Top

Portugal

Al jouw reisinformatie over Portugal

Portugal is een enorm veelzijdig land. In het binnenland heb je prachtige natuur en valleien, zoals de Douro vallei. Zin in een stedentrip? Lissabon is erg voordehandliggend, maar Porto is echt een upcoming stad die wil zien! En dan is er nog de fantastische kustlijn, waarmee ik in love ben gevallen. Ruige kliffen met verstopte baaien, surfspots, of weidse, uitgestrekte stranden met een rustige zee: Portugal got it. Dus hierbij de reisinformatie over Portugal voor zover ik je die kan geven!

Het noorden van Portugal heb ik nog niet ontdekt. Ik ben zelf van Lissabon langs de rust naar beneden gereden, waarbij Tavira ons meest oostelijke punt was.

Mijn favoriete stranden in Portugal

Praia do Castelejo
Praia do Amado
Praia da Salema
Praia dos Tres Castelos
Praia da Falésia
Vel velit auctor aliquet
Vel velit auctor aliquet
Proin gravida nibh

“The Professional Hobo”

“Never Ending Footsteps”

Algemene kosten in Portugal

Accommodatie – Overnachten in Portugal kan vrij goedkoop. Voor de steden raad ik een Airbnb aan, maar aan de kust kun je via Booking vaak gave eco- en surfcamps vinden. Die prijzen vallen best mee! De Algarve is wel een toeristisch gebied, maar als je de gebieden rondom Portimao en Albufeira enigszins vermijd, vermijd je ook de hoofdprijzen. Kampeerliefhebber? Dan kun je in Portugal helemaal goedkoop overnachten!

Eten – Cheap! Uiteten in Portugal is prima te doen. Als je wat luxer uiteten wil, betaal je dezelfde prijs als in een gemiddeld restaurant in Nederland. Er zijn duurdere supermarkten die veel biologische producten verkopen, dus let daar wel op. In normale supermarkten betaal je ongeveer 75% van wat je in Nederland zou betalen Maar voor de restaurantprijzen hoef je niet zelf in de keuken te gaan staan.

Vervoer – Portugal is heel goed te bereizen met een huurauto en tanken is niet duur. Ook voor een bus of trein betaal je een prima prijs, eigenlijk kun je op veel manieren prima door Portugal reizen. De huurauto is het duurst en het gemakkelijkst, de bus het goedkoopst, maar minst flexibel

Aanbevolen dagelijks budget – 25-35 euro (Let op: ik ben hierbij uitgegaan van de gemiddelde reiziger. Ben je een echte low-budget reiziger, dan neig je meer naar de 20 á 25. Pak je af en toe liever een luxere locatie of blijf je lang in de stad, dan zul je aan 35 á 40 moeten denken. Met een huurauto zul je dus wel richting de 40 moeten denken)

Mijn beste tips voor Portugal

1
De kust van Portugal is uitstekend om te strandhoppen! Hoe hoger je gaat, hoe ruiger de kust. In de Algarve vind je echt verstopte stranden, ingebouwd tussen kliffen. Zet gewoon Google Maps aan en ontdek strandjes, ook al hebben ze geen naam.
2
Kanoën, rotsklimmen, surfen, SUP'pen, name it and you can find it here. De kustlijn van Portugal is supermooi en de stromingen vaak gunstig voor diverse watersporten. Langs de zuidkust is het water rustiger, waardoor kanoën en SUP'en hier populair zijn.
3
Lissabon is mooi (ook al was ik ook niet heel groot fan van deze stad), maar alles eromheen nog veel mooier. Blijf 1 á 2 nachten in Lissabon en ga daarna op roadtrip!
4
Het wegennetwerk in Portugal is perfect voor een roadtrip. Vlieg bijvoorbeeld op Lissabon en terug vanaf Faro om volledig van je tijd te genieten.

Verder nog handige reisinformatie over Portugal

De veelzijdigheid van Portugal trekt mij het meest. Alle verstopte stranden met die geweldige uitzichten zijn to die for! Lagos vond ik een heel leuk dorpje, dit is echt een kustplaatsje waar een hele relaxete vibe hing. In deze omgeving kun je ook actief eropuit, zoals rotsklimmen en kanoën.

Ook vind ik mediterraans eten ge-wel-dig. In Portugal kun je uitstekend eten en de wijntjes zijn geweldig.

Wanneer de beste reistijd naar Portugal is? Als je naar de Algarve gaat, kun je juli en augustus het beste vermijden. Het is dan echt heel erg druk. Wil je in die periode reizen, dan kun je beter naar het noorden gaan. Dan vermijd je ook de grootste hitte. De Algrave is in mei, juni en in het najaar fijn qua drukte én temperatuur.

Fooi? Jazeker! Reken op zo’n 10 á 15% bovenop de rekening, hetzelfde als wij in Nederland geven. Net als de stekker: die is hetzelfde als bij ons en een wereldstekker is dus niet noodzakelijk.

 

Gerelateerde artikelen

 

  • De Algarve staat bekend om de mooie stranden met ruige kliffen. Maar ook het binnenland is schitterend! Pego do Inferno is een 'onontdekte' waterval op maar 10 minuten van Tavira.

  • Voor een toffe vakantie hoef je écht niet zo ver te reizen. We zaten ons suf te zoeken naar een mooie bestemming voor een roadtrip totdat we ineens aan Portugal dachten. Hoe konden we die nou vergeten?! Met een huurauto

0

post a comment