Top

Hé, jij

Deze website is er voor de strandliefhebber. Voor de mensen die blij worden van voeten in het zand, het geluid van de zee en mekkerende meeuwen. Reizigers die kustlijn na kustlijn afleggen. Of je er nu liever ligt te niksen of het water op gaat: dit is voor de strandmensen. Die ieder stukje strand op de wereld willen ontdekken. Geen strandmens? Dan weet ik niet precies waar je naar op zoek bent, maar ik help je maar al te graag om óók liefhebber te worden.

Laat me even iets over mezelf vertellen, zodat je weet waar deze gedachtes en ervaringen vandaan komen.

Een strandmeisje in Nederland én het buitenland

23 jaar geleden werd ik, bij benadering, 5 minuten na mijn geboorte met m’n billen in het zand van Wijk aan Zee gezet. Vanaf dat moment breng ik iedere zomer hier door en ben ik nergens liever. Rond april bouwen we ons huisje op en in september gaat deze schoonheid naar de winterstalling. Dan wordt het tijd voor mij om het strandgevoel in het buitenland op te zoeken!

Want ook de zon heb ik maar al te graag op m’n bol. In de winter kun je me eigenlijk beter mijden. Beter voor beide partijen. De koffer staat bijna standaard klaar en het liefst reis ik naar plekken af met een zee in de buurt. Anders word ik een beetje claustrofobisch.

Wil je in contact komen, gewoon #omdathetkan, omdat je wil samenwerken of een leuk idee hebt? Stuur dan een mail naar hoi@strandmeisje.nl

Wie is Rianne?

Zo, here we are! Een twenty-something die een paar jaar geleden haar papiertje Tourism Management ophaalde. Vanaf dat moment deel ik op zoveel mogelijk manieren mijn reisverhalen en is het zelfs mijn werk. Verder ben ik een beetje de sporty spice en, verrassend genoeg, echt een zomermens. Wil je meer weten? Op m’n Instagram vind je vast meer.

Wonen op het strand

Ik ben zo’n vervelend type dat alleen maar roept dat je niet in het hoogseizoen op vakantie moet en die met mooie dagen liever op het strand zit dan op een terras.

Want ik woon op strand. Nouja, 6 maanden per jaar. De overige tijd zit ik uit tot ik weer kan, of zoek ik strandplekken in het buitenland op. Hoe dat wonen op strand nou eigenlijk is, kun je onder andere hier lezen.

Reisverslaafd

“Always on the road, but rather at the beach”, is mijn motto. Ik doe niets liever dan reizen, maar toch blijf ik altijd lekker dicht bij de kust in de buurt. Dat voelt altijd een beetje als thuis, waar ter wereld ik ook ben. Maar ik hou ook van natuur, hikes en steden, dus ook dat zul je hier af en toe tegenkom. Ik moet iéts met mijn verhalen, toch?