Top
America the beautiful

Bij een rondreis door Amerika komen ongetwijfeld Nationale Parken voorbij. Voor mij waren deze de hoogtepunten van de reis: het is allemaal zó indrukwekkend! Een rondreis is in Amerika onvermijdelijk, want alles ligt ver uit elkaar. Grote kans dat je tijdens één reis meerdere Nationale Parken bezoekt. Een optie om deze parken in te kunnen, is een America the Beautiful pas. Hierbij alle ins & outs voor deze handige reisgadget in Noord-Amerika.

Ik vind de America The Beautiful Pass echt een uitkomst. Het scheelt geld, tijd en je kunt onbezorgd heel veel parken in.

De Annual Pass

America The Beautiful pas zijn er in een aantal versies. Deze versies zijn er vooral voor bewoners van Amerika, zoals militairen en studenten. Voor toeristen blijft er eigenlijk één optie over: de Annual Pass. Zoals de naam al zegt blijft deze een jaar geldig, als je hem in september 2019 koopt, dan is hij geldig tot de laatste dag van september 2020. Je betaalt eenmalig $80 voor een voertuig, dus niet per persoon! Handig dus als je met een huurauto of camper (max. 4 personen) reist.

Bij de entree van een National Park kun je simpelweg de pas laten zien, en je mag doorrijden! Scheelt je veel wachten én geld: de losse entree voor één park is al snel $30. Bezoek je dus 3 of meer parken in één jaar, dan heb je deze kosten er al uit. Ben je van plan om maar één of twee parken te bezoeken, dan kun je deze entree dus beter los betalen.

Wat kun je bezoeken met de Annual Pass?

Een lijst van alle Nationale Parken die je met de pas kunt bezoeken, vind je hier. Wij bezochten Yosemite, Sequoia, Death Valley, Zion, Grand Canyon en Joshua Tree Park.

Let wel op dat niet alles beschouwd wordt als een National Park. Neem bijvoorbeeld Valley of Fire, Antelope Canyon, Horseshoe Bend of Point Lobos – dit zijn staatsparken waar de pas niet geldig is. Voor deze plekken betaal je zo’n $10 entree ter plekke.

Hoe kom ik aan een Annual Pass?

Een Annual Pas kun je bij vrijwel alle entrees van Nationale Parken in bovenstaande PDF aanschaffen, je ziet het in de laatste kolom. Je moet je handtekening erop zetten, en dan vanaf dat moment is hij geldig.

De pas heeft twee plekken voor een handtekening. Dat betekent dus dat je hem twee keer kunt gebruiken. Om deze reden kun je de passen ook op Marktplaats vinden, of misschien is er iemand anders in je omgeving die een gebruikte heeft liggen waar nog plek is voor een extra naam. Zo heb ik er één van een vriend overgenomen. Kan ook weer veel geld schelen, want dan kun je de kosten splitten!

 

post a comment