Top
  >  reisblog   >  Kajakken naar Pinel Island op Sint Maarten
klm real deal dagen

Toen ik de foto’s van Pinel Island zag, dacht ik maar een ding: daar moet ik naartoe. Uiteindelijk ben ik er twee keer naartoe geweest, een keer met de boot en een keer met de kajak. Hoe je met een kajak naar Pinel gaat op Sint Maarten, leg ik met liefde uit, want het is echt een enorm leuke activiteit als je er bent!

Pinel Island

Aan de oostelijke kust van het Franse deel van Sint Maarten zie je op de kaart Pinel Island, Isla de Pinel liggen. Een prachtig, tropisch stukje van dit fijne eiland waar je gemakkelijke naartoe kunt. Een oase van wit strand, statafeltjes in de branding en uitzicht op de bergen. Op het strand staan een aantal paviljoens en winkeltjes waar je langs kunt struinen. De prijzen liggen logischerwijs wat hoger en zorg dat je cash mee hebt; dat scheelt een hele hoop.

Je kunt op verschillende manieren naar Pinel Island. De simpelste is de ferry, die vaart elke 30 minuten en kost je 10 euro/12 dollar. Maar dat is natuurlijk veelste saai ;-). Je komt ook met veel boottrips langs Pinel, zoals met Boomerang Tours. De derde optie is die kajak.

Naar de overkant kajakken

De voorbereiding om naar Pinel Island te kajakken is minimaal. Ik raad je aan om van tevoren een kajak te reserveren, zodat je niet met lege handen staat. Dat kan bij Caribbean Paddling en je betaalt 45 euro voor een solo kajak of 59 euro voor een tweepersoons (de prijzen op de foto zijn verouderd). Die laatste hadden wij: vonden we veel gezelliger :-). Vervolgens rij je naar dezelfde plek als waar de ferry naar Pinel vertrekt en daar liggen de kajaks al klaar. Een kwestie van instappen en gaan! Je kunt ook een waterdichte tas lenen voor je spullen, dat is een fijne extra en kan nooit kwaad.

Omdat je een klein stukje over open zee gaat, heb je wel wat tegenwind. Maar heel erg is dat niet, als je zo hard aan het zwoegen bent ;-). Ook heb je halverwege de mogelijkheid om nog even uit te rusten, want er is een natuurlijke zandbank en een klein eilandje. De gids zal dit misschien uitleggen en anders zie je het snel genoeg zelf. Je staat hier tot je knieën of minder in het water en je kunt lekker even dobberen. Je snorkelgear meenemen is daarom geen overbodige luxe – wie weet spot je wel een zeeschildpad.

 

Het laatste stukje, van dat kleine eiland naar Pinel Island, is het ‘zwaarste’ en hier is diepe, maar heldere zee. Goed je ogen open houden dus. De kajak kun je aan de rechterkant van de gezelligheid in het zand aanmeren en je zult zien dat je lang niet de enige bent die dit heeft gedaan. Tijd om even lekker een drankje te nemen bij de paviljoens en je even een VIP te voelen, want dat is wat dit eiland met je doet. Heb je sneakers aan of mee? Dan kun je ook nog een wandeling over het eiland maken. In totaal waren wij zo’n 2 uur op het eiland totdat we het wel weer goed vonden om terug te gaan op een relaxt tempo.

Op vakantie naar Sint Maarten?

Misschien heb je al wat gepland of misschien nog niet, maar ik kan je een ding beloven: Sint Maarten is heerlijk voor een 2-weekse vakantie! Je vliegt het best met KLM, want dan heb je een rechtstreekse vlucht te pakken met een chille luxe. Op het eiland zelf heb je veel keuze qua hotels, ik heb de mooiste hotels op Sint Maarten voor je op ’n rij gezet. Als je liever een pakketreis boekt met vlucht en hotel bij elkaar, dan kan dat voor leuke prijsjes bij TUI.

 

Een ding dat echt onmisbaar is als je op dit eiland bent, is een huurauto. Pas dan kun je echt alles op het eiland zien. Regel die van tevoren, want ter plekke zijn ze vaak snel volgeboekt. Hieronder vind je nog een aantal blogs voor je vakantie naar Sint Maarten:

  • In april had ik het geluk om een maand op Sint Maarten te verblijven. Een maand lang de Caribische sferen proeven! Na mijn bezoekjes aan Curaçao weet ik namelijk dat deze cultuur mij prima past. En zoals overal heeft ook

  • klm real deal dagen

    Kajakken naar Pinel Island op Sint Maarten

    Toen ik de foto's van Pinel Island zag, dacht ik maar een ding: daar moet ik naartoe. Uiteindelijk ben ik er twee keer naartoe geweest, een keer met de boot en een keer met de kajak. Hoe je met een

  • Of het Caribisch gebied alleen maar zon, zee en strand is? Zeker niet! Ik schreef al eerder over het beklimmen van de Christoffelberg op Curacao en ook Sint Maarten heeft gelukkig genoeg toffe dingen om je dag mee te vullen.

post a comment