Top
  >  nieuw-zeeland   >  Deze 6 activiteiten in Nieuw-Zeeland wil je doen

In Nieuw-Zeeland is zóveel te beleven. Van de mooie hikes tot aan mooie uitkijkpunten en boottochten.. Nee, vervelen zul je hier niet snel. Het fijne aan de meeste dingen, is dat je ze zelf kunt ondernemen. Je hoeft er niets voor te boeken en kunt er gewoon naartoe (daar waar de USA er al een commerciële bende van had gemaakt). Toch zijn er ook een aantal activiteiten die ik je zo aanraadt, en waarvoor je wél van tevoren een boeking moet doen. Dat zijn deze 5!

PS. Al deze activiteiten heb ik geboekt via GetYourGuide. Ik vind het snel een heel fijne tool, omdat je vrijwel altijd tot een dag van tevoren kan annuleren (plans always change) en de prijzen zijn voordelig.

Glowworm Caves bezoeken

Dit is sowieso de nummer 1 die je moet doen: glowwormen bekijken! Glowwormen zijn kleine wormpjes die je in grotten en op rotswanden vindt, en die in de nachtelijke uren oplichten om eten aan te trekken. Lucky us is dat een ge-wel-dig uitzicht! Het is net alsof je naar een blauwe sterrenhemel kijkt, echt heel bijzonder.

Je kunt ze op verschillende plekken bekijken. Wij hebben vanaf Te Anau een boottocht gemaakt naar de grot. Bij de grot maak je een korte wandeling de grot in, en vervolgens een rondje per boot in doodse stilte. Heel bijzonder. Ook zagen wij gratis glowwormen bij een kloof in Hokitika (Zuidereiland) en de Waipu Caves. De allerbekendste glowworm caves vind je bij Waitomo. Deze hebben wij vanwege de planning uiteindelijk overgeslagen, maar het is niet voor niets de bekendste. Je kunt hier met een boot doorheen, maar ook met een raft tour! Hoe vet!

Hobbiton

Tja, do I need to say more? Op het Noordereiland ligt Hobbiton, de officiële filmlocatie uit de film. Toeristisch en commercieel, maar enorm leuk om te zien en toch wel echt een must! Het loopt soepel door en het is heel goed geregeld. Hij zit vrij ver van tevoren vol, dus wacht niet te lang met jouw fave datum uitkiezen en boeken. Verplaatsen kan dus altijd nog (als er nog iets beschikbaar is)!.

Boottocht door Bay of Islands

De Bay of Islands heeft mij héél erg verrast! Sowieso had ik niet verwacht dat het Noordereiland zoveel mooie stranden zou hebben. Laat staan om dat gebied met een boot te ontdekken! De populairste boottocht hier is via de Hole in the Rock; een gat in de rotsenwand. Het is een gezegde dat wanneer je hier doorheen vaart, je een zegen over je heen krijgt… Dus daar staat iedereen natuurlijk om te springen ;-). Heb je echter de tijd, dan zou ik eens kijken naar een tocht met een zeilschip of catamaran. Vaak heb je dan veel minder mensen aan boord en is de overall beleving gewoon veel vetter! Wij stopten overigens ook rond de lunch nog op een verlaten eiland, dus check ook even of dat erbij in zit met je tour.

 

Mailboat Queen Charlotte Sound

Ga je naar Nieuw-Zeeland, dan is de kans enorm groot dat je ook in Picton bent. Hier is namelijk de ferry naar de overkant (of juist andersom, maar net hoe je reist). Een mooie kans dus om de Queen Charlotte Sound van dichtbij te bekijken! Dat kun je doen door aan boord te stappen van de Picton Mailboat. Veel huizen in de Queen Charlotte Sound zijn alleen te bereiken via het water. En de post komt dus ook via die weg! Jij kunt 4 uur lang met de postbode meevaren door de wateren. Als je een beetje mazzel hebt, spot je onderweg ook nog dolfijnen en zeehondjes. De moeite waard!

Helikoptervlucht bij Mount Cook

I know, I know, het is een bak geld, zo’n helikopervlucht. Maar het is het ZO waard! Het is zo enorm vet om de bergen van bovenaf te zien. Je kunt vanaf veel plekken de lucht in. Wij zijn met de Helikopter Line vanaf Glentanner gegaan, maar je kan ook vanaf Fox Glacier of Franz Josef vertrekken. Maar net wat uitkomt in je planning. Maar gun jezelf dit cadeau, echt waar.

Abel Tasman Sail and Walk

Abel Tasman is, in my opinion, een van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland. Bergen en strand, tja, wat wil je nog meer? Ik vind zelf dat wij Abel Tasman echt op de perfecte manier hebben leren kennen: zowel vanaf de boot als wandelend.

Veel (eigenlijk alles) van Abel Tasman is autovrij. De oplossing: de boot! Wij boekten via GetYourGuide deze excursie, waarmee we met een catamaran werden afgezet bij Anchorage Bay. Lekker zo’n 4 uur dobberen met uitzicht op de mooiste baaitjes! Bij het aanmeren kregen we nog een lunch mee, om vervolgens vanaf daar wandelend terug te gaan naar het beginpunt. Door Abel Tasman loopt namelijk een van Nieuw-Zeelands’ Great Walks en daar doe je dan een stukje van! Wij namen nog een detour naar Cleopatra’s Pool, en tijdens de route terug hebben we ook natuurlijk meermaals een duik genomen bij de stranden die we passeerden. Verkijk je niet op de lengte: wij waren pas rond 19u weer het park uit! Maar echt een vette aanrader dit.

Praktische informatie over Nieuw-Zeeland

Vliegduur: Amsterdam-Auckland is gemiddeld 25 uur.

Overstap: Kan op Singapore, Dubai, Abu Dhabi of Melbourne en is afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij.

Visum nodig? Ja, NZeta. Vraag deze hier aan.

Verder? Bekijk heel goed de bagageregels en vul je inreisformulier eerlijk in. Geef al je eten aan en zorg dat je wandelschoenen schoon zijn (ze mogen niet vies het land in!)

  • Als je een rondreis maakt door Nieuw-Zeeland, dan zijn sommige plekken onmisbaar. Zo ook Wanaka, op het zuidereiland. Vanuit Wanaka kun je namelijk heel veel kanten op, je kunt van alles doen én het is gewoon een hele gezellige plek

  • Queenstown is een fijne tussenstop tijdens je rondreis in Nieuw-Zeeland. Er is namelijk veel te zien, doen, beleven, ervaren en eten! Het is misschien even schakelen vanwege de drukte, maar je gaat geen spijt krijgen van je bezoekje aan deze

  • Och mensen, wat hebben wij in Nieuw-Zeeland op mooie plekken gestaan joh! Niet te doen. Wildkamperen in Nieuw-Zeeland is de laatste jaren aardig beperkt en aan banden gelegd, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds heel veel mooie

post a comment