Top

Noord-Amerika

Wat kan ik verwachten van Noord-Amerika?

Iets wat ik niet kan ontkennen, is dat Noord-Amerika razendpopulair is. Opzich vind ik dat niet verrassend: je kunt hier makkelijk communiceren (viva la Engels), het is een vrij westers land en het is ook nog eens heel divers. Je kunt niet zeggen dat je Amerika hebt gezien als je alleen een stedentrip New York hebt gedaan, of een paar weken Californië hebt bezocht. Noord-Amerika is onwijs veelzijdig en iedere staat is anders. Maar dat is alleen maar goed – want dan kun je nog vele reisjes op je planning zetten!

Antwoord geven op de vraag “Wat kan ik verwachten van Noord-Amerika” vind ik dan ook lastig. Ik heb tot nu toe alleen New York en het zuidwesten van Amerika gezien. Dus op basis daarvan lees je hieronder mijn ervaringen, tips en aanbevelingen!

Favoriete stranden in Noord-Amerika

Laguna Beach (by far!)
Ocean Side
Santa Monica
Santa Barbara


Kosten tijdens het reizen in Noord-Amerika

Accommodatie – Overnachten in Amerika is over het algemeen duur. Beter dan dat kan ik het niet maken. Vooral in New York, San Francisco en Las Vegas betaal je veel, maar ook de nationale parken hangen graag een prijskaartje aan de bedden. In San Francisco sliepen wij bijvoorbeeld in een hostel, maar dit was de allerduurste accommodatie van een hele maand reizen. Zorg dat je aanbiedingen in de gaten houdt, en blijf vergelijken. Airbnb kan soms nog best een leuke prijs geven. Leg je er ook bij neer dat je niet altijd in het hart van de bestemming overnacht: iets daarbuiten kan je véél geld besparen. Ook kun je vaak kamperen, dat compenseert weer wat kosten. Houd voor jezelf wel een ruim budget aan voor accommodatie.

Eten – Zo duur als dat je het zelf wil maken. Het voordeel is dat je in Amerika vaak voldoende hebt aan alleen een hoofdgerecht en dat je vaak bij frisdranken ‘free refills’ hebt – je betaalt dus maar één drankje. Maak gebruik van doggy bags als je iets niet opkrijgt: dat scheelt je weer kosten voor de volgende dag! Restaurants hebben ongeveer hetzelfde prijsniveau als goede restaurants in Nederland. En helaas is het waar wat ze zeggen: groente & fruit in de supermarkt is vaak duurder dan fastfood.

Vervoer – Een auto huren in Amerika is de normaalste zaak van de wereld en ik vond de prijs meevallen. Tanken is ook goedkoper dan in Nederland, maar parkeren in de steden is heel erg duur. In steden als Los Angeles en San Francisco kun je hem het beste gewoon in een garage zetten tegen een vast tarief per dag, en met een Uber de stad door. Uber is heel populair in Amerika, erg betaalbaar én makkelijk! Toch liever actief door de stad? Dan kun je bij Bajabikes tegen prima prijzen een fiets huren of aanhaken bij een tour. In New York City kun je het beste lekker rondreizen met de metro – valt héél erg mee hoe duur dat is!

 

Aanbevolen dagelijks budget – 80-100 euro per dag – Amerika is nou eenmaal gewoon heel erg duur! Bij dit budget ben ik uitgegaan van afwisseling in accommodaties (dus ook soms een motel), en ook af en toe een fastfood keten. Ben je wat meer een luxepoes, dan kan dat budget zomaar hoger uitvallen.


6 beste tips

1
Huur een auto De beste manier om zoveel mogelijk van dit geweldige land te zien en volledige vrijheid te hebben.
2
Gebruik Uber in de steden Scheelt je een hoop verkeerstress en parkeerkosten.
3
Neem voldoende tijd De afstanden zijn groot; plan voldoende rust in en neem genoeg tijd in de Nationale Parken. Die zijn het mooist!
4
Gebruik Doggy Bags Wel even zorgen dat je het de volgende dag ergens kunt opwarmen/klaarmaken, maar scheelt je veel geld en is superlekker. Picknicktijd?
5
Neem een Annual Pas voor de parken
6
Houd je tank in de gaten Ja, ook wij vergaten dat onderweg even terwijl we net de woestijn in reden. Altijd even tanken of een jerrycan achterin!

Wat zijn mijn favoriete plekjes?

Ik hoef niet te verbergen dat ik Laguna Beach écht heel erg leuk vond. Echt het heerlijke strandleven met palmbomen en.. California! Wat mij betreft moet die echt op je bucketlist. Ook vond ik Los Angeles (in tegenstelling tot vele anderen) leuker dan San Francisco. De stad is uitgestrekter, ‘breder’ opgebouwd en minder hoogbouw. Hierdoor benauwde deze stad me veel minder dan San Francisco. LA is ook heel erg veelzijdig – je kunt ook naar plekjes waarbij je niet eens meer het idee hebt dat je in een stad bent!

De stop bij McWay Falls langs de kust vond ik de allermooiste. Yosemite vond ik misschien wel het mooist van de hele reis. WAUW zoveel vergezichten, zulke intense natuur… Ik had hier ook gerust nog 2 nachtjes langer willen blijven, want je bent nooit uitgekeken. Death Valley verraste mij ook positief met de veelzijdigheid van de natuur. Ga je nog verder het binnenland in? Zion mag je dan niet overslaan. Dit is weer een compleet ander stukje Amerika. Tot slot ben ik ook stiekem fan geworden van San Diego, ook al waren we daar eigenlijk te kort. Voor de volgende keer!

Gerelateerde artikelen

1

post a comment