je op deze blog bent beland betekent dat je óf je ticket al hebt geboekt naar Cuba, of hij staat ergens op een lijstje waar je nog naartoe zou willen. Anyway around: doe je goed. Cuba is voor veel niet het meest voor de hand liggende land om vakantie te vieren. En ik geef ze daarin ook geen ongelijk: het is een onrustig land met een unieke cultuur waar best wat onderzoek aan vooraf gaat. Ik hoop dat mijn blog over Trinidad je een beetje op weg gaat helpen in je zoektocht! Dit was namelijk mijn favoriete plek tijdens onze rondreis Cuba, dus ik deel graag waarom en wat jij zou kunnen doen in Trinidad (wat je moet helemaal niets natuurlijk).

Overnachten in Trinidad

In Cuba overnacht je overal eigenlijk het beste in een Casa Particular. Een soort Airbnb, maar dan op z’n Cubaans! Je slaapt dus bij locals, maar wel met je eigen badkamer en soms ook een keukentje. In de meeste gevallen krijg je er ook een heerlijk Cubaans ontbijtje bij! In Trinidad raad ik je dan ook zeker aan om een Casa Particular te boeken. Het is een toeristische plek, dus er zijn wel wat hotels, maar een Casa Particular geeft je meer beleving en je steunt de lokale bevolking ermee.

Hoe je zo’n Casa Particular in Trinidad boekt? Dat is nog best lastig. Internet is namelijk niet vanzelfsprekend en veel staat niet op Booking of Airbnb. Boek je reis daarom bij een reisorganisatie zoals 333travel of Riksja Travel. Zij hebben contact met een lokale agent en weten dus de leukste plekjes te vinden. Zo weet je zeker dat je goed terechtkomt en heel eerlijk, in een land als Cuba vond ik dat wel een fijne gedachte.

Ik kan dus ook niet echt onze Casa ‘linken’, want die is er simpelweg niet! Mijn tip: boek bij 333travel of Riksja Travel en vraag of je in Trinidad bij Yunior van Casa Scheherezada kunt overnachten ;-).

Een stranddagje bij Playa Ancón

Zou ik een echt strandmeisje zijn als ik ergens geen strand op zou zoeken? Denk het niet. En je doet er goed aan om ook een dag naar Playa Ancón te rijden! Het kost je vanaf Trinidad centrum nog geen 20 minuutjes rijden en je bent al op een lang, wit strand met allerlei leuke strandtentjes. De perfecte escape van een stads leventje. Er liggen aan deze kustlijn ook wat grote hotels, dus probeer voor een wat rustiger plekje een plek die daar iets vanaf ligt. Ik was hier zo erg aan het genieten dat ik gewoon geen foto hebt, maar Google geeft je een heel goede indruk!

De bergen van Topes de Collantes

We gaan van het strand naar de bergen! Dat is precies waarom ik Trinidad zo leuk vindt: je hebt hier van alles. Vervelen hoef je zeker niet en je hebt genoeg variatie om je een paar dagen te vermaken. In Topes de Collantes zijn heel mooie watervallen verstopt die je met een hike kunt bereiken. Vegas Grande Waterfall is de grootste en bekendste. Omdat wij een mooie wandeldag hadden de drukte wilden mijden, kozen wij voor de Caburni waterval. Onderweg naar het startpunt kom je overigens nog wat mooie uitzichten tegen, dus houd je ogen goed open! En vergeet ook niet: waar vocht is, zijn muggen, dus neem wat insectenspray mee ;-). Thank me later!

doen in trinidad

Ontdek het koloniale centrum van Trinidad

Trinidad ken je zeer waarschijnlijk van de kleurige huisjes en de koloniale gebouwen. Het is absoluut de moeite waard om een paar uur door het centrum te slenteren, wat winkeltjes in te gaan en gewoon te genieten van een spontane salsa op straat. Onderweg kun je hier en waar op wat terrasjes zitten, genietend van een cuban rum… Ja, het leven in Trinidad is zo erg nog niet!

Nu ga ik je een lastige tip geven. Yunior, onze Casa host, geeft namelijk tours door het ‘echte Trinidad’. Hij heeft ons drie uur op sleeptouw genomen door het Cubaanse leven buiten het toeristische stuk. Dit was misschien wel het meest indrukwekkend van de hele reis en het was nog enorm gezellig ook. Het lastige hieraan is wederom dat dit niet van tevoren te boeken is. Hadden wij niet bij Yunior geslapen, dan hadden wij hem ook niet gevonden. Je gaat het geweldig vinden. Is overigens #nospon, maar zo’n organisatie opent gewoon veel deuren voor je in Cuba waar je zelf geen toegang of weet van hebt.

Geniet verder vooral van de heerlijke restaurantjes, cocktails, rummetjes en gezelligheid. Want dat is het beste wat je kunt doen in Trinidad!

doen in trinidad

post a comment