Top
  >  Handig   >  Dit is de ultieme creditcard voor op reis

Je betalingen voor op reis regelen: het vergt altijd een beetje aandacht. Valuta, koersen, je bankpas activeren voor jouw werelddeel, cash opnemen, extra kosten (extra koersopslag, altijd fijn). Het is simpelweg altijd even een dingetje waar je logisch bij moet nadenken om het zo voordelig mogelijk te maken. Uiteindelijk kan ‘betalen’ zelfs een vrij hoge kostenpost worden op reis, juist door al die extra kosten die je eigen bank én de lokale bank doorberekenen. Ik heb voor onze reis naar Nieuw-Zeeland de ultieme oplossing gevonden voor een creditcard op reis: Revolut. #nospon, gewoon heel enthousiast.

Wat is Revolut

Simpelweg is Revolut gewoon een bank. Net als bij je eigen bank, kun je rekeningen openen, geld overmaken, beleggen, sparen en ga maar door. Revolut is, in tegenstelling tot onze o.a. welbekende Rabobank en ING, ingericht op reizen en de internationale wereld. Het is hun missie om jouw geldzaken te vergemakkelijken, waar je ook bent. Daarom kun je alles in één overzichtelijke app bij ze regelen, in de ‘hub’. Wil je Revolut gebruiken voor je reizen, dan kun je gratis een bankrekening openen en tegen een betaling van €7,99 een fysieke bankpas toegestuurd krijgen (anders kun je betalen via bijv. Google of Apple Pay). Je kan er echt HEEL veel mee, maar voor ’t gemak van deze blog hou ik het even bij betalen op reis ;-).

Open je een rekening bij Revolut, dan heb je een Litouwse rekening en ben je ook beschermd onder het Depositogarantiestelsel, gegarandeerd door het Litouwse staatsbedrijf ‘Deposit and Investment Insurance’. De kaart werkt via het Mastercard systeem. Die kennen we!

De voordelen van Revolut

Als ik in het buitenland iets met mijn creditcard van Rabobank betaal, betaal ik daar bovenop ook nog 2% koersopslag, omdat je valuta wisselt. Klinkt weinig, maar voor een hele vakantie kan dat aardig oplopen. De koersopslag op m’n betaalpas is maar 1,2%, maar die kan je niet overal in het buitenland gebruiken. Ook niet handig. Oh, en vaak betaal je bij je eigen bank ook nog eens per bankopname (en de bank waar je opneemt rekent vaak ook nog een paar centjes extra).

Revolut tackelt die problemen. Binnen je account kun je namelijk per maand €1000 gratis wisselen naar een andere valuta. Voor die €1000 had ik binnen 2 seconden ruim 1700 Nieuw-Zeelandse dollar op m’n pas staan, klaar om mee te betalen. Geen koersopslag of toeslagen (wel als je meer dan €1000 wilt wisselen). Onze pas was ook overal te gebruiken, we hebben nergens deze niet kunnen gebruiken. En dat heeft ons echt heel veel geld gescheeld. Daarnaast heeft Revolut ook veel inzichten en kun je uitgaven categoriseren, waardoor je grip en inzicht houdt op wat eruit gaat. Je mag tot een max. geld opnemen bij een betaalautomaat.

Zo regel je jouw creditcard voor op reis

Een rekening openen is heel simpel, gewoon hier. Met het gratis Standaard plan heb je, vind ik, al genoeg als creditcard op reis. Maar je kunt natuurlijk ook grotere plannen overwegen, afhankelijk van je wensen. Je betaalt bij het Standaard plan wel eenmalig €7,99 voor een fysieke kaart, ik vind het zelf wel fijn om die te hebben (#oldskool). Op hun website kun je alles even vergelijken en kijken wat bij jou past.

Zodra alles is geregeld, kun je direct betalen. Je kunt ook gewoon betalingen in Nederland ermee doen en ja, ook in je buurtsuper of bij Bol.com. Geld wisselen kan gratis in de app en is direct te gebruiken.

Kortom: stop met zoeken en vergelijken en stop vooral met teveel geld uitgeven aan onnodige kosten bij je eigen Nederlandse bank. Dit is een ideale oplossing, geheel #nospon ;-). Gewoon echt heel positief.

Maak je een Revolut account aan, dan zou ik het enorm waarderen als je dat via deze vriendenlink doet. Als je onderstaande voorwaarden zsm voltooit, krijg ik namelijk een kleine extra omdat ik jou heb aangebracht. Met die kleine inkomsten kan ik jullie blijven voorzien van relevante tips hier op Strandmeisje!

  • Registreer je Revolut rekening via mijn link
  • Zet geld op je Revolut rekening
  • Bestel een fysieke kaart
  • Doe 3 aankopen van tenminste €5. Dat kan dus ook gewoon zonder extra kosten in je lokale buurtsuper, schoenenwinkel of Bol.com!

post a comment