zonsondergang
20220723_153817
20230917_134703

Restaurants in Wijk aan Zee: hier wil je eten

Niets is lekkerder dan een dagje even écht weg als de zon schijnt in Nederland. Een soort mini-vakantie. Tas inpakken met een handdoek, zonnebrand en je zonnebril en even genieten met de pootjes omhoog. Voor mij is Wijk aan Zee thuis: ik ben er opgegroeid, we hebben er een strandhuisje en van maart tot en met september ben ik er te vinden. Weer of geen weer. Voor veel ‘dagjesmensen’ is een tropische zon op de radar hét moment om in de auto te stappen en naar Wijk aan Zee te gaan. Een dorps, eenvoudig strand, maar wel heerlijk vertoeven. Ga je voor een dagje naar Wijk aan Zee? Hierbij mijn tips voor de lekkerste restaurants in het dorp.

Hotel Restaurant Sonnevanck

Dit is mijn ultieme favoriet qua restaurants in Wijk aan Zee. Bij Sonnevanck weet je namelijk dat je altijd goed eten krijgt, wat je ook van de veelzijdige kaart kiest. Het hotel ligt aan de voet van de opgang, dus óf je rolt na het eten nog even naar strand voor een geweldige zonsondergang, of het is juist een heerlijke afsluiter voordat je weer in de auto terug naar huis stapt. Ik ga graag voor de geitenkaassalade (ook als hoofdgerecht te bestellen) en de spareribs, al zijn de dagvisjes ook altijd goed. Hun desserts zijn uniek en speciaal voor Sonnevanck gemaakt: layer taart. Oh, en neem echt een broodje vooraf. Ze hebben geheime kruiden die ze mengen met een goede olijfolie. De beste dip voor een vers broodje en je wilt niets anders meer.

Tip: Sonnevanck heeft ook een hotel als je écht niet weg wilt ;-). Onlangs nog vernieuwd en helemaal leuk. Je kunt ‘m hier boeken.

De Liefhebbers aan Zee

Op de top van het duin, naast de parkeerplaats, vind je De Liefhebbers. De tent bestaat nu een paar jaar, maar is echt een begrip geworden. De naam klinkt alleen al zo leuk en dat is het ook gewoon. Lunchen of dineren met uitzicht op zee: dat is toch alles wat je wilt?

Aloha

Dit is misschien wel echt mijn place to be. Aloha is alles wat je verwacht als je ‘strandtent’ hoort. Loungebanken, lekkere muziek (soms zelfs live) en echt een fantastische kaart die zich heel erg onderscheidt van de rest in Wijk aan Zee. Ze hebben namelijk veel vega(n) opties, bijzondere combi’s en een eindeloze kaart in koffie’s en taart. Hun appeltaart is echt heaven. Heerlijk om een dag te spenderen, of om gewoon even bij te komen na een strandwandeling. Aloha ligt namelijk bij de pier. Je kunt er gratis parkeren, of je kunt gewoon vanaf het dorp in een halfuurtje er naartoe wandelen. Ook geen straf, met je voeten in de zee!

Gewoon

Gewoon gewoon. Ja, zo simpel kan het zijn. Gewoon is een geliefde lunchroom in de Dorpsstraat waar je aanschuift voor lekkere broodjes in een huiskamer-gevoel. Ik kan er verder veel over zeggen, maar da’s niet nodig. ‘Gewoon’ proberen! Als je voor een proeverijplank gaat, kun je van alles wat proberen.

Sea You

Ook dit restaurant vind je op de pier van Wijk aan Zee en hier lunch of dineer je met uitzicht op de haven, tussen de pieren. Lekker bootjes kijken en zwaaien naar de cruiseschepen die voorbijkomen. Je ziet hier van alles, en dat terwijl je geniet van een lekkere maaltijd. De vis is hier altijd goed. Als er tong is, ga er zeker voor. De nautische inrichting van het restaurant geeft je echt een strandgevoel.

De IJsgalerij

Oke, deze telt niet echt onder de restaurants in Wijk aan Zee, maar iedereen dit leuke dorpje bezoekt moet hier een keer zijn geweest. Bij de IJsgalerij in de Dorpsstraat eet je namelijk het lekkerste en meest verse schepijs ever.

Geef een reactie

Handige linkjes:

Huurauto

Parkeerplek RTM

Fietstour

Verder?

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link iets boekt of koopt. Jij merkt daar helemaal niets van!

Lees meer reisverhalen, reistips & Inspiratie