Top
  >  reisblog   >  Hier willen we in 2024 naartoe op vakantie

Met het nieuwe jaar voor de deur komen alle trendartikelen weer naar boven. Wat staat er voor 2024 op onze lijstjes, welke bestemmingen willen we afkruizen en wat willen we doen? Ik haal er zelf altijd veel leuke inspiratie uit, dus die deel ik graag met je. Op naar jouw bucketlist voor 2024! 🙂

Populaire vakantiebestemmingen voor 2024

ALBANIË
Het standaardretourtje naar Spanje kennen we onderhand wel. De bestemmingen waar voor 2024 veel op gezocht worden gaan hele andere kanten op. Zo staat Albanië hoog in de lijst, met bijvoorbeeld een bezoek aan hoofdstad Tirana of Vlorë. Wist je dat Tirana een van de zonnigste steden in Europa is? Een prima stedentrip dus, of het begin van een rondreis door Albanië, want ook de natuur is prachtig. Ga tussen mei en september voor een heerlijke zomerreis. Bij Vlorë kun je dan lekker afkoelen, want dat stadje ligt aan zee.

–> Boek je hotel & vlucht in een keer via TUI.nl

–> Of maak je eigen plan. Transavia vliegt vanaf 1 april 2 keer per week naar Tirana. Vervolgens kun je je accommodaties via Booking.com vastleggen en je huurauto adviseer ik via Sunny Cars. Je bent dan altijd goed ingedekt en in veel gevallen zou je zelfs de grens ermee over mogen. Geef dat dan wel even aan bij je boeking!

JAPAN

Ook Japan komt bij meerdere onderzoeken naar boven als een vakantiebestemming die in trek is. De wereld wordt steeds kleiner, dus het wordt ook steeds gemakkelijker om naar een land als Japan af te reizen. Een interessante cultuur die ver buiten onze comfortzone is trekt ons blijkbaar wel! De beste reistijd voor Japan is van maart t/m mei, in het voorjaar dus. En dat is fijn, want dan kun je ook gewoon genieten van de Nederlandse zomer. Omdat Japan een bijzondere bestemming is die wel wat meer aandacht vraagt dan een weekje Albanië, zou ik je zeker aanraden om bij een specialist aan te kloppen. Samen met hen kun je dan jouw ideale route uitstippelen. Dat scheelt jezelf een hoop tijd (en frustratie).

–> Boek je reis bijvoorbeeld bij 333travel. Zij weten waar ze het over hebben en je krijgt de nodige aandacht om jouw droomreis te realiseren. Mag ook wel, want het is nog altijd niet goedkoop.

LET’S GO ASIA

Veel reizigers zijn al niet vies van Azië, maar ook in 2024 staan ze er weer. Dit keer niet het bekende Thailand, maar veel meer Vietnam! Hanoi en Ho Chi Minh trekken onze aandacht en we zoeken meer op deze bestemmingen dan vorig jaar. Of wat dacht je van Taiwan? In 2024 hebben we veel interesse in Taipei – daar had je vast nog niet aan gedacht. Ga dan wel in het voor- of najaar, want de zomermaanden zijn behoorlijk heet.

Wat voor reis willen we in 2024?

Meer dan ooit gaan we op zoek naar verdieping. Geen oppervlakkige reizen meer waar half Nederland zit, maar nieuwe culturele ervaringen. We verblijven daarvoor op andere plekken dan voorheen, maar ook wat langer. We doen rustiger aan, en dat is helemaal niet zo erg voor onze eigen gemoedstoestand, denk ik zo. We willen lekker eten en de lokale keuken proberen, maar vooral niet teveel geld eraan uit geven. We blijven Nederlanders en houden voor bepaalde dingen dus nog wel de hand op de knip :-).

Wil je meer inspriatie op doen voor je reis in 2024? Blader dan eens door dit onderzoek van Skyscanner.

post a comment