Top

Nederland

De beste plekjes in Nederland

Ik vind het zó jammer dat Nederland wordt onderschat. Oké, ik was daar een aantal jaar geleden ook schuldig aan, maar voor een beetje dat vakantiegevoel hoef je echt niet zo ver. Daarom dus deze reistips over Nederland! Los van de onwijs mooie steden als Haarlem, Utrecht en Maastricht, hebben we namelijk ook hele mooie stranden.

En dan hoef je ook echt niet direct aan het drukke Scheveningen te denken! De kleinere plekjes, zoals Egmond, de Waddeneilanden of zelfs een strandje aan de Maas nabij Maastricht geven je net een beetje een wat tropischer vakantiegevoel.

Favoriete stranden in Nederland

Wijk aan Zee
Texel
Kijkduin
Zandvoort
Bergen aan Zee
Noordwijk
Heemskerk
Castricum

Algemene kosten

Accommodatie – Tja, vanzelfsprekend is een verblijf in de stad altijd duurder dan iets erbuiten en zul je meer betalen voor een hotel met uitzicht op zee dan een hotel die 100 meter van het strand af ligt. Het is maar net je overweging. Wil je overnachten in een strandhuisje? Dan kun je wel een aardig bedrag per week opzij zetten.

Vervoer – Ook hier is een overweging te maken: veel kleine stranden hebben gratis parkeerplaats of tegen een lager tarief, en je kunt er met het OV slechter komen. Bekendere stranden, die je tegen een lagere prijs met de bus of trein kunt bezoeken, zullen hogere parkeerkosten hebben. Ik zeg: zoek voor mindere uitgave de kleinere stranden op.

De beste tips

1
Zoek de rustigere strandjes op Nabij een druk strand is áltijd een rustigere opgang. Wellicht met minder faciliteiten, maar wel puurder
2
Zoek een stadsstrand In de stad met je voeten in het zand? Zoek naar een stadsstrand; je ziet ze steeds vaker!
3
Houd kleingeld bij de hand Voor het geval je tóch een paar euro moet betalen om te mogen parkeren
4
Ruim je troep op Houd onze stranden mooi: neem al je afval mee van het strand en gooi het weg in een afvalbak

Overnachten op het strand

Overnachten áán het strand is met de vele hotels niet zo moeilijk, maar om je beleving next level te krijgen, wil je natuurlijk een keer in een strandhuisje overnachten. Ik heb de luxe dat we een eigen strandhuisje hebben, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Helaas, want dat moet je écht een keer doen! Hierbij dus een lijstje van plekjes waar je kunt overnachten in een strandhuisje in Nederland.

ZUID-HOLLAND – Strandhuisjes Kijkduin
ZUID-HOLLAND – Haagse Huisjes
ZUID-HOLLAND – Strandhuisjes Noordwijk
ZUID-HOLLAND – Willy Zuid Strandhuisjes, Katwijk aan Zee
NOORD-HOLLAND – Aan Zee Slapen, Wijk aan Zee
NOORD-HOLLAND – Rijk aan Zee, Wijk aan Zee
NOORD-HOLLAND – Landal Julianadorp

Reistips over Nederland

0

post a comment