Top
Image Alt

Boekreviews

Op het strand verander ik zo nu en dan in een Boekenmeisje. Eigenlijk lees ik alleen in de zomer en staat m’n kast in de winter te verstoffen, iets wat ik al ieder jaar desperately probeer te veranderen. Maar soms moet je dingen accepteren zoals ze zijn. Anyway, hier deel ik graag mijn boekentips met je! Met een ongezande uh, ongezouten mening. En met de schelpjes geef ik van 1-5 aan hoeveel ik aanraad om hem te lezen.

Let op: de links op deze pagina bevatten mogelijk affiliate-links. Daardoor ontvang ik een kleine bedrag als jij iets koopt maar daar merk jij helemaal niets van!

De meeste mensen deugen
Rutger Bergman

De Meeste Mensen Deugen is wellicht een van de beste boeken die ik heb gelezen. Oké, ik heb veel interesse in mensen, psychologie en hun gedrag, en laat dat nu precies het onderwerp van dit boek zijn, maar toch. De manier waarop het is geschreven, de gekozen onderwerpen om uit te lichten, de inzichten die het geeft… Highly impressed!

Vergis je niet: het is een dikke pil. En het is meer een soort onderzoek dan een boek. Verwacht dus geen roman of wat dan ook, want dan kun je nogal eens teleurgesteld worden.

Als je meer wil weten over hoe mensen nu eigenlijk in elkaar steken, dan is het zéker de juiste keuze. Het heeft zelfs een beetje mijn kijk op de wereld veranderd (dus als je er niet voor openstaat, lees het niet).


Nooit meer te druk
Tony Crabbe

Currently reading! Word vervolgd…


Master your Mindset
Michael Pilarczyk

Ik vind dit boek persoonlijk een beetje een cliché in de wereld van zelfhulpboeken geworden. Michael is voor velen een voorbeeld en hij heeft het écht goed voor elkaar, zijn purpose is meer dan duidelijk. En met dit boek wil hij dat dat voor iedereen zo wordt.

Ik denk dat hij oprecht ver komt. Ik heb een abonnement op de bieb, maar deze staat toch in de kast als mijn bezit omdat het ook een boek is dat ik vaker wil lezen. Want soms, als je je ergens in ontwikkeld, kun je bepaalde dingen heel anders bekijken. Of anders lezen, dus. Ik markeer soms wat dingetjes, pak hem er later nog eens bij… Zo kan hij je zelfs nog helpen in je eigen groei en je bewustwording daarvan. Heus een aanrader, al is het dus ook wel een béétje uitgemolken wellicht.


Miljonair met een gewone baan
Oedsjan Postma

Eerlijk, dit is misschien wel een van de meest tegenvallende boeken ooit. Alles wat hierin staat, is voor de hand liggend. Kun je zelf prrrrima bedenken. De cijfers waarmee hij rekent zijn voor velen niet realistisch, laat staan dat het concrete info geeft… Nee, wat mij betreft kun je hem skippen. Tenzij je echt niet weet wat “sparen” betekent.


Blondjes beleggen beter
Janneke Willemse

Dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met beleggen. En eerlijk, is dat niet hét teken dat je een succesvol boek hebt geschreven? Janneke beschrijft beleggen zo duidelijk, zo menselijk dat je echt het idee hebt dat je het ook zelf kunt. Note: dat kún je ook.

Het leest lekker weg, je hoeft geen voorkennis van beleggen of financiën te weten en haar blog is een mooie verlengde hiervan. Enorm interessant en leerzaam, maar pas op; een account bij een broker is zo aangemaakt ;-).