Top

Hé, jij

Heb jij ook zo’n plek waar jij je helemaal jezelf voelt? Waar je vrijheid ervaart, waar je jezelf kunt zijn en waarvan je een warm gevoel krijgt als je eraan denkt? Misschien is het een plek waar je ooit bent geweest en waar je nog een keer naar terug wil, heb je een tijd in het buitenland gewoond of wellicht is die plek voor jou juist wel gewoon fijn thuis, in Nederland.

Voor mij is die plek het strand. Tuurlijk, mijn eigen fijne strandje in Wijk aan Zee staat met stip bovenaan, maar elk strand ter wereld geeft mij vrijheid. De vrijheid dat je tot aan de horizon kunt reizen en dan nóg verder kunt. Het geeft me een warm gevoel van binnen.

Een strandmeisje in Nederland én het buitenland

25 jaar geleden werd ik, bij benadering, 5 minuten na mijn geboorte met m’n billen in het zand van Wijk aan Zee gezet. Vanaf dat moment breng ik iedere zomer hier door en ben ik nergens liever. Zodra het huisje naar de winterstalling gaat wordt het tijd voor mij om het strandgevoel in het buitenland op te zoeken. Want die zon heb ik maar al te graag op m’n bol.

Alles wat ik meemaak, van gezellige reisblogs tot aan wat columns om het hart te luchten, vind je hier terug. Hopelijk creëer ik een beetje herkenning, geef ik je inspiratie en motivatie om gewoon.. tja, het beste uit het leven te halen. Met al haar ups & downs. Want eigenlijk maakt juist dat het leven mooi.

Wie is Rianne?

Een twenty-something die een paar jaar geleden haar papiertje Tourism Management ophaalde. Vanaf dat moment deel ik op zoveel mogelijk manieren mijn reisverhalen en is het zelfs mijn werk. “Always on the road, but rather on the beach” is mijn motto. Verder ben ik een beetje de sporty spice van de fam en, verrassend genoeg, echt een zomermens. Wil je meer weten? Op m’n Instagram vind je vast meer.

Chronische darmziekte

Sinds mijn tiende levensjaar heb ik te maken met PDS: het prikkelbare darmsyndroom. Niet iets wat centraal staat hier op Strandmeisje, maar wel iets wat je soms terug zult zien komen. Waarom? Omdat ik vind dat chronische, onzichtbare ziekten besproken moeten kunnen worden. Het is nog altijd een taboe en die hoop ik een beetje te doorbreken.

Waves of life

Na een enigszins overspannen periode en samen met een chronische darmziekte, ga ik al behoorlijk wat jaren met een positieve blik door ’t leef. Wel blijf ik altijd realistisch; het leven is niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar dat schrijven, dat doe ik toch. Om hopelijk herkenning te creëren, je te laten weten dat je niet alleen bent. En het helpt mij ook om erover te schrijven, dus een win-win.