Top

Sint Maarten

Alles wat je moet weten over Sint Maarten

Sint Maarten lijkt af en toe een vergeten stukje Nederland. Menig toerist wijkt uit naar de Antillen, terwijl Sint Maarten als bovenwinds eiland ook méga mooi is! Je hebt hier echt ’the carib life’ en alles is laid back. De mooie stranden zijn er te over (37 om precies te zijn) en er zijn veel hotspots om van allerlei keukens te genieten.

In 2017 is Sint Maarten getroffen door orkaan Irma. De schade was groot en vandaag de dag zie je dat nog steeds terug op bepaalde plekken. “Mooi” is het daarom niet altijd op de manier zoals wij die kennen, maar wel praktisch. De wegen laten soms te wensen over, net als bepaalde faciliteiten. Als je daarmee kunt leven, is Sint Maarten voor jou misschien wel de ultieme vakantiebestemming.

Mijn favoriete stranden in Curaçao

Anse Marcel
Cupecoy Beach
Plum Bay
Dawn Beach
Pelican Key
Indigo Beach
Little Bay
Happy Bay

baie rouge sint maarten

Prijsniveau op Sint Maarten

Verblijf – Verblijfskosten in Sint Maarten lopen erg uiteen. Het is maar net waar je verblijft. Het gebied rondom Simpson Bay is het toeristisch, net als Anse Marcel. Wil je voor wat schappelijkere prijzen overnachten, dan raad ik je zeker Little Bay aan, zoals bij Divi Resort.

Je kunt bijvoorbeeld ook een simpele pakketreis overwegen waarmee je geld bespaart, TUI is daar bijvoorbeeld goed in. Verkijk je overigens niet op het feit dat hotels vaak duurder zijn dan appartementen – al met al ben je met een eigen keuken vaak goedkoper uit omdat je niet continu uiteten hoeft. Check bijvoorbeeld eens dit appartement.

Eten – Het prijsniveau in Sint Maarten is duurder dan dat wij in Nederland kennen. Opzich niet heel gek als je je bedenkt dat alles geïmporteerd moet worden natuurlijk. Uiteten is over het algemeen dus prijziger, als is alcohol weer goedkoper omdat ze hier geen accijnzen kennen. Ook geldt: hoe toeristischer de locatie, hoe duurder het menu. Wil je boodschappen doen? Doe dat dan aan de Franse kant. Je betaalt daar niet alleen met euro’s, de prijzen liggen ook oprecht een paar procent lager. Bij elkaar opgeteld kan dat aardig schelen!

Vervoer – Het openbaar vervoer in Sint Maarten is aanwezig en zijn vooral kleine busjes tussen de grootste plaatsen. Een ticket is niet goedkoop, maar je komt wel op bestemming aan en je hoeft je niet te wagen aan het soms wat chaotische en drukke verkeer. De beste tip die ik kan geven is toch: huur een auto! De kosten zijn hiervoor best te doen en tanken is goedkoop. Je kunt dan echt het meeste van het eiland zien. Als je via Sunny Cars huurt ben je ook nog eens all-in verzekerd, dan rij je toch net wat lekkerder rond. De ‘grens’ met het Franse deel mag je gewoon over.

Hoeveel kost een vliegticket? – Reken al snel richting de 500 a 600 euro retour per persoon. Wij vliegen met KLM – die service is ook top! De terugreis gaat waarschijnlijk dan via Port of Spain, en duurt dus ook iets langer. Kom je een ticket tegen voor minder dan 500 euro? Check dan eerst of je niet midden in het orkaanseizoen zit. Anders: boeken!

Mijn beste tips voor Sint Maarten

1
Huur een auto De mooie plekken liggen verspreid over het eiland en zijn niet altijd bereikbaar met het OV.
2
Boek een appartement Hotels zijn snel prijzig, maar via Airbnb heb je keuze uit veel appartementjes met uitzicht op zee!
3
Bezoek Klein Curaçao Je bent hier echt op een tropisch bounty island, geheel weg van de drukte
4
Ga strandhoppen Er zijn 37 stranden om te ontdekken!

boottocht sint maarten

Artikelen over Sint Maarten

  • In april had ik het geluk om een maand op Sint Maarten te verblijven. Een maand lang de Caribische sferen proeven! Na mijn bezoekjes aan Curaçao weet ik namelijk dat deze cultuur mij prima past. En zoals overal heeft ook

  • Toen ik de foto's van Pinel Island zag, dacht ik maar een ding: daar moet ik naartoe. Uiteindelijk ben ik er twee keer naartoe geweest, een keer met de boot en een keer met de kajak. Hoe je met een

  • Of het Caribisch gebied alleen maar zon, zee en strand is? Zeker niet! Ik schreef al eerder over het beklimmen van de Christoffelberg op Curacao en ook Sint Maarten heeft gelukkig genoeg toffe dingen om je dag mee te vullen.

0

post a comment