Top
Zonnebrand Byron Bay

Zonnebrand is misschien wel het eerste wat ik in m’n tas stop als ik ergens heen ga waar de zon is. Velen onderschatten zonnebrand echt en zien het als de vijand: je zou er namelijk niet bruin van worden. Onzin. We lopen liever een dagje zonder zonnebrand rond om bruin te worden, dan dat we onze huid beschermen… En guess wat: ik smeer altijd en ik ben altijd de bruinste. Ik ben ook maar één keer echt goed verbrand, op Klein Curaçao.

De zon heeft grote invloed op je huid en zorgt ervoor dat er huidveroudering plaatsvindt en het kan zelfs leiden tot huidkanker. Ik vertel je nu vast niets nieuws, maar ik zeg het er toch even bij, hoe fijn die zon ook is. Maar zonnebrand kan dat effect echt verminderen!

En aangezien ik dus best kritisch ben in m’n keuze hierin, heb ik ongeveer alle merken gehad. Heel lang was ik fan van Garnier, maar nu staat Byron Bay bovenaan. Sowieso vind ik factor 30 altijd fijn. Die werkt gewoon goed bij mij. Maar Byron Bay is er ook een die fijn smeert, je hebt maar weinig nodig en hij plakt niet (want geef toe: plakkerig zand tijdens je dagje strand is drama). En hij heeft dat echte zomerse geurtje! En kom op: de geur van zonnebrand zorgt toch meteen voor zomergevoelens?

Byron Bay Suncare: along the sunny coast

Byron Bay Suncare is een Nederlands merk, maar heeft al haar inspiratie voor het product uit Byron Bay gehaald: de Australische kust. De zon schijnt daar ook graag en het is een echte surfcultuur, dus daar weten ze wel hoe het moet! Dat is overigens ook het imago dat ze willen creëren en in mijn ogen doen ze dat heel goed. Als Strandmeisje voel ik me heel erg aangesproken door hun merk en vind ik dat het goed bij mij past. Dat is ook wat waard, toch?

Ze hebben geen eindeloos assortiment, maar dat hoeft ook niet. Zelf gebruik ik graag de Lotion Gelspray met factor 30. Qua aftersun raad ik de Aloe Vera versie aan, die is net even wat frisser en verkoelender dan de Beach Glow. Liever olie? Die hebben ze ook! In hun webshop kun je alle producten bekijken, je kunt het gewoon bij de Kruidvat kopen.

post a comment