Top
  >  mind   >  A new era voor Strandmeisje
strandmeisje

Een ‘new era’ voor iets wat nauwelijks is begonnen. Of het kan weet ik niet, maar dat maakt me weinig uit. Ik ben jullie wel een uitleg verschuldigd. Of nouja, uitleg. Ik denk dat je na het lezen van deze blog beter weet wat je precies kunt verwachten bij Strandmeisje. Natuurlijk reisblogs, maar vanaf nu, januari 2021 welteverstaan, ga ik daar nog iets aan toevoegen.

Even vanaf het begin

Mijn ‘schrijfcarrière’ begon een paar jaar geleden met mijn alterago-blog ‘riannejaden’. Een mooi WordPress domein waar ik vooral gedichten deelde over hoe ik me voelde. Toen al kon ik me beter uiten op papier. Gaandeweg werd dat ‘RianneReist’, vooral omdat ik verhuisde naar Zweden en een plek wilde hebben om mijn ervaringen te delen met thuis. Ook zo’n cliché, maar ik was trots. En ben, trouwens. Weer een periode later, met weer een thuisbasis in Nederland, werd het ‘The Fit Explorer’, omdat ik voelde dat RianneReist niet meer helemaal aansloot bij waar ik over wilde schrijven: reizen, sport en voeding. Met dat officiële domein haalde ik flink wat verkeer binnen, gave samenwerkingen en zelfs een enkele persreis. Ideaal te combineren met mijn fulltime bezetting als freelancer en ik verdiende er ook nog wat passief geld mee. Ideaal.

Op dat moment, althans. Want ja, mensen veranderen en nu ik dit type, lijkt het wel alsof dat bij mij bizar vaak gebeurt… Valt wel mee hoor. Toch veranderde ik in 2019 weer van domein. Strandmeisje. Een titel die niet de inhoud van mijn blog beschrijft, maar mij. Da’s makkelijk, want dan kan ik schrijven wat ik wil, al hield ik me onbewust vooral bezig met reizen want dat is uiteindelijk hetgeen wat ik het liefste doe. Ik bouwde een nieuwe website, een vriend maakte m’n kekke logo en…. toen viel het stil.

Wat is Strandmeisje?

Een grote reden hiervoor was natuurlijk Corona en het feit dat ik in loondienst ging en dus beduidend minder tijd had om te schrijven. Een andere reden was dat ik nog niet helemaal duidelijk had wat Strandmeisje precies was. Eigenlijk liet ik mezelf, tot nu, niet toe om datgeen te doen ik het liefste doe: columns schrijven.

Dat doe ik wel, hoor. Maar die staan veilig opgeslagen op m’n laptop for no one to read. Ik schrijf ze in m’n hoofd, maar type ze nooit uit. Juist terwijl ik het gewoon enorm leuk vind om te doen.

Dus ik ga het doen.

Op Strandmeisje.

Want uiteindelijk ben ik Strandmeisje en zijn die columns onderdeel van mij.

Reisblogs hoef je in ieder geval zeker niet te missen

En dat oprecht – als ik ooit stop met reizen, dan kun je me meteen tussen zes planken leggen, want dat betekent weinig goeds. Alleen ga ik het daarnaast aanvullen met columns over mijn dagelijks leven. Wat ik meemaak. Geen lappen tekst zoals dit, maar wat kort leesvoer. Soms om je aan het denken te zetten, soms om je een beetje te entertainen. We gaan het meemaken.

post a comment