Top

Curacao

Alles wat je moet weten over Curaçao

Volgens mij bezoekt iedere Nederlander in z’n leven wel een keer Curaçao. Niet heel gek, want het is eigenlijk net een beetje als thuis (op het weer na) en relatief goedkoop in vergelijking met omliggende bestemmingen, juist doordat het een stukje Nederland is. De grootste reden voor een vakantie hier is natuurlijk het mooie weer in combinatie met de tientallen mooie stranden. Het regent soms, maar zelfs dan is het nog heerlijk! Perfect om te overwinteren.

Ik was zelf dus ook enigszins bevooroordeeld – moest ik nou echt een week plat op een bedje? Dat is gelukkig niet zo. Ik ontdekte dat er, naast de supermooie stranden die Curaçao rijk is, ook veel te ontdekken en te doen is, en dat het gewoon écht een heel fijn eiland is voor één of twee weken vakantie! Dus hierbij een guide voor dit mooie eiland.

Mijn favoriete stranden in Curaçao

Klein Curaçao
Porto Mari (met varkentjes!)
Playa Grandi
Cas Abao
Playa Kalki
Playa Lagun
Jan Thiel
Karakter

klein curacao

Prijsniveau op Curaçao

Verblijf – Verblijfskosten in Curaçao lopen erg uit een. Rondom Jan Thiel is het vaak het duurst – dit is het ’toeristische centrum’ waar alle highlights zijn en waar je alles in de buurt hebt. Wil je wat goedkoper en rustiger verblijven, dan vind je via Booking of Airbnb nog veel appartementjes richting Westpunt. En dan kun je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, maar Curaçao is geen backpackbestemming. Verwacht die prijzen dus ook niet!

Je kunt bijvoorbeeld ook een simpele pakketreis overwegen waarmee je geld bespaart, TUI is daar bijvoorbeeld goed in. Verkijk je overigens niet op het feit dat hotels vaak duurder zijn dan appartementen – al met al ben je met een eigen keuken vaak goedkoper uit omdat je niet continu uiteten hoeft.

Eten – Het prijsniveau in Curaçao ligt aardig op hetzelfde niveau als in Nederland. Opzich niet heel gek als je je bedenkt dat alles geïmporteerd moet worden natuurlijk. Uiteten is over het algemeen dus ook iets prijziger, maar dit ligt ook aan je keuze voor restaurant én locatie. Ik vind het zelf juist heerlijk om soms ook even zelf te koken in m’n appartement, scheelt ook kosten, helemaal als je ze bij de buurtsuper koopt. Vermijdt dan ook de grote supermarkten en de Appie (ja, echt, die is er gewoon).

Rondom Jan Thiel en Willemstad betaal je logischerwijs meer voor een etentje en als je op de kleintjes wil letten, kun je alcohol beter later staan.

Vervoer – Ik heb het openbaar vervoer niet getest, maar ik heb nauwelijks bussen of wat dan ook zien rijden. Ik weet wel dat ze er zijn en dat ze goedkoop zijn… De beste tip die ik kan geven is: huur een auto! De kosten zijn hiervoor best te doen (rond de €35 per dag) en tanken is goedkoop. Als je via Sunny Cars huurt ben je ook nog eens all-in verzekerd, dan rij je toch net wat lekkerder rond.

Hoeveel kost een vliegticket? – Rond de €400 en €450 per persoon, op basis van retour. Vaak ben je bij TUI het goedkoopst uit, maar ook KLM heeft prima prijzen en je hebt dan een iets betere service aan boord.

Mijn beste tips voor Curaçao

1
Huur een auto De meeste schoonheid van het eiland ligt buiten het drukke deel en het openbaar vervoer is niet optimaal.
2
Boek een appartement Hotels zijn snel prijzig, maar via Airbnb heb je keuze uit veel apartementjes met uitzicht op zee!
3
Bezoek Klein Curaçao Je bent hier echt op een tropisch bounty island, geheel weg van de drukte
4
Beklim 's ochtends de Christoffelberg Je hebt een fantastisch uitzicht over het eiland en je bent lekker actief bezig.

klein curacao gebouw

Artikelen over Curaçao

0

post a comment