Top

Strand in Maastricht? Eh, heb ik dat goed gehoord? Last time I checked, lag Maastricht ver in het binnenland..

En ja, hallo. Dat weten we. Maar gelukkig waren er ook een paar zéér ingenieuze Nederlanders die bedachten dat je ook aan de Maas een strandvakantie kunt vieren! Zij bouwden namelijk Fun Valley Maastricht, op maar een kwartiertje rijden van het centrum.

Samen met een vriendin vonden we het een bar goed idee om in een weekend van 30+ graden op stedentrip naar Maastricht te gaan, om na een slenterende zondag te beseffen dat het eigenlijk niet te doen is. Op naar Fun Valley dus, met je voeten in het zand in de stad!

Fun Valley Maastricht

Even een kwartiertje met de auto en je bent er: op hét strand in Maastricht. Een plek waar je even met de voetjes omhoog kunt en een verfrissende duik kunt nemen, terwijl je uitkijkt over een rustige Maas én het bosrijke België aan de overkant. Je kunt het bijna aanraken! Zeg maar hállo vakantiegevoel!

Bij Fun Valley is een kunststrand aangelegd en een zwemgebied, aangezien er natuurlijk ook veel boten deze plek passeren. Het is behoorlijk ingericht op kinderen: er is namelijk ook een klimpark, Ballorig, en veel speelmateriaal. Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik niet de allergrootste fan ben van gillende kinderen, maar gelukkig is het terrein van Fun Valley zodanig groot dat je prima de rust kunt opzoeken op het grote grasveld nabij het strand. En nog een tip: gewoon doordeweeks gaan en vooral buiten de vakanties om.

strand in maastricht

post a comment