Top

Spanje is by far één van mijn favoriete landen. Ik ben nu op een aantal plekken geweest, en niets viel tegen. Gewoon helemaal niets! Ook voor een stedentrip is er genoeg te gebleven en dit jaar viel de keuze op Sevilla. Een bizar mooie stad, maar ook een plek waar je zó lekker kunt eten. Overal zijn tapasbarretjes, ijstentjes, churros.. Food heaven!

Maar goed, je hebt altijd plekjes die tegenvallen en plekjes die er juist bovenuit steken. Hierbij dus mijn 6 favoriete hotspots om te eten in Sevilla!

Pelayo.

Deze tapasbar vonden we zó lekker, dat we er zelfs twee avonden hebben gegeten. Deze hotspot ligt vlak bij de kathedraal van de stad, midden in alle gezelligheid en reuring ’s avonds en als je naar huis gaat, kun je de mooi verlichte kathedraal nog even bewonderen in de avonduren. Pelayo heeft heel veel keuze in tapas en de porties zijn groot. Ik had gewoon een groot stuk tonijn voor €3,50! Bestel dus niet teveel in één keer, want eigenlijk hebben de tapas hier het formaat van een voorgerechtje en de lage prijzen maken veel bestellen erg aantrekkelijk. Ook de hele setting is heerlijk, met veel houten details en een open voorkant. Reserveren doen ze niet, dus je hebt kans dat je moet wachten op een tafeltje. Wil je gegarandeerd zijn van een plekje? Zorg dan dat je er voor 19.00 uur bent, dan valt de drukte nog mee.

Favoriete gerecht: zalmtartaar en de tonijn (oké en de geitenkaas)

Lobo Lopez.

Op advies van de Lonely Planet stapten we dit ietwat afgelegen tentje binnen, maar we kregen alles behalve spijt! Als je op zoek bent naar een Instagrammable locatie met een jungle feeling, zit je bij Lobo López helemaal goed. De kaart is beperkt, maar wel heel lekker. “Same same, but different”, vinden ze zelf, en dat snap ik wel: ze maken van de traditionele tapas iets nieuws en dat voor een prima prijsje. Dat brengt eten in Sevilla richting 2020!

Favoriete gerecht: zeebaars

Jester.

Een taartje tussendoor, wat vitamientjes of een lekkere, speciale koffie? Jester got it. Een minitentje met alleen een klein terras, maar wat ze hier maken is héérlijk. Wij gingen hier aan het eind van de middag heen voor een vegan brownie, bananenbrood en een lekkere smoothie, maar om ons heen verschenen ook veel bowls en koffies. Hij ligt ietwat in een uithoek, maar is het wel waard.

Favoriete gerecht: vegan brownie

jester sevilla

Bar Estrella.

Verstopt in een klein straatje zit Bar Estrella, een echte traditionele tapasbar. Deze werd ons aangeraden door de host van onze Airbnb, en het blijkt maar weer dat lokalen de échte plekjes weten te vinden! Een uitgebreide kaart, een aangename prijs, maar vooral lekkere tapas. Zoals tapas hóórt te zijn. Deze mag je écht niet overslaan wat mij betreft!

Favoriete gerecht: spinazie met kikkererwten

Milagritos.

In Sevilla is de flamenco ontstaan, dus ik hoef je niet te vertellen dat je deze stad niet kunt verlaten zonder een flamenco show te hebben gezien. In de wijk Santa Cruz kun je deze bezoeken, soms ook gratis, en bij Plaza de Espana heb je kans op straatartiesten die hun skills laten zien. Wij kozen ervoor om te dineren bij Milagritos, want dan krijg je tijdens het eten een show. Ja, het is iets toeristischer en wat duurder dan wanneer je tapas eet, maar we hebben heerlijk gegeten en de danser en zangeres waren geweldig! En na een dagje slenteren vonden we het ook eigenlijk wel lekker om te gaan zitten en te gaan genieten… :-). Ze hielden hier overigens ook supergoed rekening met mijn intolerantie voor koeienzuivel.

Favoriete gerecht: zeebaars

Colette.

Bij een stedentrip horen taartjes en de lekkerste at ik bij Colette, vlak bij de winkelstraten van Sevilla. Een knusse, rustige locatie met héérlijke zoetigheden en oh zo lekker. Meer kan ik er niet over zeggen. Je mist hem overigens niet snel: het tentje is helemaal turkoois!

 

Praktische informatie voor een stedentrip Sevilla.

Wij bezochten in oktober deze stad en de temperatuur was heerlijk, zo rond de 25 á 30 graden. Tickets boekten we via Transavia, en verbleven in een Airbnb’tje. Je zou ook bij Belvilla kunnen kijken of er wat leuks tussen zit! Wij verbleven 5 nachtjes, maar 3 á 4 is voor Sevilla prima te doen. Vermijd de zomer, dan is het veelste heet en is veel in de stad ook simpelweg dicht! Wel raad ik je aan om een fietstour te doen, bijvoorbeeld via BajaBikes. Je leert dan meteen de stad goed kennen!


post a comment